קצת עזרה..

littlegreen

New member
קצת עזרה..

היי, זו פעם ראשונה שאני כותבת בפורום הזה אבל רציתי לדעת...: אני כנראה משתחררת מהצבא עם פרופיל 21 דרך קב"ן. האם יש לזה השפעה על התפקידים שאני אקבל בשירות לאומי? האם יש קשר? יש סיכוי שימנעו ממני תפקידים שאני ארצה בגלל העובדה הזאת...? והאם יש בכלל סיכוי שיתנו לי לעשות שירות לאומי-אני לא דתייה ולא באה מרקע של הדרכה באף מסגרת.. ואולי עוד קודם כדאי שאני אשאל: כדי לעשות שירות לאומי צריך אישור של מישהו רשמי בלשכת הגיוס? (מעבר כמובן לפטור משירות צבאי..)

stellawasadiver

New member
שלום לך.

פרופיל 21 (נפשי, הכוונה?) לא משפיע בשום צורה ודרך על קבלת התפקידים שלך בש. לאומי. כמו כן, אין קשר אם את דתייה או לא דתייה- יש שירות לאומי לחילונים (עמותות שלומית וש"ל), והרבה חילוניות (וגם חילונים) מתנדבים. אני, לדוגמא, יצאתי על פרופיל 21 נפשי, אני חילונית, ולא הייתה לי שום בעיה בקבלת תפקיד בשירות. אני הייתי ממליצה לך, עכשיו שיש לך פטור מהצבא, להתקשר לעמותת שלומית (www.shlomit.org.il) ולהירשם. אגב- לא צריך שום אישור מהלשכה חוץ מהפטור עצמו (תצטרכי לשלוח צילום של תעודת הפטור), אבל הם כן יבקשו אישור רפואי שאת מסוגלת לשרת. אני הלכתי לשיחה עם פסיכולוגית (שהייתי אצלה בעבר, לכן גם שלחו לי זימון לקב"ן, אבל לא בגלל זה השתחררתי- אני כן כשירה נפשית לשרת בצבא...), והיא שלחה להם את המסקנות שלה ממני. אם הלכת לקב"ן באופן עצמאי (ולא דרך זימון), ואף פעם לא היית אצל פסיכולוג, את צריכה לבקש בקופ"ח שיחה עם פסיכולוג בשביל המטרה הנ"ל (שירות לאומי), והם אמורים להפנות אותך למישהו אשר תשוחחי איתו, והוא יעביר את המסקנות לעמותה. אני לא יודעת בדיוק איך עניין הפסיכולוג עובד, מאחר ואני פשוט פניתי חזרה לפסיכולוגית אשר הייתי איתה לפני כן (לפני 3 שנים), והיא כבר הכירה אותי. אבל בכל מקרה, זה לא ממש רלוונטי, אם יצאת מהצבא על נפשי אבל אין לך באמת כל בעיה נפשית, אז אין שום בעיה. אגב, יש אנשים אשר יגידו לך לפנות לעמותת ש"ל, אבל אני ממליצה בחום על עמותת שלומית, אשר ותיקה יותר, מאורגנת יותר ויש לה תקנים רבים יותר. בהצלחה! אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לשאול כאן או אפילו במסרים.

למעלה