קצת נוסטלגיה

loquado

New member
קצת נוסטלגיה

עד קיץ 86 הים התנהג באופן הבא: כל יולי אוגוסט היו בין 10 -14 ימים שהים היה מעל 1.80 -2 מטר. אני זוכר ימים מטורפים של גלשנים שמתרסקים מגלים שמתפוצצים עליהם, צינורות שאתה עומד בהם זקוף, ושמש שלא שורפת. רבצנו בים משעה 6 בבוקר עד הערב, אף אחד לא נשרף. התקיימנו מלחם טרי וחם עם שוקו שהיינו "משאילים" מהמכולות בדרך, בית ספר היה בעדיפות אחרונה. ב 81 כשהתחלתי לגלוש הבעיה העיקרית היתה למצוא יום שיהיה בו ים נמוך מספיק... לחצי מהגולשים היו גלשנים תוצרת בית, -בררה. הגשלן הראשון שהיה לי היה מפלצת של 2 וחצי מטר עם קצף ירוק במשקל של 10 קילו. בכל חוף בת ים היו לא יותר משלושים גולשים. גלשנים של שלוש חרבות עדיין לא הופיעו, אופ דה ליפ היה מחזה נדיר. ב 88 או 87 היה יום של גלים שהגיעו מרעש אדמה באיטליה, עד 2 מטר בזוית מוזרה של 45 מעלות לחוף...משהו יפיפה ומוזר. גלשתי ביום של הסערה הגדולה בספט' 88 (שריסקה אניה בפלמחים) בכל החופים היתה גאות היסטרית שמחקה את אזור החול והיתה עליה מטורפת. ב 8 בבוקר הים היה על חצי מטר, בעשר הים עמד על מטר וחצי מדרום מערבית וזרם דרומי חזק, ובשעה אחת הים עלה מעל 2 וחצי מטר והמשיך לעלות. לאחר שעתים של סיבובי חופים אחר מקום לגלוש הגענו לבת-ים. בשעה שלוש אף אחד לא הצליח לעלות למעלה -כי נזרק ישר החוצה. הים עמד על מעל שלוש מטרים,והמשיך לעלות. הגלים נשברו בפיצוצים שנשמעו עד החוף מהשבירה השלישית ,כמאה חמשים -מאתיים מטר מהחוף. בחוף המלון של בתי-ים נכנסנו כדי לנסות לעלות. בשבירת החוף היו הרים של חול וסחף שלא הצלחנו לחצות במשך 40 דקות ואז ברגע של הפסקה חתרנו בכל הכוח ועברנו את הקו הראשון...נשארו עוד 2 שבירות לחצות... אחרי שעה של מאבק בגלים ובסחף היסטרי היינו שתי הגולשים היחידים במקום ובזמן הנכון. הרים של מים מרימים אותנו לגבהים שלא הכרנו , מתנו מפחד. צחקנו מפחד, חתרנו מפחד, הים המשיך לעלות בהתקפות שהעיפו אותנו למעלה. משמאלנו לעומק היתה שבירה שלא העזנו להתקרב אליה, הרבה מעל שלוש מטר של אלימות מים ללא סדר ...בחיים לא ראיתי צינורות בעומק כזה. הרוח הפסיקה לנשוב בעוצמה ומדי פעם אף הפסיקה לגמרי, מה שהעלה את הים עוד יותר , ולאט לאט הגלים החלו להסתדר. לאחר חצי שעה במים התקרב אלי הענק הראשון. פיק משולש שדוהר הישר לכיווני, הייתי ממוקם בול. השקעתי את התחת של הגשלן כקונטרה בבסיס הגל,, שתי חתירות ודרופ שלא נגמר במהירות שעושה רוח באוזניים...התחילה החגיגה. גל אדיר שאפשר לי לבחור בין הפרונט לבק סייד ולעבור מצד לצד שוב ושוב, הרחק לעבר השבירה השניה שם התחילה להתקמר חומת המים ואני נכנס לפוזה של צינור , לאחר שראיתי שלא יהיה מצב שאני יוצא מזה חי פרשתי כשהתקרה כבר החלה להזרק בצלילה עמוקה. מאז תחילת שנות התשעים הים מת...באף חוף חולי לא נשאר כלום מהשבירה השניה, על השבירה השלישית אף אחד לא יודע בכלל, רק בחורף מדי פעם עולה שם איזה קצף שמזכיר משהו. הים מת וחבל...מבאס לגלוש על גלים שלא מרעידים לך את הפופיק. גלים שצריך "לעזור" להם לדחוף אותך. וחבל גם שהצעירים לא יכירו את הימים האלה, שהיו ואינם.

koala

New member
איזה 4 מטר

ואיזה נעליים. גם אם יש בחורף גובה (נגיד מעל 2 מטר) , אז רוב הסיכויים שהגל לא מסודר וצופ'י כזה . סוואלים של 2.5 , אחי תודיע לי שזה יהיה. ימים גבוהים ומסודרים נדירים אצלנו... גלים של 4 מטר ושעוד אפשר לגלוש עליהם , לא זכורים לי (גבר ,רק שתבין, 4 מטר זה בית מגורים בגודל בינוני שנופל לך על הראש... ).

