קצת סדר בבלאגן

ש י מ ל ה

New member
קצת סדר בבלאגן

אז ככה: רופאה התפתחותית בקופ"ח עשתה לילד שלנו אבחון ADHD על סמך שאלון קונרס. אני רוצה לקחת את הילד לאבחונים נוספים בשביל להיות בטוחים שאכן מדובר בADHD. למי לפנות? לפכסיכיאטר או לניורולוג? או שוב פעם לאותה רופאה להמשך אבחונים? תודה. ועוד שאלה: המליצו לנו על טיפול אצל פסיכולוג? למה הילד צריך טיפול פסיכולוגי? לדעתי, זה בזבוז זמן וכסף. כי הילד (במיוחד זה שסובל מADHD) לא יהיה מוכן לשבת שעה מול פסיכולוגית? אני טועה? תודה מראש על התשובות. אני פשוט מאוד מבולבלת, נסערת, עצובה וכד........

irisgh

New member
אז הנה, תשובה אחת: (הפורום פה קצת

לפי בחירתך - נוירולוג או פסיכיאטר. שניהם עושים את האבחון הזה. אם המליצו לכם על טיפול אצל פסיכולוג, אז אולי חושבים שלילד יש גם קשיים רגשיים. במקרה כזה עדיף פסיכיאטר ילדים. (שמבין יחסית גם בקשיים רגשיים, וגם ב ADHD). אם אין שום קשיים רגשיים, אפשר נוירולוג. איטי) תגידי את, למה את חושבת שהמליצו לכם על טיפול אצל פסיכולוגית? אגב, ברור שאין צורך שילד 'ישב'. ילדים משחקים אצל הפסיכולוגים, בדיוק כפי שהם משחקים בכל מקום אחר. פסיכולוגית ילדים משחקת עם הילדים, ותוך כדי המשחק גם מדברת איתם. אולי המליצו לכם על טיפול פסיכולוגי, גם בשביל הדרכת הורים? ילדים עם קושי בקשב וריכוז תכופות מאתגרים גבולות, ויותר קשה להורים לשים להם גבולות בצורה שתשמור על תחושת הערך העצמי שלהם. בנוסף, לפעמים יש להם סף תסכול נמוך, והחוויה שלהם היא של הרבה כשלונות. למה את כל כך מבולבלת, עצובה, נסערת? את חוששת לו? מה בעינייך אומר ADHD? בן כמה הוא, ולמה בכלל פניתם לרופאה ומיליתם את השאלון?

ש י מ ל ה

New member
בעיני(ונכון לעכשיו)

אני מקווה שעם הזמן זה ישתנה, ADHD אומר, שהילד שלי לא כמו כולם.
. רק תבינו אותי נכון, הבן שלי הוא הכי מקסים בעולם ואני אוהבת אותו מאוד, מאוד.

ריטה ב

New member
שלום לך, שימלה!

נראה שבנך בגיל הגן, נכון? האם סיימתם את האבחון או לא? זה לא מובן מהודעתך: מצד אחד, כתבת, שרפאה התפתחותית עשתה לילד אבחון ADHD, מצד שני שאלת, האם להמשיך אצלה את האבחונים. כשבני היה בן 4, הוא אובחן במכון להתפתחות הילד. רציתי להיות בטוחה שזה זה (ממש כמוך) ולכן פנינו לאבחון נוסף לנוירולוג אחר. נכון שגם פסיכיאטר וגם נוירולוג יודעים לאבחן ADHD, אך אם הילד בגיל העשרה או עם בעיות התנהגות, מומלץ לעבור אבחון אצל פסיכיאטר ילדים ונוער. למה המליצו לכם טיפול פסיכולוגי? זאת אחת השאלות הרבות שצריך לשאול את מי שהמליץ על כך. לא מסרת פרטים אודות הילד, ואיננו יכולים לנחש. תשאלי את כל השאלות שיש לך את הרופאה שאבחנה את בנך. לכל ילד עם ADHD ממליצים טיפול שונה, בהתאם לצרכיו.

