קצת על מזלות

yahafut

New member
קצת על מזלות

אני הבנתי עד כה שהמזלות (כגון:מאזניים, שור וכו! ) הם המצאה של גויים, וכל מזל מותאם לחודש לועזי. מסתבר שזה לא, אלא יש לזה מקור יהודי קדום ושהדבר מבוסס על צורות הכוכבים בזמנים מסויימים-אם כן

yahafut

New member
המשך

איך זה שגם גויים, שסדרי החודשים שלהם שונים משלנו יכולים למצוא התאמה בין אותם המזלות לזמנים שלהם??

tweeg

New member
די ענית לעצמך

עם יש קבוצות של כוכבים שמסתדרות בזמנים מסוימים ונראות כמו חיות מאוד הגיוני ששתי קבוצות שונות בהיסטוריה לקחו את הסמלים והתאימו לזמנים אישית אני לא מבין לא בנצרות ולא ביהדות אבל ידוע שדתות גונבות אחת מהשניה הצלב קרס של הנאצים? סמל בודהיסטי ישן הצלב של הנוצרים? מתקופת האבן מגן דויד? שייך לתרבויות המזרח תודה לויקי ודן בראון(צופן דה וינצי) שהביאו אותי עד הלום מה מפליא אותך שסמלים כאלה בולטים כמו כוכבים שמופיעים בזמנים מסוימים הפכו לסימוני זמן?

cmpo

New member
צופן דה וינצ'י ../images/Emo99.gif

כל כך.. מדהים
קראת עוד ספרים של בראון?

tweeg

New member
כל מה שיצא בארץ

אני לא כזה אוהב אותו,אבל הוא נחמד+ יש סופרים יותר טובים

cmpo

New member
כמובן שיש, אבל הוא אחד הגדולים ../images/Emo9.gif

ד"א, מזל טוב על האדמה..

tweeg

New member
תודה

בעקרון אפשר להגיד שהוא סופר די בנוני מבחינת כתיבה,הוא נוסחאתי להחריד(כל הספרים שלו זהים) יכול להיות שאני סתם לא אוהב אותו כי הוא פופלרי,וכי אנשים שקראו 3 ספרים בחיים שלהם אומרים שהוא סופר מעולה (אני באמת לא רומז כלום) מי הם שאר הגדולים?

cmpo

New member
ג'ון גרישם- עוד סופר מעולה ../images/Emo9.gif

ניסיתם את הרלן קובן?

Uדית

New member
אני חושבת שהבנתי מה היא שואלת:

ניקח לדוגמא את תאריך הלידה הבא: 26/11/1992. באריך העברי" א' כסלו התשנ"ג מזלו הלועזי יהיה: עקרב-כיוון שמזל חודש נובמבר הוא עקרב. לעומת זאת מזלו העברי יהיה:קשת כיוון שמזל חודש כסלו הוא קשת. נוצרת סתירה: הוא שהכוכבים בתאריך הנ"ל היו בצורת עקרב או שהם היו בצורת קשת?! - למישהו זה צריך להיות סתירה!

tweeg

New member
אה

"גלגל המזלות שימש את האסטרונומים במיפוי השמים, כאשר כל אזור בשמים מכונה על שם המזל שלו. המזלות הותאמו לתקופות בשנה על ידי ייחוס כל מזל לתקופה שבה לא ניתן לראות את האזור עקב הסתרתו על ידי השמש. בפולקלור של תרבויות רבות, הותאמו המזלות עם חודשי השנה." "קישור המזלות בשמים לחודשי השנה נכנס גם למסורת היהודית, ולכל חודש עברי קושר מזל, למרות אי הדיוק הברור שבקישור חודשים ירחיים עם תנועת השמש אל מול הכוכבים, המתאימה לשנה השמשית כנראה כי המזלות נקבעו לפי תאריך מסוים לפי תנועת השמש,והותאמו מחדש לתאריכים עיבריים,שעובדים לפי הירח שוב תודה לויקי

למעלה