קצת פרדוקסי לא?

קצת פרדוקסי לא?

אני מתאר לעצמי שהנושא/שאלה הזאת עלתה פה די הרבה פעמים. כי זה הנושא הכי "חם" בהגדרה "דתי גאה". אבל פשוט רציתי לקבל תשובות בדיון שאני יכול להשתתף בו ולשאול שאלות נוספות אחר כך, (כי על כל תשובה טובה אחת, צצות עוד שתי שאלות נוספות :)) *כל השאלות הנשאלות פה הן ממש לא במטרה לפגוע או בנימה קרה, אני מנסה להבין קצת יותר. מצטער אם איכשהו התקרבתי בלפגוע במישהו/י* האם בן אדם באמת יכול להתקיים במצב כזה? כאילו מצד אחד הוא נורא אוהב את העולם החרדי-דתי (מצטער אל תתפסו אותי פה במילה, אני קצת בור כזה נוגע להגדרות כאלה). הוא הולך לפי הספר, תרתי משמע. ומקדיש את חייו לדת, בבית שלו מגנים כל מה שלא נראה בעיני הדת, (בבתים הדוקים, אני לא בא להכליל כאן). שלא לדבר על עולם ההומוסקסואליות, שנחשב לדבר בזוי אפילו בעולם החילוני, משהו שצריך להתבייש בו ולקבור את עצמך ב-"ארון". אני יודע כמה קשה זה בעולם החילוני, אז בעולם הדתי זה נראה לי על הגבול הבלתי אפשרי, לא?. למשל פעם יצאתי עם מישהו שהוא באמת שומר מסורת/דתי. ולא יכלתי לדבר איתו בגלל שהוא כל הזמן היה בפחד היסטרי שמישהו יזהה אותו, הוא פחד להסתכל לי בעיניים והיינו צריכים לחצות כל פעם את הכביש כי הייתה קבוצה של אנשים בצד שלנו של המדרכה. ובנוסף לכך, גם כל החברים שלו דתיים והכול, אז לא היה אדם אחד על האדמה שהוא יכל לדבר איתו על זה, והוא פשוט הסתובב עם השקר הזה כל הזמן. איך אפשר שלא יהיה לך איזה ידיד/ה שאתה יכול לדבר איתה על זה? זה רק אצלו ככה? או שברוב העולם הדתי?. ובכללי זה גם נוגד את כל מה שלימדו אותך בחיים. מה בן אדם כזה צריך לעשות? לבחור בין להיות עצמו לבין הדת?. להתחתן עם אישה למרות שהוא לא נמשך אליה ולחיות את שאר חייו סביר להניח - בסבל. כי אלא חיים בשקר?. והחלק הכי קשה בכל הקטע של ההומוסקסואליות, הוא לספר להורים. בעולם החילוני זה מתקבל ברוח מאוד קשה, לא פעם דברתי עם אנשים שההורים שלהם שלחו אותם לפסיכולוגים ומטפלי נוער במטרה "לרפא" אותם. או נעלו אותם בבית עד שזה "יצא" מהם. אז שוב, בבתים דתיים התהליך הזה הרבה יותר קשה... מסכימים? חולקים על דעתי? תגיבו, אני מחכה בקוצר רוח :). משהו מתוק 1.

אבישג 100

New member
הם בכלל לא דתיים

כולם פה דתל"שים או דתיים לייט. סתם מוציאים שם רע

"סתם מוציאים שם רע" - ../images/Emo123.gif

אני דתי-מסורתי ואני משתדל להמנע מלהגיב להודעות כמו ההודעה הראשונה בשרשור זה , כדי לא להוציא שם רע . למרות שתמיד אני יכול להשתמש ב"לדעתי מנוקדת מבט שונה של מסורתי , ..." וכנראה שאעשה זאת

דתל"שים???

