קצת על ``סדר ובלאגן``.

SMARKI

New member
קצת על ``סדר ובלאגן``.

לא ראיתי חכם שירצה להיות טיפש. גם לא ראיתי עשיר שיחפוץ להיות עני. לדברים בעולם יש כיוון ברור,למרות שלא תמיד ניתן להבחין בכך. הזמן מתקדם בכיוון אחד ואיתו מתקדם ``הסדר``. לכאורה נדמה כי כאשר אנחנו מסדרים את החדר שלנו, אנו מגדילים את `` הסדר`` אולי זה נכון לאותו חדר עצמו , אולם מבלי לשים לב בזמן סידור החדר שלנו, אנחנו למעשה גורמים לבלגאן במקום אחר. ואם אנחנו סוכמים סה``כ את כל הסדר-יוצא איפה שרק הגדלנו את `` הבלאגן``. רק חישבו שהחדר הכי מסודר הינו למעשה חדר ריק. ועכשיו בטח תשאלו מה אני מבלבל אתכם על `` סדר``ומה זה קשור בכלל. אנחנו כמו חדר,מתמלאים בחוויות ובידיעות.לכאורה שאנחנו מבצעים בו ``סדר`` אנחנו מחכימים-אולי זה נכון ,אולם דבר אחד בטוח אנחנו עושים מגדילים ``הבלאגן``,אנחנו למעשה רק גורמים לנו יותר ויותר תהיות שבסופו של דבר רק מכבידות עלינו. ואולי כמה מוזר ישמע לכם הדבר אבל חוכמה היא באג אבולוציוני, בערך כמו תופעת נדידית הציפורים. ודרך אגב למי שבאמת מתעניין יש חישוב הנדסי לחישוב ``הבלגן ``הזה וכמו שמשקל מודדים בקילוגרם- מדד ``לסדר`` נקרא אנטרופיה.

מה סדר מה בלאגן ..... עוד לא הגיע פסח , נכון???

אוף איתך ,ואני חשבתי שפסח מתקרב ואני עוד לא הספקתי לעשות סדר בבלאגן. חחחחחחח צוחקת . ``החדר`` בהתחלה היה קטן וחמוד , הכי חשוב היה הסדר לא היו הרבה אנשים הכרת את כולם וכולם הכירו אותך .... אבל מטבעו של עולם דברים מסודרים תמיד גורמים חשק לעשות בהם בלאגן . היום מידי ערב יש לא פחות מ 160 איש שצועקים שמדברים לא יפה ושסתם עושים דברים לא טובים . אני לא מדברת על כולם אני מדברת על קומץ שעושים את הבלאגן. והגעגועים לסדר הם רבים . אני מתגעגעת לתקופה שהייתי נכנסת ואז כולם אומרים שלום ואני עונה בחזרה . לתקופה שהיינו מדברים ולא סתם צועקים דברים . יחי הסדר ... הלאה לבלאגן . שלך שרון

הצעת יעול !!!

אפשר לפתוח עוד חדר בשם ``נשאים ונשאיות`` ואז נישאר כאן בהיקף הרצוי....

דורית!

New member
סדר בבלאגן?

סמרקי, תארת את זה יפה לפעמים, דוקא כשאנחנו חושבים שעשינו סדר וכאילו תפסנו משהו, אנחנו נותנים לזה שם, והולכים לישון ואז מסתבר בכלל שבסך הכל רק נרדמנו בשמירה… וצריך להתחיל הכל מההתחלה. מקווה שעד 120 אמשיך להתחבט בשאלות לסדר ולבלגן, להפוך ולסדר… ואפילו שלפעמים אני ביהירותי חושבת ש``תפסתי את הפרנציפ`` המציאות הרי תבוא ותטפח על פני אז הלוואי שתמיד האמת תהיה חמקמקה כי כל עוד יהיה מבט מלא פליאה ותימהון בעיני אדע שאלה החיים שרציתי לחיות (אגב יש לי שאלה – המדד לסדר שנקרא ``אנטרופיה`` הוא עושה סדר או בלאגן ? ) ביי דורית!

אילה.

New member
סדר סדר תרדוף

קשה, סמרקי, להבין את המסר שאתה רוצה להעביר, אבל אם אתה חפץ לדון בסדר ובבלגן שלנו, איש איש ובלגנו הוא והבלגן של כולם ביחד, אז בוא נעשה קצת סדר בבלגן... אני לא חושבת שהחדר הכי מסודר הוא חדר ריק. חדר ריק הוא פשוט חדר ריק. אני חושבת שהסדר, כמו היופי, הוא בעיני המתבונן והסדר שלי לעולם לא ייראה כמו הסדר שלך, ולהפך. אני חושבת שבבואנו לכאן, לעולם, משימתנו היא לעשות סדר, סדר פנימי, אישי, אינדווידואלי - מה שמים על המדף על ``עכשיו`` ומה של ``אחר כך``; מה הולך ל``מותר``, מה ל``אסור`` ומה ל``בדיקה נוספת``; מה יקבל תג של ``נעים`` ומה של ``לא נעים`` וכך הלאה וכך הלאה. והסדר הזה הוא הוא התכלית. זה לא שאפשר להגיע למצב של סדר סופי, כי הכול זורם ומה שהיום יושב על ``מותר``, מחר יישב על ``אסור`` וישתנה ויקבל תפניות ופנים שונות. ואני לא חושבת שכשאנו עושים סדר בחדר אחד, נוצר בלגן במקום אחר. חלילה. ואם כולם היו עושים קצת יותר סדר בפנים, זה בטוח היה משתקף גם בחוץ, וכולנו היינו חיים ב``חדר`` מסודר קצת יותר... כי כשיש סדר בפנים, יש קצת יותר מקום להתחבר גם לאחר, להתחבר מהסדר שלי לסדר שלך ולחיות בחדר מסודר קצת יותר. מסודר, ולא ריק. וזה לדעתי הכיוון שהדברים הולכים בו. אוקיי? אילה

למעלה