קצת על טרמינלים...

סופרמן!

New member
קצת על טרמינלים...

בכל מקרה לחברה בת 20 משתמשים מה היתרונות חסרונות של שימוש בטרמינלים על פני שימוש בPC ואיזה שיפורים בתשתית נדרשים? אין לי מושג קלוש בנושא, ואני אשמח לכל מאמר או הפנייה (עברית רצוי, אנגלית אפשרי, לא בטרוקמנית).
 

marvin2

New member
מזל שלא הוספת פרטים

כי ככה יוכלו לעזור לך... מדובר על CTRIX ? טרמינל סרביס של מיקרוסופט? או אולי שימוש במסופים שתחברים לשרתי AS400 או VAX... ?
 

סופרמן!

New member
האמת שאין לי מושג...

לא מבין בזה כלום, פשוט אבי היקר התחיל בזמן האחרון חוץ מעבודתו הסטנדרטית(שקשורה למחשבים באופן עקיף בלבד) לבנות גם רשת משרדית, והשאלה(כי המחשבים שם זקוקים לשדרוג) היא האם עדיף PC רגיל שיריץ אופיס + תוכנה או שתיים ייעודיות לחברה או טרמינל, לבושתי הרבה אני יכול להגיד שאין לי כל כך מושג מה המושג טרמינל מקיף או מכיל, אני גם לא כל כך מכיר את המושגים כך שחיפוש בגוגל הוא כמעט בלתי אפשרי, אני אשתדל להריץ חיפוש על המושגים שהזכרת.
 

noam01234

New member
על קצה המזלג

אם בחברה יש 20 מחשבים וכולם או רובם זקוקים לשדרוג - עבודה בסביבת טרמינל תחסוך את ההוצאה הזאת, אם בעתיד ירצו בחברה לרכוש מחשבים נוספים הם לא חייבים להיות חזקים וגם הם לא חייבים להיות מחשבים בכלל - אפשר להשתמש ב Thin Client שהוא בעצם מחשב קטנצ'יק שמיועד רק לסביבת טרמינל והוא זול מאוד. מעבר להוצאה הכספית יש את ענין הנוחות, אתה יכול ללכת לכול מחשב בחברה להפעיל את הקליינט של הטרמינל להקיש שם וסיסמא ולהתחבר לסיביבת העבודה שלך, תוכל אפילו לסגור את ה Session שלך ולהתחבר מהבית (עם VPN) ולהמשיך מאותה נקודה בה הפסקת במשרד. כל ענין ההתקנת התוכנות הופך לפשוט וקל יותר - צריך להתקין בשרת ולהגדיר אח"כ לכל משתמש. בעבודה בטרמינל אתה חושב ומתחזק כל הזמן רק שרת אחד ולא רץ סביב התחנות - גם אם תחנה תקרוס (הלך ה HD) אפשר עדיין להתשמש במחשב ולהתחבר עם קצת מאמץ עם WinPE או DosRDP. באופן מעשי לחברה עם 20 משתמשים אם הם צריכים גם שרת Exchange אז עדיף לקחת SBS, לרוע המזל SBS 2003 לא יכול להיות שרת טרמינל, אז בד"כ לוקחים 2 שרתים שאחד SBS והשני Windows 2003 Server שמשמש כשרת טרמינל.
 

blueeye

New member
באותו הקשר.. גם לי יש שאלה

איזה מערכת הפעלה חובה לשים אצל מחשב הלקוח ? היות וגם לי יש בחברה מחשבים ישנים מאוד... פנטיום 2..200 MMX וכו... ויש לי כבר רישיון ממיקרוסופט ל windows 2003 server איזה אפשרויות למערכת הפעלה יש לי בצד הלקוח ? כיום יש ווינדוס 98 ברובם ואפילו 95 בחלק... תודה רועי
 

עדיבן25

New member
אין לך כמעט מגבלה

כמו שכבר צוין, ישנם מכשירים שנקראים thin clients, שהם בעצם מחשבים קטנים ללא מערכת הפעלה, רק עם לקוח RDP (Remote Desktop Connection לגבי מחשבים רגילים, עם שרת TS, אתה מקבל תוכנת לקוח לכל מערכות ההפעלה חלונות, החל מ 3.11 ועד XP. התוכנה היא חינמית, ואפשר למצוא ברשת גם לקוח למקינטוש, ללינוקס ואפילו לדוס.
 
למעלה