מציאות או לא אף אחד לא היה במים

ורק הרעש של השבירה זה היה כמו מטוס שנכנס לאטמוספרה

loquado

New member
אתה יודע על מה אני מדבר בכלל ?!

או שעוד לא נולדת :) אם תבדוק תמצא שאנשים בשנת 80-81 גלשו על יותר מחמש מטר בארץ הקודש -תשאל על החבורה של ניסים מיימון מבת-ים... אישית גלשתי ב"סלע השדים" בבת -ים יותר מעשרים סערות בחורף, גם בסערה שהזכרתי גלשתי... הבעיה עם הגלשנים הראשונים היתה שאי אפשר היה להשקיע אותם...כל גל היית הופך את הגלשן ומתפלל שלא יסחוב אותך 20 מטרים. היו גלים כאלה כאן. זה היה מפחיד וזה היה מבעית..בייחוד בצינורות של הבוקר. אבל זה היה שווה כל רגע, וחבל שנגמר לנו הים. הגלשן הראשון שלי היה גלשן עם חרב אחת ענקית (בהברגה) של שייפר מחוף בדרום אפריקה שמיועד לגלישת צינורות ועם העגלה הענתיקה הזאת ראיתי הרבה צינורות -מבפנים...גם כאלה שאתה עומד בהם זקוף כמו קרש.

resh0

New member
וואלה, אתה עוקב אחרי?

גם אני התחלתי לגלוש בשנת 81 והגלשן הראשון שלי היה מסוג "סאפרי" מדרום אפריקה: 220 סמ', חרב אחת, 2 טון... גלשן בצורת GUN שהתאים לגלים גדולים. הליש שלי היה צינור גז שחור שבתוך החור שלו היה חבל!!! בקיץ כמעט כל יום היו גלים, זכור לי קיץ שלם של 2 מטר מדי-יום. גלשנו בשובר הגלים באשדוד, בגלים מעל ל 2 מטר, היינו ממש בסיבוב של השובר. היתה לנו מסילה כדי לעבור את הגלים בקלות יחסית, אבל הגל... לי עדיין בחלומות חוזרים הגלים האלו, צינורות שאוטובוס יכל לנסוע דרכם...ממש גלי אוקיינוס. עד שנת 90 עדיין היו גלים מצויינים, אח"כ באה ה"נפילה" הגדולה. נקווה שיהיה שיפור.

loquado

New member
רשימת החופים בים גבוה

הליש הראשון שלי היה חוט טלפון מסולסל עם רצועת רוגטדה לקרסול :) מדרום לנמל באשדוד היה תמיד מקום שאהבתי לגלוש בו, למרות שהיינו אורחים הסתדרנו לא רע. פלמחים בשבירת חוף בים גבוה -פייפלין ...התאבדות אמיתית. מים נמוכים צינורות מהירים. כל צינור משם אתה לא שוכח :) -קיסריה... איזה מג'נון אחד החליט שהוא מראה לנו שיש "secret spot " בעתיקות של קיסריה, הגענו לים של מטר וחצי עם גלים מקסימים עד ש...ראינו שמגיעים גלים "שסוחבים" אליהם חצי מהים מתגלים כמה סלעים לאורך הקיר. היו ימים גבוהים שגלשנו מאחורי הסלע בבת-ים -ריק עם צינור אכזרי וקצר.. בחיפה על הריפ הדרומי מוקדם בבוקר- בין הגלים הארוכים בארץ (כשגבוה...) זיקים ,ניצנים -זרם שגומר אותך. גלים נחמדים. פלמחים בחוף הסודי לפינה שמאלית הכי ארוכה בארץ -כשגבוה מאוד... חוף עג'מי ביפו, משחק קטלני על הריף מצד שמאל. הילטון כמובן -רק עד שש בבוקר. ג'סאר א זרקה -לא אהבתי, לא גבוה. בית ינאי - חותרים למפלצות וחותרים וחותרים... צפונה מחיפה -לא שווה כלום המפרץ הורס הכל. חוף מרינה בבת -ים (העליה הכי קשה בארץ) ראשל"צ-בת ים (חוף הג'ט לפני שהמציאו אותו) היה שם מקום בעומק עם חול גבוה שהשפריץ צינורות סטייל הקופסא ליד סן דייגו. הצינור הכי קטלני שנכנסתי אליו, מי שראה החוויר. מי שלא הצליח לצאת קיבל "טיפול יסודי" סלע השדים בבת-ים (שבירה שמתחילה מעל 180 ) קיר של מוות ,הקיר הכי תלול ! דולפינריום -לא סובל אותו ,אבל לפעמים בחורף כשיש סערה אין ברירה... חוף מערבי- גלים קצרים מדי, בים גבוה לא מעניין כל כך. בשעת צרה - החוף שתמיד לא התאכזבנו ממנו,הדרומי של פלמחים. החוף הכי מוזר ומסוכן שגלשתי: במזבלה של יפו (מעל 2 מטר בשעת גאות) גלים שמנים מעל ערימת פסולת חלודה-מתכון לטטנוס, סוריאליסטי ומצחיק. הים הכי גבוה: על גל בבת-ים וחוף בת גלים... אין מקומות שמחזיקים יותר גבוה.

loquado

New member
נדבקתי בחיידק ב 82' ...

