קצת על חמוסים...

קצת על חמוסים...

שלום, אני רוצה לקנות חיית מחמד, וחשבתי על חמוס. מישהו יכול להסביר לי קצת עליהם? האם הם באמת מסריחים? חשוב לי שהוא יהיה חברותי, אבל מצד שני שהוא גם יהיה עצמאי. חתול היתה יכולה להיות אופציה טובה אבל אני אלרגית. בקיצור, קצת מידע על חמוסים, איך הם ואיך מגדלים אותם מאוד יעזור. תודה!!

WTR

New member
שרונהגוד,

חמוס היא חיה מאוד מצחיקה, קופצנית ואנרגטית. היא נוטה להכניס את עצמה לצרות - לקפוץ ממקומות גבוהים, להכנס למקומות צרים, ולכן היא זקוקה להשגחה ולמיגון הבית. יש אנשים שיריחו חמוס ויחשבו שהוא מסריח, יש שיריחו ויחשבו שהוא מריח טוב, ויש כאלו שכלל לא יריחו ריח. הכל תלוי ברגישות של האף ובהגדרה של אדם ל"מסריח". לחמוס בעיקרון, יש ריח שקשה לתאר. הרי לכל חיה יש את ריח הגוף שלה. במידה והריח של החמוס מסריח לטעמך, עיקור וסירוס מורידים את רמת הריח ברוב המקרים. כמו כן, גם שמירה על ניקיון ארגז החול, הכלוב, וסביבת החמוס מורידה את הריח. אך אם זהו ריח בלתי נסבל, כנראה שחמוס היא לא החיה בשבילך. אני ממליצה לך לבקר מישהו שיש לו חמוס, להריח אותו ולראות האם את אלרגית אליו, במקרה. את מוזמנת להשאר ולקרוא שאלות ותשובות של שאר חברי הפורום, לפשפש במאמרים ובשאלות הנפוצות, ולהנות מהתמונות של החיה המיוחדת הזו. בברכה, איילת. (אמא לשני חמוסים)

איפה קונים חמוסים?

הבנתי מהמאמרים שלא כדאי בחנות חיות. אם ככה, איפה יש מגדלים?

WTR

New member
זו שאלה שאת אמורה לשאול

אחרי שתראי שחמוס באמת מתאים לך, את לא חושבת?
בכל אופן, זו לא ממש בעיה למצוא חמוס. בעיה היא למצוא מגדל אחראי וחמוס מחונך. אבל קודם נגיע לגשר

הריח

טוב, אז הלכתי וראיתי מה זה חמוס, וגם הרחתי אותו וזה לא נראה לי נוראי בכלל אבל... אחרי שהוא נמצא הרבה זמן בבית מריחים את זה? זה באמת כל כך דומיננטי? כרגע זו נראית לי חיה מקסימה ואני מאוד רוצה לגדל אחת כזו אבל בריח זה הדבר ביחיד שאני מפחדת ממנו...

skarlet ohara

New member
אחרי שהוא נמצא הרבה זמן בבית...

לא מריחים אותו. כלומר: בני הבית לא מריחים, אבל כל אדם חדש שייכנס לבית ירגיש את הריח (יש בתים שיש להם ריחות, בד"כ בקרב עדות שונות על תבליניהם או אנשים שמחזיקים כלב בבית, או מארונות ישנים), אז זה כמו שאת נכנסת לבית זר ומריחה ריח כלשהו. מאחר וזה הבית שלך, את תתרגלי לריח מאד מהר וכבר לא תזהי אותו. חברים שיבואו לבקר כן יריחו, אבל זו בעיה שלהם, ורובם מתרגלים אחרי עשר דקות (הכל מנסיון, כן?) במילים אחרות: ריח של חמוס זה לא דבר נורא, ותגלי את זה כשתגדלי אחד...

yonidon

New member
אחלה חיה, אין רגע משעמום

לפעמים החמוס רק רוצה לשחק, ונדמה שיש יותר מדי שעות משחק, הוא גם נשך, תוך כדי משחק ויש להרגילו לנשיכת קלות. דווקה הריח לא נורא כרגע, אולי כשהוא יהיה בוגר יהיה יותר, אני לבד וזה מוסיף לי עיסוק. עוד באתר http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3296664,00.html בהצלחה

למעלה