בכל מקרה אני מבין שכנראה לאף אחד אין ממש תשובה לשאלות הנ"ל? חח.. נו שאלות קשות מה ךעשות :p

SimsY

New member
ומי שם אותך לקבוע

מי דתי ומי לא ? אולי גם תקבעי מי יכול לחיות ומי לא ? (מאיפה זה מוכר לנו?) יהודים כמוך מוציאים לישראל שם רע, כי כמו שיהודים מתנהגים למיעוטים בתוכם - אין סיבה שהגויים יתנהגו אחרת למיעוטים שבתוכם. אז אם תוכלי לקחת מקלחת - להוריד ממך את הריח הזה של השנאה והגזענות את תרגישי הרבה יותר טוב.

MarkAnt

New member
תראה

מנקודת המבט שלי, כהומו יהודי מסורתי, שמגיע ממשפחה חילונית, אגיד לך שהיה מאוד נחמד אם אנשים דתיים היו מתרכזים יותר בלקחים מאשר בלראות בצורה עיוורת את החוקים. כלומר, אם בן משפחה מגיע ואומר שהוא הומו, לא עדיף להתרכז בסבלנות ובאהבת המשפחה שהיהדות מלמדת מאשר בשורה שאומרת שעליו למות? פתאום אתה שוכח שזהו בנך ומעדיף לתת לו למות, וכבר מוכן להספיד אותו? זאת היהדות שאני מאמין בה? אני לא חושב. אפשר להסתכל על כל הומו במשפחה דתית כעל מבחן שבודק על כמה המשפחה יודעת סבלנות. אגב, אני חדש בפורום הזה.

המממ

אף פעם לא הסתכלתי על זה גם בצורה כזאת, וזאת צורת חשיבה מאוד חיובית. אבל מה שכן היא גם לא כל כך ריאליסטית, הלוואי וכולם היו חושבים בצורה הזאת. (אגב גם אני חדש בפורום :p דיון ראשון שלי)

MarkAnt

New member
נו גם אני חדש ../images/Emo13.gif

נעים להכיר. המממ... כן, זאת צורה מאוד חיובית להסתכל על זה. וכמו שאמרו פה מקודם, אני לא רואה את עצמי כפחות דתי ממישהו חרדי שלובש שחור כל היום. היהדות נמדדת בקיום מצוות , מעשים טובים ואמונה בה'. הנצרות והאיסלם נמדדים בכמות ה"עבודה" שעושים בשביל האמונה שלהם. כמו התנזרות, לדוגמא. אני חושב שאיפשהו הלכנו לאיבוד בכל זה... חוקי התנ"ך מיועדים לעולם אידיאלי יחסית, עולם שבו מכבדים את ההורים ולא בוגדים בבן/בת הזוג. וזה מגיע מנקודת ההנחה שאלה מכבדים/נאמנים אליכם. בעולמנו ובזממנו זה לא תמיד ככה, וחוקי התנ"ך לא מפרטים מה לעשות בעניין. איך תוכל לכבד את אבא שלך, אם הוא עזב כשהיית בגיל שנה בלבד, ומעולם לא שמעת ממנו? זה מקרה אישי שלי. על כל פנים, בשום מקום בתנ"ך לא כתוב שעליך לסבול בשבילך התורה שלך. אני מאמין שזה אפילו חטא מסויים להכריח ולכפות על מישהו ללמוד את התורה, או לעשות את זה לעצמך. בבקשה תקנו אותי אם אני טועה במשהו.

mohini

New member
תיקון

אז ככה על כל המצוות יש חובת קיום מתמדת אלא במצב של פיקוח נפש חוץ משפיכות דמים,עבודה זרה, וגילוי עריות. עכשיו לגבי מסירות נפש אז תראה שבמסורת עשרת הרוגי מלכות ורבי אליעזר בן דורדיא הקריבו נפשם על שמירת המצוות וזה נחשב למדרגה הנעלה ביותר. עכשיו לגבי אבא שלך אין ברירה אתה עדיין תהיה חייב לכבד אותו לדוגמא אבא שלי עזב אותי בגיל 8 ומאז אין לי קשר איתוג€-ג€ אני יכול להגיד לך כבר עכשיו שהוא הרס לי את החיים אימא שלי התחתנה שוב ואני מצאתי את עצמי ברחוב בגיל 14 אבל אין לי ברירה אני עדיין אצטרך לכבד אותו. עכשיו לגבי פרדוקס הומו-דתי אין מה לעשות ההלכה אוסרת את זה מכל וכל,אני עצמי חיה בפרדוקס אבל חשבתי על דרך מעניינת לרמות את הפרדוקס...

