קצת סרטים...

arieltr

New member
קצת סרטים...

המון סרטים עברו בשבועות או חודשים אחרונים, חלקם היו מחורבנים אז עזבו.
חלקם אחרת.

INSIDE LLEWYN DAVIS – וודאי תפסתם כולכם את סרטם האחרון לבינתיים של האחים כהן. עלילותיו של אהלן דייויס וגרפילד, שותפו למסע ההישרדות היומיומי של פולקיסט בפוטנציה. ניגשתי בזהירות יתרה היות והאחים כהן איכזבו פעם אחר פעם ב5-6 השנים האחרונות. סה"כ הסרט חביב פלוס לטעמי, נהניתי בהחלט וכנראה שזה הסרט הכי טוב שלהם תקופה די ארוכה. השחקן הראשי הביא אותה בהופעה מרשימה מאוד בניגוד, לדוגמא, למאוס ההוא זימברלייק. ככה זה שיש קשרים, אפילו קלינט איסטווד לוקח אותך לסרט (וכי מדוע לא ברור. מיסתורי יותר מהיקום). בכל אופן, הדיאלוגים היו יכולים להיות יותר מפותחים נוץ' או שניים למעלה ופרנסס מקדורמנד בהחלט הייתה יכולה להוסיף, אבל עדיין סרט חביב מאוד . מאוד מבאס לדעת שהסרט הבא יהיה נפילה שוב פעם כי זה קלוני אז אין מה לעשות. שיהיה.

THE SECRET IN THEIR EYES – הסרט הארגנטינאי שהגיע לאוסקר ב-2010 וגם לקח אותו. לצידו היו גם עג'מי הישראלי והסרט הלבן של מיכאל הנקה. הסרט הארגנטינאי מצויין ומרתק, ובמרכזו פרקליט ציבורי שיצא לפרישה ועדיין מוטרד ממקרה רצח מלפני שנים, שלא בטוח בא על סופו הוודאי. קו עלילה מצויין, שחקן ראשי מעולה, שחקני משנה פנטסטיים, סצינות מאוד מאוד טובות, וסטירה קומנטרית ללחי בסוף. סרט משובח ומומלץ. יותר מעניין וטוב מכל הסרטים שהיו מועמדים לסרט הטוב ביותר באותה השנה (הארט לוקר זכה כזכור).

TIME OF THE WOLF – סרטו של מיכאל הנקה מ-2003. פוסט אפוקליפסה. בני אדם. מיכאל הנקה בימאי. מספיק מילים למי שצריך, לא?. לא אלים בנוסח של משחקי שעשוע, אבל יודע להיות חד כתער מבחינת רוע בין בני אדם ובמקביל להראות טוב לב. וצילומים מהפנטים.

SHAME – סרטו השני מ-2011 של הבימאי סטיב מקווין (רעב). וואלה לא יודע. נישארתי אדיש וזה הכי רע שיש מבחינתי. לא יכול לומר שזה סרט על כלום, אבל הוא בהחלט השאיר אותי עם כלום. מתנחם בזה שסרט מסוג זה בהחלט צריך לבוא בשלבים המוקדמים של הקריירה שלו, כי שמתבגרים אפשר לעשות את העלילה הזו יותר חודרת. או משכנעת. לא יודע.

SHORT TERM 12 – ובניגוד לסרט שמעליו, הסרט שכאן מפעיל בצורה מרשימה ביותר קשת רגשות רחבה מאוד. אני מיד רשמתי לפני להציע חברות לגברת ברי לארסן. כל כך אמיתית ונוגעת בלב. סרט קטן ופינתי ובאותו הזמן יותר גדול מכל דינזואור שעומד במרכז ההיכל ב-2013. מאוד מומלץ.

THE CONCERT – קומדיה צרפתית/רוסית מ-2009. מנהל אורקסטרת הבולשוי במוסקבה בעבר - כיום מנקה השירותים של הבולשוי לאחר שגורש בבושת פנים – זומם לנקום במנהל הבולשוי ולאחד את מובטלי הנגנים שלו לקונצרט מטעם הבולשוי בפאריז, לא פחות. ככה כאילו כלום לא קרה. מעל לשעה וחצי של כיף מהול בטיפת דרמה פלוס סיום נפלא עם קונצ'רטו לכינור של צ'ייקובסקי, טענוג.

CRACKS - סרט בריטי המתאר את ההתרחשויות הקורות בפנמיית בנות יוקרתית כאשר אחת המורות, אווה גרין (המוכרת לכם מהוליווד), פורסת את נוכחותה על הסרט שנע ומתפתח לאט ומתגבר עד לפינאלה הבלתי נמנע. מאוד הופתעתי, סרט טוב מאוד.

THE DOUBLE HOUR – מותחן איטלקי מ-2009, מהגרת סלובקית בטורינו העובדת כחדרנית נואשת בבית מלון פוגשת את בחיר ליבה בספיד דייט והרומן ביניהם מתפתח. האמנם? בנוי מצויין, השחקנית הראשית מעולה בחיפוש אחר האמת. הטוויסט הראשון מגיע קצת אחרי קו האמצע שזה טיפונת מוקדם. או שזה לא באמת מה שאנחנו חושבים שזה. הממ. לכו תראו. שווה צפייה בערב אפלולי.

