קצת פילוסופיה........

קצת פילוסופיה........

מה אתם אומרים
מסיבו של בית ספר- או של פנימיות (כל מסגרת חברתית חינוכית של בני נוער) מותר לאשר שתיית אלכוהול?!? כן
לא
למה
הרי מבחינה חוקית זה מותר- החוק קובע שמכירה והגשה אסורה
אבל- לא שתיה
(זה נובע מיין קידוש- אותו מותר ואף חובה לשתות). אתם כמביני בעניין מכל הרבדים למינהם- מה אתם אומרים על קצת בירות במסיבות ולמה..... גמר חתימה טובה.

Crazy_Bitch

New member
גוף חינוכי...

לא אמור לעודד נוער לעשות דברים שלא בריאים לגוף שלהם, פוגעים בחוש השיפוט ועלולים לסכן אותם ואת סביבתם. אז לא! בכל מקרה, על פי החוק אסור לאף אחד להגיש משקאות לקטינים- אז איך יגיעו המשקאות למסיבה? (נניח שאף אחד לא מכר לקטינים עצמם). בכל מקרה, מה לי אכפת? אם רוצים לשתות, מסיבה בית ספרית מסכנה לא תפריע לאף אחד.

יש הגיון בחוק ../images/Emo88.gif

שלום נוער, במיוחד בגיל העשרה המתקדם (לפני גיוס) נוטה להאמין שהוא בר דעת והוא בעל כושר שיפוט נכון ב-"דברים של גדולים"... ברם, לא כך הם פני הדברים. נוער (יש לי ילדים בגיל 16) נוטה לבחון ולמתוח את החבל עד קצה גבול היכולת וקצת מעבר, כדי לדעת, לחוות ולהגיד: "עשינו, קטן עלינו". כך הדברים בנושאי פירסינג, קעקועים, השתוללות עם אופנועים, נהיגה עם או בלי רשיון, מין, עישון (נרגילה, סיגריות וגם חומרים יותר קשים) וגם עם אלכוהול. המסרים שלנו כמבוגרים מה מותר ומה אסור קובעים רק את דרגת הקושי שלהם להשיג את המבוקש. הנוער אינו שותה יין לקידוש וכמה בירות. הרעיון תמים ואינו מציאותי. הם דופקים טקילות, תופסים ראש עם וודקה לימון או משקאות אחרים בעלי 40% אלכוהול. גם בבירות הם יכולים לשתות כמות שתביא לשכרות וגילופין. הם שותים כדי להראות אחד לשני, נוער שמכיר נוהגי שתיה מהבית נותן לא אחת את ה-TONE, והם מגיעים למצב של הקעות והתנהגות לא מבוקרת. ראה סכינאות בעמק האלכוהול בחיפה ובמועדונים רבים. חלקם מוסיף לשתיה עישון, חצי עד חפיסה שלמה ליום, וכך לא מקובל עלינו כהורים אחראיים להתיר או לעודד זאת. אנחנו נוטים לכבד (1/2 כוס יין) בערב חג או שישי את הילד באותו יין שולחני אותו אנו שותים. לפעמים הילד מבקש רשות לשתות עם חבר פחית (חצי - חצי). החוק בארץ עדיין לא מטפל בבעיה באופן יסודי (כמו בארה"ב). אין להתיר לנוער לשתות אלכוהול במסיבות, כי זהו עידוד למצב שבו אין לנו שליטה יותר על הנעשה. ועדיף שיחכו לאחר גיל צבא. לאן הם כל כך ממהרים. האם האלכוהול בא להשכיח את הצרות שלהם, פרנסה ודאגות? האם הם מבינים גדולים ביין או בקוקטילים בגיל הזה? אין במהות השתיה שלהם דבר מלבד "לתפוס ראש" או להשוויץ. ולשם כך אל לנו לתת יד.

subotaj

New member
איזה קישקוש עלק לא מבינים חחח

אני אישית בגיל 16 גיבשתי טעם לכל דבר בכל נושא! בחיים לא שתתי זבל ובמיוחד גיבשתי טעם לגבי יין!!! כיום אני בן 19 ותאמין לי כשנחנו יוצאים לאיזה פאב אני מסביר לברמן כיצד אני רוצה את המשקה שלי בדיוק!!!! ולגבי הקוקטלים חחח אני מתערב איתך שאתה לא טעמת חצי ממה שאני כבר שכחתי בגיל 16, אני נורא מתעצבן מהודעות כאלה על הנוער כאילו כולם סתומים וזה מה זה לא נכון!!!!

yonien

New member
מיכאל צודק

בסדר,אז בכל כלל יש יוצאים מהכלל... אבל,אין קשר בין חכמה כמו שאמרת "מה כולם סתומים" לבין בגרות. ילד יכול להיות להיות מאוד אינטיליגנטי ועדיין לעשות דברים מאוד לא בוגרים(תזכר בעצמך בגיל 16 לעומת היום!). וכמו בצבא,שם יש פקודות כי יש יותר מדי חיילים שלא יודעים לשים לעצמם את הגבול אז הצבא קובע להם את הגבול.-ככה צריך להעשות עם בני נוער.

יפה, כל הכבוד ../images/Emo140.gif

שלום גילי יותר מכפול מגילך ויש לי ילדים כמעט בגילך. אני חושב שבמבט לאחור, בגיל 16 לא היה לי עניין בכלל באלכוהול! זה בא עם הזמן ובהקשרים חברתיים, יציאה לעולם הגדול, וגם עם עידון החיך. במבט לילדי שלי, יש כמה דברים שהייתי רוצה לטובת ילדי. אחד מהם, שיגעו בחיים בהיותם בשלים, ולא טרם עת... כמו שלא חשבתי שמין מתאים לילד בן 11, או צבא לילד בן 14 או להיות הורה בגיל 16. לאן אתה ממהר?

gh231

New member
כמחנכת צעירה בישראל...

כמי שעובדת עם בני נוער ועד לפני מס´ שנים לא רב היתה נוער, אני רואה את ההתיחסות של רוב הנוער לאלכוהול- הם אינם מבינים את ההשפעות, אינם יןדעים לשתות, ורוב השתייה היא לשם שתיה, לא לשם הנאה ממנה. בנות מספרות לי בהתלהבות איך השתכרו עד שהקיאו או נישקו בחורים שאינן מכירות. לכן אסור על מוסד חינוכי להרשות שתיה באירועיו, מה גם שלשתיה לעיתים נלוות תוצאות לא נעימות אשר אינן הולכות בקנה אחד עם ערכיו של מוסד מחנך, ואסור למוסד להיות אחראי לתוצאות כאלה העלולות להגרם.

MidNight Flame

New member
עד כמה שאני שונא להודות בזה בתור...

תלמיד - את צודקת! הטעות היחידה שלך היא ההכללה... לא כולנו שותים עד אובדן ההכרה והחושים בלי טעם וריח...

ההכללה במקומה

שלום התרת השתיה אינה יכולה להעשות במשורה, למי ש-"יוצא מהכלל". לצערי, הכלל עונה להגדרת המחכנכת ולכן יש להמנע מלאפשר לכל הנוער לעבור בפתח שכזה. חג שמח

למעלה