קצת סדר בבלאגן

קצת סדר בבלאגן

טוב זה הולך להיות ארוך....... הפסקתי גלולות לפני 4 חודשים, בחודש הראשון שמרנו...(קונדום) המחזור שלי לפני 7 שנים היה מדוייק כמו שעון כל 28 יום מאז ההפסקה הבלאגן חוגג: מחזור 1-33 יום, הביוץ ביום ה-9 לפני קבלת הדימום מחזור 2 -28 יום, ביוץ ביום ה-17 לפני קבלת הדימום מחזור 3 -31 יום, ביוץ ביום ה-12 לפני קבלת הדימום מחזור 4 -33 יום ביוץ ביום ה-13 לפני קבלת הדימום יום הביוץ נבדק ע"י ערכה + כאבים חזקים בצד שמתחלפים כל חודש האם המצב הנוחכי בטווח הנורמלי או שכדאי להתייעץ עם רופא? יש דרך לעשות קצת סדר/עיקביות בכל הבללאגן הזה? סליחה שזה ארוך ומיגע פשוט זה נורא מטריד אותי

m i c h a l y

New member
נראה לי שכבר כתבתי את זה בשרשור

קודם אז סליחה אם כן... בכל אופן אצלי גם כן יש באלאגן לא נורמלי מאז הפסקת הגלולות (מינולט, למשך הרבה שנים) בכל אופן זה בהחלט נורמלי כל מה שקורה אצלך, במיוחד אם את מצליחה לאתר את הביוץ. אפשרות אחת העומדת בפנייך היא לחכות בסבלנות - אומרים שתוך כמה חודשים המחזור חוזר לעצמו. אפשרות שנייה היא לגשת לרופא נשים, לפרוס (או לפרוש? לא משנה) בפניו את שתארת כאן, ולבקש את דעתו. איני בקיאה בזה אך אני יודעת שיש כמה וכמה בדיקות דם שעשויות להבהיר ביתר דיוק את מהלך המחזור שלך. לדעתי, היות ואת מצליחה לאתר את הביוץ (וזו כל הפואנטה, לא?) כדאי פשוט לחכות, או שהמחזור "יחזור לעצמו" או שההריון יקדים אותו (
). אז בהצלחה, מיכל.

מעיןבר

New member
לאור הפסקת הגלולות

הגיוני שהגוף עדיין לא חזר לעצמו. לפעמים זה לוקח זמן ואת לפחות מזהה ביוץ ויש לך מחזור סדיר יחסית (גם אם לא כמו לפני הגלולות). מה שמעניין הוא שהזמן בין הביוץ לווסת איננו סדיר אצלך, בד,כ זהו טווח זמנים מאוד סדיר ועיקבי. אני מציעה לך גם למדוד חום בימים בהם את עושה את בדיקות ביוץ כדי לוודא שאכן יתה עליית חום ול הפסקתם לנסות מוקדם מידי. זה אמנם פחות אמין ממדידה רציפה אבל קל יותר ועדיין ייתן לך מושג על מה שקורה אצלך בגוף. אם בעוד חודשיים לא תצליחו ועדיין תהיה אי סדירות אפשר יהיה לגשת לרופא עם כל הנתונים ולראות מה הלאה.

בירור נוסף

לפי מה שהבנתי מדברייך הביוץ אמור להתבצע מס' קבוע של ימים לפני המחזור הקרוב אני בדקתי עד כה עם ארכות ולא בקביעות כך שיכול להיות שפיספסתי ביום או יומיים אבל עדיין לפי המאמר על בדיקה לפי הפרשות נאמר שהזרעים שורדים בימים אלה לאורך זמן בעזרת מירקם רירית הרחם?

למעלה