קצת סדר

nuke105

New member
קצת סדר

שלום, לאחר קריאה מעמיקה בהמון מאמרים וניסיון סה"כ לאכול להיות בריא אני מבין שחלק אינטגראלי הינו לקחת תוספי תזונה על מנת להשלים את החסר. לצערי, מרוב המלצות אילו תוספים לקחת כבר איבדתי כיוון.. כולם ממליצים על אומגה 3, כולם ממליצים על b12', אבל מישהו יכול לעשות סדר מה באמת ראוי ורצוי? אני בן 27, צעיר בריא סה"כ (פרט לבעיות אלרגיה + מערכת חיסונית חלשה טיפה -לאחר אבחנה). אשמח לקצת סדר תודה.

המלצות

שלום רב, בראש ובראשונה אני ממליצה לך לעשות בדיקות דם. לבדוק אם ישנם חוסרים כלשהם. אם כבר ביצעת אשמח לדעת אם קיימים חוסרים כאלו. באופן כללי אם אין חוסר ב-B12 אין צורך ליטול אותו בתוסף תזונה בנפרד. אני ממליצה לך ליטול על בסיס קבוע כמה תוספי תזונה בסיסיים: 1. מולטי ויטמין VM-75- פורמולה ייחודית בעלת מינון מוגבר של ויטמיני B בתוספת נוגדי חמצון, המכילה בטבלית אחת כל הוויטמינים והמינרלים החיוניים. הרכב הפורמולה מיועד למניעת חסרים ברכיבי תזונה ולחיזוק מערכות הגוף השונות, לרבות מערכת החיסון והעצבים. למעשה מולטי ויטמין זה נועד להשלמה יום יומית של ויטמינים ומינרלים ולתמיכה בגוף. 2. אומגה 3- התזונה שלנו אינה עשירה מספיק בחומצת שומן חיונית זו. היא נמצאת בדגי ים צפוניים (EPA ו-DHA) ובמקורות צמחיים כמו פשתן, צ'יה, אגוזי מלך בצורתה הצמחית (ALA). חומצות שומן חיוניות אלו דרושות לקיומן של פעולות פיזיולוגיות רבות, לרבות יצירת הפולסים החשמליים המגרים את פעולת הלב, איזון רמות הכולסטרול, תמיכה במערכת החיסון, התפתחות תפקודי המוח ושיפורם, בריאות העין ומערכת העצבים. 3. פרוביוטיקה- אסידופילוס 40+- פרוביוטיקה מתייחסת לקבוצת חיידקים ידידותיים החשובים לשמירה על האיזון המיקרוביאלי במערכת העיכול. התפתחותם ושגשוגם של חיידקים פרוביוטיים במערכת העיכול הכרחיים לפעילות תקינה של המעיים, לתהליכי ניקוי הגוף ולשמירה על בריאות תקינה. נטילת השלמה פרוביוטית מסייעת לגוף בשמירה על תפקוד תקין של מערכת העיכול, תומכת בפעילות מערכת החיסון ומונעת מחלות. הנחיות: 1-2 כמוסות ביום. לחיזוק מערכת החיסון בנוסף כדאי להוסיף ויטמין C במינון של 500 מ"ג ביום. אשמח לעזור בהמשך, בריאות שלמה, עדי ישראל

למעלה