קצת מסורת :)

קצת מסורת :)

קראתי בעיתון שרק רבע מהחילונים צמים בכיפור
69% מהמסורתיים
כמו כן 17% מהחילונים עושים קידוש בערב שבת
ו29% מהחילוניות מדליקות נרות.
מעניין שרק 53% ממי שמגדיר את עצמו מסורתי עושה קידוש ומדליקה נרות...

איך זה אצלכם?
צמים? עושים קידוש? מדליקות נרות?

ady18

Well-known member
עונה

חליונים לגמרי
אין ממש מסורת של שישי
בעבר הינו מדליקים נרות...
לא עושים קידוש
חגים מקפידים בלבד ...

שירהק1

New member
אצלנו זה מסובך

בבית ההורים שלי שומרים על מנהגים בגדול אבל ממש חילוניים. אמא שלי מדליקה נרות. מציינים את כל החגים אבל לא שומרים כשרות מלאה (אין חזיר ומאכלי ים אבל חלב בשר לא שומרים).

התחתנתי עם חילוני גמור מכל הבחינות ובשנים האחרונות התחזק. כרגע מה שקורה זה ששומרים כשרות אצלי בבית. לא כלים אבל אין בשר חלב ואני משתדלת שמתוקים יהיו תמיד פרווה שלא יחטא.
הבנות ואני לא שומרות כשרות אבל אני לא אתן להן באותה ארוחה בשר וחלב יחד (נקניק ואח"כ גבנ"צ למשל) אבל קינוח כן אתן חלבי (גלידה למשל).
בשבת אני עושה הכל אבל יש פלטה וארוחת צהריים מחממים עליה. בהתחלה הפרדתי ורק את שלו על פלטה אבל זה היה מגוחך. אז פשוט מחממת שם הכל. אם יש משהו שהוא לא אוכל (עוף למשל) ואין מקום על הפלטה מספיק אז אחמם את זה במיקרו.
אני לא מדליקה נרות אז בלית ברירה בעלי מדליק לעצמו.
זה מאוד מורכב אבל זה על קצה המזלג

חילוניים, לגמרי.

צמים ומענים את נפשותינו ( יש מסורת לרמות במונופול, עכשיו יש מסורת חדשה - ללכת מכות בג'אנגל ספיד ולשחק טאבו).

מדליקות נרות, עושים קידוש ( לפעמים זה על בירה בחוף הים, אבל יש קידוש)

עונה גם אני

צמים כל שנה
חוגגים את כל החגים (בעיקר בשביל הילדים)
לא מדליקה נרות- כי אני אפעם לא מספיקה להדליק לפני הזמן.
עושים קידוש אם כי לעיתים קידוש אלטרנטיבי...לא ממש לפי הספר.
בכל מקרה תמיד יש ארוחת שישי.

חילונית לגמרי-לא צמה/לא הולכת לבית כנסת

כן מתכננת להדליק נרות שבת- קניתי פמוטים ממש מיוחדים ומתחשק לי מעין מסורת כזו.
נתחיל בזה בדירה החדשה

חילוניים לגמרי

לא צמים, לא עושים קידוש, לא מדליקים נרות,
כן עושים ארוחת ערב ביום שישי- ארוחה קצת שונה מהרגיל.

אני והזוגי באים מבתים חילוניים לחלוטין

וכך גם ביתינו.
איננו מדליקים נרות, איננו מבצעים קידוש ואיננו צמים בכיפור.
ארוחת ערב חגיגית ומשפחתית בערבי שבת היא דרכינו להכנסת השבת הביתה.

kaur

New member
מצטרפת ועונה: חצי חצי

כלומר, אני מקפידה שלא להקפיד, ואילו בן הזוג צם בכיפור והולך לבית הכנסת, ונמנע מבשר וחלב באותה צלחת (במנות שונות הוא אוכל...)
הקטן בינתיים מקפיד על כשרות - המטפלת שלו דתייה... (הוא בן שנה).

