קצת על פרדיגמות

צביקה38

New member
קצת על פרדיגמות

"כמה חודשים יש בשנה עם 28 ימים?" סביר להניח שהתשובה שלך תהיה חודש אחד,פברואר.זוהי דוגמא מצוינת לקיבעון המחשבתי שלנו ושימוש אוטומטי במחסן התשובות.28 יום מביא אותנו לשלוף מהספרייה האוטומטית במוח חודש אחד בלבד בשנה שהוא חודש פברואר ומכאן הסקת המסקנה המהירה .אבל אם תביט שוב על השאלה תראה ששאלתי כמה חודשים בשנה יש עם 28 יום ולא שאלתי רק עם 28 יום ולכן התשובה היא 12.בכל אחד מ12 החודשים יש 28 יום. דוגמא נוספת העשויה ללמד אותך על האוטמטיות בו חושב המוח היא השאלה: "אתה רץ בתחרות ריצה וזה עתה הצלחת לעבור את הרץ במקום השני באיזה מקום אתה עכשיו?" רוב הנשאלים יענו כי הם במקום הראשון מאחר והמוח מוציא ממחסן התשובות האוטומטיות את התשובה שאחרי מקום שני מגיע מקום ראשון אבל אם עברת את המקום השני אתה נמצא עכשיו במקום השני ואילו זה שעקפת אותו עובר למקום השלישי. מתוך הספר שלי שייצא בחודש הבא +coaching

tlingit

New member
ברוך הבא צביקה38 ../images/Emo140.gif

יופי שאתה מצטרף אלינו לפורום
את הדוגמאות האלה פגשתי גם בהקשר של "חשיבה מחוץ לקופסה" (הרצאות וסדנאות) שהיא לדעתי חלק מהמיומנויות שכדאי לפתח בהקשר של אימון אישי (וגם בגישור) משום שחשיבה מחוץ לקופסה עוזרת למצוא או להמציא פתרונות מאפשרים, יצירתיים ולעקוף או לעבוד מעבר או מסביב למגבלות, בעיות, או תפישות אשר קודם לכן נראו כמחסומים קשיחים ובלתי עבירים
בהקשר זה אני גם מאד אוהבת את הפרסומת של ערוצי הלווין בהם רואים צמד שחקנים עומדים מול מחסום במבוק גבוה ובלתי עביר, וכאשר אחד מהם מתחיל להתייאש נזכר רעהו שבעצם קיימת פרספקטיבה נוספת למצב, והיא שמספקת את הפתרון... מסר מועיל.
אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם אתה רוצה
לקרא בדפי הפורום הקודמים, להכיר קצת את הכותבים ואת נושאי הדיונים, ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו בהצלחה עם הספר
נראה שלאט לאט הולך ונפתר המחסור בספרות מקצועית לתחום האימון האישי, גם מהצד של קיומם של ספרים ממוקדים לנושא, וגם מצד השפה. שים
בבקשה לכללי הפרסום אצלנו באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

צביקה38

New member
../images/Emo47.gifתודה על קבלת הפנים

אני עוקב וקורא את הפורום מזה זמן רב וההודעה של איתמר גרמה לי גם להיות שותף פעיל בו מאחר וראיתי מקום בו אוכל לחוות דעה ולנסות לסייע. אני איש עסקים ומחברם של 7 ספרים בנושא עסקים שחלקם הפכו לרבי מכר ובזכותם הופעתי בתכניות טלויזיה רבות בערוצים השונים ובעיתונים. את עולם האימון אני מכיר זמן רב כמאמן ומתאמן ולאחרונה גם התחלתי ללמוד אותו בצורה מסודרת ויסודית בעזרתה של מורה נפלאה ומעצימה במקום נהדר ואפילו קיבלתי תעודה :). עולם האימון לתפיסתי מתחבר עם המון תחומים ויש בו משום הנתינה לאחר ,הבאת אחרים להכיר ביכולתם,החדרת מוטיבציה ועזרה בקטיפת כוכבים לאלו שכבר החליטו לטפס בסולם. בשלב זה אני לא מחפש להתפרנס מהאימון כמאמן אלא ללמוד וללמד,לאמן ולהתאמן לתת על מנת ליצור את הזרימה בתוכי. המוטו שלי הוא "כל אחד יכול" ו "רק המעז מנצח". מקווה לתרום את חלקי בפורום ואם הצלחתי לסייע למישהו גם במשהו קטן-דייני. בשורות טובות לכולם

einatgross1

New member
המנגינה שלי באימון

שלום צביקה, ביקרתי באתרך לאחרונה, ומצא חן בעיני קטע נוסף מספרך-המנגינה שלי כמאמן. אף הפניתי אנשים בקורס ההכשרה למאמנים של מראות אסטרטגיה, לקטע זה. תודה, המשך ליצור, ונחמד לפגוש אותך בפורום,

צביקה38

New member
תודה עינת../images/Emo41.gif

כחיית רשת ותיקה אני מוצא אותך פעילה במקומות רבים ואין לי ספק שאת עושה חיל גם ברשת וגם במכון שלך. תודה על התגובה החמה ומקווה שנפרה את המוחות של כולם וניצור עולם מופלא של אימון ולמידה. אני מכריז בזאת על הקמת מדינה אימונית! :) שוב תודה ובשורות טובות צביקה

einatgross1

New member
תגובה ממקום של שפע

תודה רבה צביקה! תגובתך היא תגובה מגישה של שפע. תגובתך ממלאת ומטעינה, וממשיכה את שרשרת השפע בעולם. אושר ושפע לכולם!

למעלה