לאחר קיץ עם קלקר בשבירת חוף (הבוגי של פעם) -מי שמע על בוגי ?!

BADbob

New member
אחי אהבתי

צריכים להיבא לו ולאיש השני לנהל פה בואנה זה חתיכת דבר שלא ידעתי ובחיים לא הייתי יודע אהבתי אחי

sboarder

New member
הסקת מסקנות

1 - סכר אסואן צריך ללכת ומוטב שעה אחת קודם 2 - בכל זאת אל תשכחו שכל שנה אתם משתפרים והגלים שפעם נראו לכם מעולים היום כבר לא מספיקים לכם לצערי התחלתי לגלוש ב1991 אכן זכור לי שבשנים הראשונות הגלים היו טובים יותר , או לכל הפחות עקביים יותר , בשנתיים הראשונות הייתי גולש רק בדולפינריום והיו גלים כל פעם כשבאתי לים היום כשיש גל בחוף עם שובר זה דבר נדיר

אל תשכח שינויי אקלים

קיצוניים בגלל התחממות כדור הארץ שמשפיע על מצב הגלים פה. חוץ מזה, סכן אסואן הזה בחיים לא ירד .. זה חלום שצריך לוותר עליו בכאב

em emo

New member
אם כבר בת ימים ותיקים

מישהו מכיר או שמע על אריק שחר? בקיצור אני מכיר אותו טוב והבן שלו חבר בין הטובים שלי וגלשתי איתו כמה פעמים בן אדם טוב גם מספר לנו על כמה שהים היה טוב פעם

MrBlack1

New member
תסלחו לי כולם

אם זה נשמע לי כמו מעשיות. מה זאת אומרת פתאום הים נפל? שום דבר לא קורה בטבע פתאום, אלא אם כן היה איזה אסון אקולוגי כמו רעידת אדמה או פגיעת מטאוריט. יש לכם הסבר שמגבה את מה שאתם אומרים?

loquado

New member
יש

יש לך הסבר מדוע כל שנה נשברים שיאי טמפ' בכל העולם ? ההסבר המדעי אומר שהדרומי שהיה נוכח כאן והשפיע על הגלים הושפע קשות מהשינוי בזרימת הנילוס כתוצאה מסכר אסוואן. זה ההסבר המדעי... -כמה הוא מדוייק לא יודע- אבל העובדות נראות בשטח. תשאל ימאים וותיקים שזוכרים.

MrBlack1

New member
זה בדיוק העניין

השינוי הגדול האחרון בסכר אסואן נעשה באמצע שנות החמישים. איך זה שמצב הים לא הושפע קודם לכן? אם סכר אסואן הוא הגורם אז המצב היה אמור להשתנות הרבה לפני סוף שנות השמונים. ולשאלתך לגבי שיאי טמפ', זו מגמה הדרגתית, זה לא שקמנו בוקר בהיר אחד ובאירופה נמדדו טמפ' מעל 40 מעלות, זה קרה במשך מס' שנים כשזה מלווה בסערות קשות ועוד כל מיני פגעי מזג אוויר (טורנדו באגן הים התיכון למשל...).

CaptainKOOK

New member
מה אתה מדבר, כשאני הייתי צעיר...

... היו סופות של הוריקן בים התיכון, וסוולים שאנשים לקחו טיסות ספיישל מאוסטרליה והוואי בשבילם!! תבדקו בעצמכם אם שון תומסון ודרק הו לא באו לחוף הילטון בשנות השמונים! את הגלשן עשינו מדיקטים שפירקנו מהצריף של תמרי הנגר וקרשים שנשארו מל"ג בעומר. בשביל ליש הייתי צריך לעשות חבל משיחים של סירה קוצנית ולחבר אותו לגלשן עם קליפסים של כביסה! לא היתה בכלל שעווה בארץ, מי שמע על זה אז? במקום זה היינו דופקים מוחטות על הגלשן ומדביקים עליו חננות מהאף!! קלי סלייטר, שאז היה רק גולש צעיר, ראה אותי עומד על הגלשן הזה בתוך צינור בגובה שני אוטובוסים קומותיים של אגד - חטף התקף של פחד וזיעה קרה, ומאז הנקניק הזה מוכן רק לגלוש בגלים קלים כמו צ'יהופו ופייפלין! תגיד לידו "הבאקדור בבת גלים" הבנאדם רץ למרפאה להוציא פטור!!! (רש ולאקו, אל תיפגעו חברים, סתם אני מוציא קצת תסכולים
)

למעלה