קצת מצוברחת...

shirli6

New member
קצת מצוברחת...

התקופות בהן אני הכי מצוברחת- הן בד"כ התקופות בהן אני אמורה להיות שמחה. לדוגמה- לפני יום ההולדת שלי, שנופל בתקופה של פורים (שהוא לא חג במיוחד עצוב), הייתי ממש במצב רוח רע. הרגשתי שכולם סביבי מאושרים וגם אני אמורה להיות ככה. אבל אני לא. וזה מה שהכי דיכא אותי. ביום שישי אשתתף בתחרות נאומים שאני מתאמנת לקראתה כבר זמן מה. כבר עברתי כמה שלבים וזה יהיה השלב האחרון. אז מצד אחד- אני די מתרגשת. זה תחום שאני נהנית ממנו וזו בטח תהיה חוויה. מצד שני- כל כך עצוב לי שאבא שלי לא יהיה כאן כדי להתרגש איתי. אני בטוחה שאם הוא היה כאן הוא היה כל כך גאה. הוא בטח היה מספר לכל החברים שלו. הוא בטח היה שמח. הרגעים האלה כל כך קשים לי. באזכרה למשל, כולם מצפים ממני להיות עצובה. כולם מבינים את התגובות שלי.לעומת זאת, באירוע משמח, כולם מצפים ממני להיות מאושרת. אבל זה פשוט לא עובד ככה! ותמיד לא נעים לי לשתף אנשים בתחושות שלי. מספיק שאני מצוברחת, למה להרוס לעוד אנשים?

sivosh

New member
מבינה אותך...

גם לי יש את הימים האלו- שאמורים להיות מאושרים... ערב פסח, או עצמאות.. ודווקא אז זה הימים היותר קשים. למזלי יש לי את האחיינים שלי שקצת עוזרים וגורמים לי "לשכוח" לכמה זמן את העצב. וזה מן חוק מרפי שכזה. כשאת אמורה להיות עצובה את תהי שמחה כשאת אמורה להיות שמחה את תהי עצובה. בכל מקרה אין כאן את הקטע של אמורה- כשמתאים לך תתנהגי איך שמתאים לך. הסובבים הקרובים שלך, יקבלו אותך. עם השמחה ועם העצב.

shirli6

New member
אין כזה דבר "אמורה"...

אבל זה די טבעי להיות שמחה ביום הולדת, נכון? זה לא רק שהסובבים אותי מצפים שאהיה שמחה, גם אני מצפה מעצמי להיות שמחה ברגעים האלו. וזה מאכזב...

sivosh

New member
בדיוק זה מה שאמרתי אח"כ...

לא כזה טבעי... סתם אני נזכרת אפילו בפרק בחברים שרייצ'ל הפכה ל30.. היא רק בכתה חחח בכל מקרה גם אצלי השנה היומולדת לא היה שמח בכלל... היה נחמד כי אני והחברות הלכנו לאכול פנקיק והייתי עם המשפחה. אבל לא הייתי שמחה וזה הרגיש לי גם טבעי. דרך אגב, גם לפני שאבא שלי נפטר, היו ימי הולדת או מצבים שהייתי בטוחה שאהיה שמחה וסבבה וזה לא קרה. כל אחד והדרך התמודדות שלו.

yaeli20

New member
אני כל כך מבינה אותך

אחד הדברים שהכי כאבו לי לאחרונה זה כשאחי התחתן שאמא שלי לא יכלה להיות שם, וכן כל שנה בליל הסדר וימי הולדת או כשיש אירועים מיוחדים לבני המשפחה זה כואב.... אני לא חושבת שאת הורסת לסביבה שלך אני בטוחה שהם מבינים, ואני בטוחה שגם לסובבים אותך יש צביטה בלב. אגב לפני שאני יוצאת למשהו בסגנון הזה אני תמיד מסתכלת על התמונה של אמא שלי שיש לי בחדר, מה דעתך לקחת משהו קטן של אבא שלך שיהיה איתך ביום שישי... או דברי איתו ערב לפני או אחרי התחרות, אולי קחי איתך תמונה שלו... כשאני מסתכלת על התמונה של אמא שלי לפני זה גורם לי להרגיש שהיא איתי שם.

shirli6

New member
אני אוהבת את הרעיון

של לקחת איתי תמונה. תודה

למעלה