קצת עזרה בבקשה....

קצת עזרה בבקשה....

מישהו בבקשה יכול לתת לי לינק\תקציר\משהו אחר- על הסרט the wall? והדמות הראשית פינק מבוססת על דמותו של רוג'ר ווטרס? כי אני כל הזמן שומעת במקומות שונים שזה עליו,וגם מישהו אמר לי שזה בכלל על סיד בארט,והחלטתי שאני רוצה לדעת אחת ולתמיד. אז אני אשמח אם תעזרו לי.

הסרט מבוסס על האלבום

לכן אולי כדאי שתתחילי שם..? הדמות הראשית באלבום - ועוד יותר מכך בסרט - היא שילוב של ווטרס עם בארט. היה על כך דיון כאן לא מזמן (בהודעות למטה). באלבום/סרט מופיעים פרטים אוטוביוגרפיים מחייו של ווטרס - אביו שנהרג במלחמה, המורים הסדיסטיים בבית הספר, אשתו ה"בוגדנית" ואמו ה"מסרסת" (הכל מנקודת מבטו, כמובן). אך הדמות משלבת גם אלמנטים מחייו של בארט, בעיקר השימוש בסמים ואבדן השפיות של פינק, המתואר ככוכב רוק. בכתיבת האלבום/הסרט ווטרס גם הושפע מחוויות שעבר עם הפלויד בתקופה מאוחרת יותר, במיוחד שנאתו להופעות ענק באצטדיונים, אותן הוא מדמה למצעדים פשיסטיים. בנוגע ללינקים - אני אשאיר את זה לאחרים.

annagr

New member
|אייקוןשלתפוזמנופחמגאווה|

החתימה שלך, זה השיר היי ג'ו, של הנדריקס כמובן.... שיר נחמד *תקני אותי אם אני טועה*

קצת על Hey Joe

Hey Joe הוא שיר עם אמריקאי, שמקורו כנראה בתחילת המאה העשרים. מחברו האמיתי אינו ידוע. עד היום הוקלטו למעלה מ-500 גרסאות לשיר. באמצע שנות השישים הוא נהיה שיר פופולרי בקרב להקות גראז' אמריקאיות (garage bands) והיה אחד מהשירים שכל להקה היתה "חייבת" לדעת לנגן, כמו Louie Louie, לדוגמא. השיר היה להיט בשנת 1965 במצעדים האמריקאיים בגרסתה של להקה בשם The Leaves, והגרסה המצויינת שלהם היא זו ששמשה, ככל הנראה, כבסיס לגרסתו של הנדריקס. (ניתן לשמוע את הגרסה של The Leaves באוסף Nuggets). כמו שירי עם ובלוז רבים אשר חוברו על ידי אדם שחור, גם כאן לקח בחור לבן את הקרדיט לשיר וקבל עליו תמלוגים. במקרה הזה זה היה Chet Powers (כמדומני), שניגן אח"כ ב-Quicksilver Messenger Service והרכבים אחרים של החוף המערבי. (לדוגמאות אחרות ראה: הרולינג סטונס (Prodigal Son ושירים אחרים), לד זפלין, ועוד ועוד).

יש שאלות על היי ג'ו...

בפורום "אגדות רוק",בתוך החידון על הנדריקס...אז אתם יכולים להתסכל שם.. ותודה על המידע על הסרט. ואהמ..אפשר להגיד שאני חדשה בפורום...אני אשתדל לכתוב פה כמה שיותר :).

למעלה