קצת עזרה מידידים

קצת עזרה מידידים

ראשית, אני אומר שאני מאוד אוהב את הפורום הזה ואהבת האוכל ניכרת כאן אצל כולם, שזה כיף. עכשיו אני מתרגם תפריט לעברית ואני מעט מתקשה בכמה מונחים, ואשמח אם תעזרו לי: 1. HERB CRACKERS- גוגל לא מכיר ב"קרקרים צמחיים" או "קרקרים על בסיס צמחי". לתרגם אולי ל: "קרקרים ללא גלוטן"? 2. CANTELOP MELON PARISIENNE - אחרי מחקר, הגעתי ל: עיגולי מלון כתום. מה אתם אומרים? 3. STRING BEANS - מחרוזת שעועית? תרמילי שעועית? שעועית בתרמיל? 4. GARLIC DRAGEES - שיני שום? קוביות שום? 5. INDIVIDUAL RYE FLOWER ROLL - לחמניות שיפון אישיות? האם בפרח הכוונה ל: שושני שיפון אישיות? כן, אני יודע שמדובר בפורום ביקורת מסעדות ואני די חורג מהנושא, ובכל זאת אשמח אם תעזרו לי. תודה.

Mr China

New member
לא בדיוק

1. קרקרים עם עשבי תיבול 2. נשמע לי נכון, כף פריזיאן היא הכף שבאמצעותה מוציאים את העיגולים 3. שעועית ירוקה 4. כמוסות שום (או קפסולות שום)- זה שום מרוכז שנוטלים כמו ויטמין 5. נשמע לי שזה flour ולא flower ולכן לחמניות שיפון אישיות (הכוונה לסוג הקמח).

pix37

New member
הצעת תרגום נוספות

1. קרקר עם עשבי תיבול (ובעברית תקנית פכסמים מתובלים) 2. כדורי מלון 3. שעועית ירוקה 4. ??? 5. לחמיות שיפון (לחמניה היא תמיד אישית)

החתולית

New member
יופי של הצעות תרגום

אני רוצה לראות מסעדה שתציע בתפריט פכסמים מתובלים
אם הקרקרים אינם מכילים גלוטן, חשוב ורצוי לציין זאת.

תודה רבה לעונים. יש לי עוד כמה שאלות קטנות

1. DINNER MENU BUFFET & A LA CARTE: תפריט ארוחת ערב: מזנון ולפי תפריט, או שיותר מקובל: תפריט ארוחת ערב: מזנון וא-לה קארט? צריך בכלל "תפריט ארוחת ערב" או שמספיק "תפריט ערב"? 2. VIETNAMESE RICE PAPER ROLLS WITH FRESH HERBS AND VEGETABLE - גלילי נייר אורז וייטנאמי עם עשבי תיבול וירקות. עדיף גלילי על פני רולים, גלילות או לחמניות? "עם עשבי תיבול וירקות" או במילוי...? 3. GREEN KEBAB WRAPPED IN EGGPLANT SLICES, BROWN JUS WITH LEMON ( JERUSALEM ARTICHOKE) - קבב במילוי עשבי תיבול עטוף בחתיכות חציל, ציר חום ולימון (ארטישוק ירושלמי) בתוספת קוסקוס עם שום קלוי זה קבב ירוק? קבב במילוי עשבי תיבול? ומה זה brown jus? כנראה הכוונה ל- juice ועדיין זה מוזר - מיץ חום. והאם כל המשפט כוונתו בכלל לארטישוק ירושלמי? 4. WILD RICE MIX & CHIMICHY & ENOKI MUSHROOMS - תערובת אורז פרא, צ'ימיצ'ורי ופטריות אנוקי לא מצאתי מה זה צ'ימיצ'י. הכוונה אכן לצ'ימיצ'ורי? 5. greens זה לקט חסות? לקט עלי חסה? עלי בייבי? באמת תודה לכולם.

