קצת מסובך.

«Jimmy Page»

New member
קצת מסובך.

היי, אני זקוק למעט עזרה; אני רוצה לשמוע ג'אז ובלוז, לא בצורה יותר מדי מעמיקה, בכדי ללמוד קצת על שני הז'אנרים ולהבין אותם, ללמוד את הבסיס לשניהם בגיטרה ובסופו של דבר- להלחין יצירות של רוק-בלוז ורוק-ג'אז [בשני סשנים נפרדים]. לכן, אבקש שמות של אמנים ידועים וטובים משני הז'אנרים, כבסיס, שאוכל להתקרב אליהם קצת. [בסופו של דבר אני אכנס לזה יותר לעומק, אבל צריך להתחיל מאיפשהו] תודה מראש. ^^

electric blues

New member
כמה רעיונות שאולי יעזרו לך...

האמת שאם אתה שואל אותי, ג'ימי הנדריקס היה נגן בלוז מאוד מוכשר... (תחפש את קטעי הבלוז שלו מהאלבום "הנדריקס בלוז") ותחפש אולי גם איזה קטע נחמד שלו ושל ביבי קינג שאני שומע עכשיו. מומלץ בחום! ואם כבר דברים על בי.בי קינג אז מן הסתם גם הוא... ומאדי ווטרס. ויש גם את אריק ג'ונסון כמובן (גיטריסט מעולה!) האמת שאם אתה מעוניין גם בג'אז עם גוון לטיני יותר והרבה גיטרות אז אל דימיולה מומלץ בחום. ונחזור לבלוז... קרים! (של קלפטון...) ובכלל אריק קלפטון. ולבלוז טיפה שונה אבל עם הרבה פיל... גארי מור. טוב אז אני מקווה שזה עוזר לך...

«Jimmy Page»

New member
ואם כבר הוקפץ...

לא מצאתי אלבום של הנדריקס שנקרא 'הנדריקס בלוז', או כל וריאציה אחרת- דומה. אתה בטוח בשם?

xs985

New member
הנה כמה אמנים שנראה לי יתאימו

בלוז Albert King B B King Stevie Ray Vaughan ג'אז Dark Hall Erik Clapton Marcus Miller

yaelcohen445

New member
אריק קליפטון זה בלוז-לא ג'אז.

ומרכוס מילר זה fאנק לא ג'אז. אז מה אתה מקשקש?

למעלה