THE STONING OF SORAYA M – נסיים בפצצה אמריקאית/אירנית מ-2008 שמבוססת על סיפור אמיתי ומרעיד של עיתונאי אירני/צרפתי שנאסר באירן (הספר שהוא כתב לא העיתונאי). הסרט קשה ומקומם לא בגלל שיש שם משהו שטרם נראה (ממש לא) אלא בעיקר בגלל הפנאטיות הבלתי מתפשרת בשרשרת האירועים שמוצגים בסרט ושלצערנו מציאות שכזו קיימת עד רגע זה. מדובר בסיפור אמיתי. מאוד עצוב.
 

arieltr

New member
אהה כן, ואם מישהו תוהה

בסרט האיטלקי, שהם נוסעים במכונית בדרך ל..... הם שומעים את השיר הזה (רמז לפיענוח העלילה):

 

arieltr

New member
כן אכן ג'יי קיי, לא ברור מה לקחתי


 

DRORIKO8

New member
ג'יי קיי סימונס הוא אחד השחקנים האהובים עלי

התאהבתי בו כבר באוז(עם כמה שיהודי יכול להתאהב במנהיג נאצי) ובכל סרט וסדרה שהוא משחק בה הוא פשוט גונב את ההצגה. אני בהחלט מתכוון ללכת לראות את הסרט.
 

arieltr

New member
כמעט שכחתי - JERSEY BOYS מהנה מאוד, קשור לפורום ומומלץ בחום

הסרט של קלינט איסטווד שהיה פה בקולנוע לפני חודש.
עיבוד קולנועי למחזמר, ניגשתי עם חשש כבד - אני כמעט מתעב מחזות זמר.
אבל:
- קלינט איסטווד על כסא הבימאי
- קאסט שחקנים לא מוכר ולא נוצץ, שאליהם מוכנס כריסטופר ווקן האלוהי
- הגברת התעקשה ללכת

הקיצר, הלכתי ושמתי את תקוותי באיסטווד והוא סיפק (פעם נוספת) בענק את הסחורה.
סרט מאוד מהנה וטוב מאוד, ובזכות התסריט הנפלא והבימוי המבריק לא הייתי בכלל מכניס את הסרט הזה תחת קטגוריית מיוזיקלז.
העלילה היא הדגש כאן שבמרכזה סיפורו האמיתי של פראנקי וואלי ולהקתו ארבעת העונות, בתחילת הסיקסטיז. הסרט מאוד יעניין את דיירי הפורום, וודאי הסיפור עצמו שמכיל רגעי דרמה, רגעים קומיים מהנים, ווקן הנפלא והשירים של הלהקה שתוך כדי צפייה בקולנוע התחלתי לחבר את השירים המוכרים לאנשים שיצרו אותם וזה היה פלוס אדיר מבחינתי.
מדהים היה פתאום לגלות את הרקע לאחד השירים הכי קלאסיים ושמחים שיש ולהיווכח על הקונטקסט העצוב שהוא למעשה נכתב עבורו.

הקיצר מומלץ מאוד, הנאה מובטחת.

 

DRORIKO8

New member
ואם אנחנו בעניין סרטים,אז קצת דוקו-מוזיקה

ביס דוקו שידרו סרט על קואדרופינה של THE WHO. הסרט ריתק אותי בעיקר כי מעולם לא שמעתי את האלבום(ושמעתי לא מעט אלבומים של הלהקה) אז כאילו נפתח בפני עולם חדש. טאונסנד בתור המספר המוביל של הסרט הוא בול פגיעה. הכריזמתיות המרשימה שלו מוסיפה לו איכויות. ניכר כי מערכת היחסים בינו לבין דלטרי היתה בעייתית מאד ואפילו בסרט הם לא הצליחו למצוא מילים טובות אחד על השני, ואני תמה איך הם החזיקו מעמד כל כך הרבה שנים ביחד, כולל אפילו לשרוד מוות של חבר להקה.

ושני דברים שבכל זאת למדתי מהסרט:
-טאונסנד לא תפס מקית מון כמתופף, הוא חשב שהוא מרושל מדי.
-דלטרי היה מפיק בעצמו את השירה,או כמו שזה מוגדר בסרט "צועק מתוך ליבו"
 

Celluloid Hero

New member
ראיתי גם

קצת עצוב לראות את טאונסנד ודלאטרי מספרים סיפורים כאחרוני ה Old farts, באחרוני הרוקומנטריים.. אבל תכל'ס זה מה שהם בימינו, ואם כבר לשמוע סיפור, אז לפחות מאחד כמו טאונסנד שתמיד סבל מסכיזופרניית ה old fart, גם בנעוריו. מה שכן, עדיף לשמוע את הסיפור דרך קואדרופיניה האלבום, שם זה יוצא יותר מאוזן,עם הצד החייתי שלו ושל הלהקה. בדוקומנטרי הצד הזה מקבל ייצוג קטן בהרבה, עם כמה קטעי וידאו נדירים מהופעות של קואדרופיניה, וזה באמת הדבר החשוב יותר שהייתי משמר מהסרט הזה. את הסיפור של קואדרופניה צריך לספר למי שלא שמע את האלבום, ולאלה שלא שמעו וגם לא ישמעו. הם היחידים שצריך לתאר להם במילים מדוייקות איזו צעקה מהביצים מוציא דאלטרי ב love reign o'er me...
 
למעלה