קצת עזרה

shir300

New member
קצת עזרה

אני בת שלושים ולאחרונה נפרדתי ממישהו שאיתו היתי בקשר לא ארוך אבל אינטנסיבי. אני מרגישה קצת אבודה בעקבות הפרידה. כאילו שהיא חשפה כל מיני סדקים בחיים שלי ושאלות שלא מצאתי עליהם תשובה. אני טובעת בתחושת כישלון או תקיעות לגבי זוגיות, לגבי התחום המקצועי, המצב הכלכלי, לגבי עצמי... קשה לי מאוד לא לשפוט את עצמי כשבגילי אני מוצאת את עצמי לא מבוססת בכמה תחומים בחיים. לא מצליחה למצוא את הדרך הנכונה. קשה לי לא לחשוב- מה לעזאזל כל כך לא בסדר אצלי? מחשבות מאוד קשות. משהו בביטחון העצמי מתערער כל פעם מחדש. וכן, היתי באימון והיתי בטיפול. אבל עדין לא מצאתי את המקום שאני מחפשת... הקולות המדכאים, המנבאים שחורות שם כל הזמן ואולי הם הסיבה לכך שאני לא מתקדמת. לא מוצאת את האמונה הזאת באפשרות שיהיה טוב, שיהיה מוצלח... אשמח להערות והארות. תודה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
טובעת

יקירה, אני קוראת ושואלת את עצמי האם ניתן לסייע לך מעל גבי הפורום. הדברים שאת מעלה הם דברים עמוקים בנפשך. את אומרת שכבר היית באימון ובטיפול אך לא הצלחת להשתחרר מהקולות המדכאים. זו עבודה מתמשכת ולא פשוטה. ברמה הראשונית אנו נותנים לקולות האילו מקום - משוחחים איתם ומקשיבים להם. הקולות האילו נוצרו מתוך הצורך של הנפש להגן על עצמה מדברים אחרים, שנתפסו כמסוכנים יותר בזמנו. השיחה הזאת עם הקולות היא חשובה, אבל כדאי לערוך אותה בסביבה מוגנת, רק אם את מרגישה שהקולות לא ימשכו אותך למטה יותר מדי. אם זה אפשרי - את יכולה לנסות בעצמך או לנסות להעזר באימון. אם העלאת הקולות האילו קשה מדי, זה מקום לטיפול. צריך סבלנות - לשנות את האופן בו הנפש שלנו ערוכה ומתמודדת עם דברים לוקח זמן. אם תרצי לנסות בעצמך - נסי את התרגיל הבא לניהול המחשבות שלך: ערכי טבלה בה רשמי את האירוע, את הרגשות שעולים, את המחשבות האוטומטיות שרצות לך. רשמי הוכחות לכך שהמחשבה נכונה, ולאחר מכן הוכחות לכך שמחשבה אינה נכונה, ומחשבה חילופית אשר מתאימה למציאות (למשל במקום "לעולם לא אצליח", "לפעמים קשה אבל בדרך כלל אני מצליחה"). אני מצרפת טבלה אם תרצי להעזר בה.

22redroni

New member
נקודת מבט נוספת למצבך

הי שיר, כואב לי לשמוע על המצב שלך והרגשתך אני יכול לנסות להציע לך נקודה נוספת להתבוננות על מצבך אם תתבונני במכתבך תראי שרובו עוסק בדברים שאת לא השגת בחייים. את כותבת על כישלון, תקיעות, לא מבוססת, לא מוצאת את הדרך הנכונה. בלא להכיר אותך אני משוכנע שיש גם דברים שבהם את מצליחה בחיים. אנו נוטים לעיתים קרובות לעסוק במה שאין לנו, וכאן טמונה הבעיה. במקום לעסוק ב"כשלונות " או חוסר הצלחות, תתחילי לנסות להתבונן בדברים בהם את כן מצליחה. אני קורא לדו שיח שאנו מנהלים בראשנו עם מה שאין לנו- רעש. את צריכה להפנים שיש שעד יומנו האחרון יהיו לנו רעשים בראש, ואין דרך לבטל אותם. מה שכן ניתן, זה להפחית את הרעש שהם יוצרים לנו עצם העיסוק שלך עם מה שאת כרגע לא משיגה בחיים רק גורם לרעש לגבור אולי במקום לעסוק במה שלא השגת תנסי להתחיל להתמקד במי את. מי היא שיר. מהם התכונות שלה. מה היא אוהבת לעשות בחיים. מה עושה לה טוב. לעניות דעתי , מסע זה יכול להתחיל תהליך של גילוי עצמי ותחושת סיפוק בחיים. מקווה שעזרתי , ולא במעט

bridges

New member
תרגיל נוסף....

היי שיר, מכיוון שעברת אימון ועברת טיפול אני רוצה להזמין אותך לתרגיל מעניין. אני מזמין אותך לראות מה אותם ה"כשלונות" נתנו לך. על מנת לעשות זאת אני מזמין אותך, דבר ראשון, להסתכל מי את באמת, מה באת לעשות כאן בחיים? למה את כאן? מה הייעוד שלך? הדרך לעשות זאת היא דבר ראשון לחשוב מה החלום שלך, מה את רוצה לעשות בחיים שלך, מה תחשב הצלחה בחיים בעינייך. אחרי שמצאת את זה בקשי מחבר או חברה שלך פשוט לשאול אותך "למה?". לדוגמא: אני רוצה להיות סופר, "למה?", משום שאני רוצה שיקראו אותי, "למה?", על מנת שישמעו מה שאני רוצה לומר, "למה?".... כך למשך חמש דקות לפחות (על השעון). אני סקרן לשמוע מה המסקנה שלך מאותו התרגיל. לאחר מכן, תוכלי לראות איך כל מה שעברת בחיים עוזר לך להשיג את אותו "למה?" גדול. רונן

Edna Maimon

New member
תתמקדי בחיובי

שיר שלום, מה זה בשבילך ביטחון עצמי? אילו היה לך ביטחון עצמי, איך זה היה נראה? איך זה היה מרגיש? מה היית עושה שאת לא עושה עכשיו? אילו האמנת בעצמך, איך האמונה הזאת היתה באה לידי ביטוי? חשוב מאוד שתחילה תדעי מה את רוצה בדיוק. בהצלחה!

למעלה