pix37

New member
מאיפה המקור כי דברים עשויים להשתנות ממדינה

אם התפריט הוא בריטי / אנגלי אז המונחים שאני הצלחתי לתרגם הם: 1. תפריט ארוחת ערב מזנון חופשי או בחירה מתפריט 2. אגרול ויאטנאמי צמחוני 3. קבב עם עשבי תיבול עטוף בחציל (לעניין הרוטב אני לא סגור) מוגש על פירה ארטישוק ירושלמי 4 הניחוש שלך נראה לי הגיוני אבל אני לא בטוח 5. באנגליה GREENS הכוונה לירקות ירוקים מבושלים לרוב אפונה / כרוב ניצנים או ברוקלי.

salo22

New member
לא חושב

ש greens יבוא כתחליף לשם ירק ירוק מבושל. אם מדובר באפונה, כרוב ניצנים או ברוקולי, כל מקום שמכבד עצמו יציין זאת או יכתוב "תוספת ירקות ירוקים מבושלים - אפונה, כרוב ניצנים ו..".

passioneta

New member
לא אגרול (אני מניחה שזה לא מטוגן)

אם כבר ספרינגרול, ואני הייתי נשארת עם גלילים.

salo22

New member
אפשר לשאול עבור מה זה ?

ובתמורה מנסים לעזור : 1)כן, מה שנוח לך, ארוחת ערב לפי תפריט או בבחירה ממזנון, משהו כזה 2) אגרולים ויאטנמיים מנייר אורז עם עשבי תיבול וירקות (או "סתם" נאמס &quot
) 3) קצת לא ברור מה כתוב - בעיקרון נראה " קבב ירוק עטוף בפיסות חציל, בציר חום של לימון וארטישוק ירושלמי".. מנה מוזרה מעט, אך בטח הקבב מלא בפטרוזיליה או עשבים אחרים.. 4) אולי זה קימצ'י ? יכול בהחלט לחשוב על שילוב אורז בר, קימצ'י ופטריות אנוקי 5) ביטוי כללי יחסית לעלים ירוקים, אמור להיות בגדול המקבילה למוצר עלי הבייבי שלנו אך כל תחום העלים די לא ברור.. נתקלתי גם במקרים, בעיקר בארה"ב, בהם גרינס היה סלט פשוט מאוד של עלי חסה..

לתפריט ערב גאלה למועדון לקוחות של מלון באילת

ושוב תודה על העזרה. נהייתי די רעב מהתפריט הזה...

passioneta

New member
JUS זו לא טעות, הכוונה לרוטב

הייתי פשוט כותבת: קבב ירוק במעטפת פרוסות חציל, ברוטב לימוני. כשמתרגמים חשוב לא לתרגם מילה במילה, אלא לקרוא, להבין ולכתוב את שם המנה בשפה החדשה כפי שמקובל להתנסח בה.

salo22

New member
אממ..

1. קרקרים עם עשבי תבלין 2. קנטלופ הוא זן של מלון - לכן זה יהיה "כדורי מלון קנטלופ קטנים" או קרוצים, וכולי &quot
או סתם כדורי מלון קנטלופ קטנים.. 3. שעועית תרמילים ירוקה מאורכת, או שפשוט לוודא מה הזן עצמו וכך לקרוא - בהחלט ייתכן סוג בלבול כאן כי לדעתי string beans יכול להעיד על סוג מסויים של שעועית, ונניח זה לא יהיה שעועית שטוחה אלא דווקא השעועית ה"אסייתית" יותר ששמה פרח מזיכרוני.. אה ניזכרתי, לוביה &quot
4. Dagrees יכול לשמש כמושג כללי למשהו שמעובד לצורה כדורית קטנה, חרוז ומיועד לקישוט אוכל ואפייה. יש את זה באפייה (נגיד כדורי קישוט בצבע כסף), אז אולי מדובר בקישוטי כדורי שום למנה מלוחה? לפי האינטרנט גם בשימוש עבור כדורי שום לבליעה. 5. אכן נשמע כמו טעות כתיב ולחמניות קמח שיפון. ואתה ממש לא סוטה מהנושא

למעלה