frankthe

New member
עונה

אני מגדיר עצמי חילוני אפילו שיש לי חבר קרוב חרדי לחלוטין.
אני לא צם - עקב סיבות בריאותיות וגם בגלל שלא חונכתי ואינני מאמין בכך. אבלבהחלט הולך לבית כנסת ואף תורם שם בצורת עבודה - נקיון, החלפת נורות שרופות, עזרה בהקמת הסוכה וכו'
נרות - אמא ואחותי מדליקות כבר שנים - אמא מאז אחי הגדול התגייס לקרבי לצבא (הילד כבר בן 50+). אחותי מרגע נעשתה אמא מדליקה נרות ועושה קידוש יחד עם בעלה.
&nbsp

raya

Well-known member
חילונית מוצהרת.....
לא צמה בכיפור, בן הזוג צם כל שנה ולא הולך לבית הכנסת.
לא מדליקה נרות, אין קידוש.
בעבר כשהילדים היו עוד בבית - אכלנו בערב שישי ארוחת ערב ביחד, בדרך כלל הכנתי פיצה.
מאז שהם לא בבית, לא ממש אוכלים.
אין לי בעיה לערבב בארוחה גבינה ונקניק (למשל). לא אוכלת דגים - אז גם לא פירות ים.
הבן ומשפחתו צמים, הבת ומשפחתה לא צמים.
רעיה

אוצה

New member
באיחור אופנתי- חילונית

לא צמה.
הילדים עושים קידוש ומדליקים נרות ומברכים כל שבת.
אנחנו נוטים לפן הרפורמי ולכן אין עניני מגדר אצלנו.
החצי מגיע מבית מסורתי וצם.
הילדים יעשו כטוב בעינהם.
החצי גם שומר כשרות ואני ממש לא. מבחירה- לא מבשלת לא כשר בבית אבל לחצי אין בעיה שאוכל לא כשר. הילדים יגדלו ויבחרו מה טוב להם.
אין כפיה לכאן או לכאן.

גם אני בגישה שלך-

ואם הולכים לבית כנסת אני אוהבת שאנחנו יושבים ביחד כל המשפחה.
&nbsp

עונה מטוקיו, פה גם צמנו

אנחנו חילוניים לגמרי, אבל בהחלט מרגישים קירבה למסורת במובן של חוגגים חגים בכיף ובהנאה רבה, אני מתה על חגים, אני מדליקה נרות שבת ונרות חנוכה, כי אני ממש נהנית מהאווירה ומההילה שהם מוסיפים ואנחנו צמים בכיפור.

צהריים שנמצאת כעת בטוקיו הגשומה והסוערת, וממתינה לטייפון שבדרך, וקיבלנו אזהרה להישאר במלון ולא לצאת למען ביטחוננו האישי....

פה גם צמנו, ותודה לאל שעבר בקלות ובמהירות

elena20

New member
יוו, איזה כייף לך! אני מקווה שהטיול הבא שלנו יהיה לשם

לגמרי חלום! כמה זמן אתם שם? ספרי חוויות

צמים, עושים קידוש, הבדלה,

בהבדלה בעלי מברך אותי ואת הילדים אישית - מנהג של אביו שביקשתי שימשיך; הוא מורח לעצמו מיין ההבדלה בכיסים, ולנו מאחורי האזניים, ומברך כל אחד במה שהוא חושב שצריך. זה מרגש, ובד"כ מאוד מצחיק, הלוואי שיכולתי לפרט.
&nbsp
הוא הולך לבית הכנסת בחגים, ומניח תפילין כל בוקר, גבר שחצן עם אמונה באלוקים וזה כל כך....כל כך סקסי, שככה יהיה לי טוב.
&nbsp
שנינו ממשפחות מסורתיות, אני מקפידה יותר מההורים ואם זה היה תלוי בי, גם היה לי כיסוי ראש (השחצן שלי לא מוכן). אני לא מגדירה את עצמי מסורתית, אלא שומרת מצוות (שזה לגמרי נכון, לא את כולן אבל שומרת).

למעלה