MarkAnt

New member
הממ...

התאבדו בשביל קיום מצוות? אבל התאבדות זה דבר עוד יותר גרוע מלהיות הומו! הסבירו לנו פעם בשיעור תנ"ך שאם הבחירה עומדת בין לא לקיים מצווה למוות, בוחרים בלא לקיים את המצווה. אבל אם הבחירה עומדת בין לחלל את ה' לבין מוות, בוחרים במוות. זה נכון? אחרי כל זה את עדיין מכבדת את אביך? ומה עם אמך? תראי, אני מכבד את אבי באיזשהו מקום, כי הוא תמיד משמש אישזהי דמות מעניינת שאני לא מכיר... אני לא מכבד אותו על זה שהוא עזב אותי... אשמח לשמוע על הדרך שמצאת לרמות את הפרדוקס

yair18

New member
זה לא להתאבד

יש 3 עברות של "יהרג ובל יעבור" והם כמו שאמרו קודם: גילוי עריות, שפיחות דמים ועבודה זרה. אבל בזמן שנקרא שעת השמד, כמו שהיה בזמן השואה ובפרעות ת"ח ות"ט, צריך למסור את הנפש אפילו על שרוך נעל, כאילו כל דבר, כי זה על קידוש ה'.

biדו

New member
רק בתגובה...

אחד הדברים הזכורים לי ביותר בהקשר לשמירת היהדות בגטאות הוא ש: בזמנים קודמים ניסו להרוס את הנפש היהודית, ולכן ראוי היה למסור את הנפש אפילו על שרוך נעל, אבל בתקופת השואה ניסו להרוס את הגוף היהודי, ופיזית להרוג את העם היהודי (כלומר, לא היה משנה לנאצים אם אתה דתי או לא- וזה כל הקטע של תורת הגזע...), ולכן שם הרבה רבנים אמרו שכאן המטרה היא לשמור על החיים, ולא על היהדות.

mohini

New member
לא בדיוק פתרון אבל למספר אנשים אולי

הרעיון שאני הולכת להציג הינו מוזר אבל אני מבקשת שתקראו עד הסוף,לשם הצגת הרעיון אני אצטרך להציג את עצמי אני טרנסקסואלית ז"א אני אישה(אפילו לסבית) שכלואה בגוף של גבר. ז"א שברגע שאסיים את הניתוח אני יוגדר כלסבית לכל דבר,ההגדרות של ההלכה לגבי מאוד מעורפלות עכשיו הרעיון הינו שיש כל מני סוגים של טרנסקואליות הומואים לסביות וסטרייטים. עכשיו רציתי להציע אולי כדאי לדוגמא להומו להתחתן עם מישהי שמגדירה את עצמה כטרנס-הומו רק לפני שינוי להתחתן בצורה רגילה(אין בעיה עם ההלכה) היא תוכל לבטא את עצמה לאחר החתונה בצורה הגברית שהיא רוצה(להביא מספר ילדים קודם) ואז לקחת הורמונים שהיא תהיה גברית יותר. היא(הוא) תוכל להסתפר ולהתלבש בבגדים א-מיניים.(ההצעה להומואים ולסביות שכופים עלהים חתונה). אני לא יודעת כמה הרעיון הזה יועיל אבל אני יודעת שבשבלי זה פיתרון נהדר-לשיפותכם

MarkAnt

New member
בהחלט רעיון שונה

אבל שינוי שכזה צריך לבוא מבפנים, ומעט מאוד אנשים (יחסית) יהיו מוכנים לזה. זאת דעתי על כל פנים. למרות שאני תמיד חשבתי שזה מגניב...

mohini

New member
אבל אולי...

זה הפתרון לפרדוקס שאנו חיים בו אנחנו רק צריכים לאחד את שני הקצוות,אני יודעת שאני לא הטרנסית הדתיה היחידה יש הרבה ומכל הסוגים תראו לי אין פיתרון אני כבר נשואה אבל אני בטוחה שיש חושבים/ות כמוני אולי הפורום הוא דרך לתקשר איתם

למעלה