zivadina

New member
קצת סדר בבלאגן

שלום רב. קודם כל, סליחה על האחור בתגובות. כולנו כאן אנשים ונשים עובדים, הורים לילדים שעסוקים במסיבות סוף השנה, והפורום מנוהל בזמננו הפנוי. אבחון נוסף: משרד הבריאות הסמיך שלושה סוגי רופאים לאבחן הפרעת קשב ורכוז: פסיכיאטר, נוירולוג ורופא התפתחות הילד. את יכולה לבחור באחד מהם כדי לקבל חוות דעת שניה. בדרך כלל, אני ממליצה לילד עם בעיות התנהגות רבות להאבחן אצל פסיכיאטר, כי במקרה זה יש משקל רב להיבטים התנהגותיים, ובעצם, כל האבחון של הפרעת קשב ורכוז הוא לפי סימנים התנהגותיים ולא כל כך נוירולוגיים. ההמלצה לטיפול אצל פסיכולוג יכולה לנבוע משתי סיבות: א. לילד יש בעיות רגשיות שצריכות טיפול ב. הרופא לא מבין בהפרעת קשב. ההמלצה המקובלת לטיפול התנהגותי עבור ילד עם הפרעת קשב ורכוז ללא בעיות רגשיות היא טיפול בגישה התנהגותית-קוגניטיבית, שמדריכה אותו ואת הוריו לאסטרטגיות התנהגות נכונות. ג. כולנו כאן הורים לילדים עם הפרעת קשב ורכוז. התחלנו מבלבול, סערה ועצב, ובמשך הזמן עברנו לשמחה וריגוש, למראה ילדינו הנהדרים שהופכים לאנשים שמחים ובטוחים בעצמם. הסוד הוא לעזוב את הרופאים/ מטפלים שאינם מתמצאים בהפרעה או רוצים ליהנות מכספך ולעבור לאנשי מקצוע מעודכנים שימליצו לך על הטיפולים הנכונים שיזניקו את הילד קדימה. כולנו עבור ניסויים וטעיות עם הטיפול המורכב בילדינו, ואנחנו מאוד מנסים לקצר את דרך החתחתים הזאת להורים ה"חדשים". נשמח לענות כאן על כל שאלה שלך. בנוסף, ביום ה' הקרוב נפתח שרשור שאלות לנוירולוג ד"ר עדי אדר, אשר מתמחה באבחון וטיפול בהפרעת קשב ורכוז. תוכלי להוסיף את שאלותייך לשרשור השאלות אליו. את מוזמנת לקרוא כאן:

דליה.ד

New member
להיות בטוחים

רק רופאה התפתחותית שהיא גם נוירולוגית יכולה לאבחן adhd. בדרך כלל לא מסתמכים רק על קונורס (למרות שהוא בהחלט מהווה אינדיקטור). מסתמכים על תצפיות הורים ומורים, התרשמות מהתנהגות הילד אצל הרופא, מבחן "טובה" והרופא שלנו מבצע כמה מבחנים ובדיקה גופנית. זכותך לבקש חוות דעת נוספת, אצל נוירולוג או פסיכיאטר, רק וודאי שאכן הוא מומחה בתחום - כדי להיות בטוחה. בקשר לטיפול פסיכולוגי: לא כל ילד זקוק לטיפול, תלוי במצבו ועד כמה הפרעת הקשב גורמת לבעיות רגשיות ו/או חברתיות. אנחנו בזמנו הלכנו לטיפול קוגניטיבי התנהגותי שהוכיח עצמו מעבר לכל טיפול פסיכולוגי קליני אחר שהלכנו עם הילד. מטרת הטיפול היתה מיתון אימפולסיביות, שיפור תקשטורת בינאישית והרחבת יכולת פתרון בעיות.

ש י מ ל ה

New member
דליה

תוכלי בבקשה למסו רלי פרטים נוספים הודות הטיפול הקוגנטיבי. נראה לי, שזה מה שהוא צריך. תודה

estee

New member
חביבה

יהיה בסדר! מבינה אותך ומכירה את ההרגשה, זה קשה, אפילו קשה מאוד, אנחנו כבר שנה ו... אחרי האבחון ולי עדיין עולות דמעות, בעיקר כשאנחנו אצל הפסיכולוג. נכון זה אומר שהילד שלך הוא לא "רגיל" הוא מיוחד, ואולי יש לו חסך בדבר אחד אבל המון פלוסים אחרים. ואתה דואג,אפילו קצת יותר מלילדים האחרים, איך יסתדר, איך בבגרות בעבודה בצבא, צריך לעבוד על זה- עם פ ס י כ ו ל ו ג , הדרכת הורים, חשובה מאוד (לנו עשתה רק טוב), וככל שתקדימו כך ייטב!!"התנחמי" בעובדה שאובחנתם כאשר הילד עוד רך בשנים, הנזקים המצטברים של אבחון מאוחר, קשים עוד יותר לטיפול(מנסיון...) חזקי ואמצי איזרי כח, ואני באמת כאן! אם תצטרכי עיצה, עידוד או סתם אם יהיה לך עצוב אסתי

למעלה