קצת מידע

• פותח הנושא rw10
  • פורסם בתאריך

rw10

New member
אימון אישי קבוצתי

היכן ניתן להשתלם באימון קבוצתי?האם יש מוסד אשר נותן תעודה מוכרת?איני מתכוונת ללימודי הנחיית קבוצות אלא השתלמות מאמנים לאימון קבוצתי.

gavriela01

New member
בקשה מיוחדת

שלום לכולם! אני סטודנטית באוניברסיטה העברית ואני כותבת עבודה בנושא הcoaching אני מתעניינת במיוחד בידע שיש לציבור הרחב בנושא. אני אשמח אם תכתבו לי - ממש במילים בודדות - מהו קואוצ'ינג בעיניכם? התחילו במילים: coaching הוא .... תודה רבה גבי

bambam7

New member
קבוצה תרגולית למתמודדים עם חרדה חברתית

שלום לכם, הופעה ודיבור בפני אנשים אחרים הינם מצבים מעוררי חרדה אצל אנשים רבים. חרדה להמצא במצבים חברתיים שונים לעיתים גורמת להימנעות מהם וכתוצאה מכך פוגעת באיכות החיים, התקדמות בלימודים ובעבודה, מזיקה לחיים החברתיים ומשפיעה גם על הזוגיות. כדי להצליח ולהתגבר על חרדות אלו חשוב להפסיק להמנע, להתחיל להחשף, לתרגל ולרכוש מיומנויות חברתיות שחסרות לנו. אחת הדרכים לטפל בבעיה זו היא להיחשף למצב המלחיץ על מנת לשפר את יכולת ההתמודדות שלנו עימו. במהלך החודשים האחרונים התגבשה קבוצה לאנשים הסובלים מחרדה חברתית שמטרתה לאפשר לאותם אנשים להיעזר ולהיתמך זה בזה וליטול חלק בפיתוח מיומנויות התמודדות עם החרדה ובהתנסות בסימולציות שונות (כמו מתן הרצאה קצרה בפני הקבוצה, debates ועוד... ). מרבית חברי הקבוצה הם בגילאי 22-36. בשלב זה אנו מעוניינים להגדיל את מספר המשתתפים. ההשתתפות בקבוצה אינה כרוכה בתשלום ומדובר ביוזמה אישית של החברים בקבוצה. פירוט נוסף ניתן למצוא באתר הבא: קבוצה תרגולית בחיפה להתמודדות עם חרדה חברתית או לפנות למייל (כמצויין בהמשך). למעוניינים, ניתן לפנות לקבלת פרטים נוספים באימייל הבא: [email protected]

דנה שק

New member
הרצאה בנושא אימון ו ADHD

רציתי להזמין את חברי הפורום החיפאיים להרצאה בנושא: מהו אימון אישי להפרעות קשב וריכוז וליקויי למידה ביום שלישי 13.5.08 בשעה 20:00 במרכז ללמידה יעילה "ענבל" בחיפה. אשמח לענות במסר אישי על כל שאלה ופרטים נוספים.

yaelmmmmm

New member
היי

אני יכולה להמליץ על המרכז לאימון בקבוצה בשהם, כרמלה קיט מובילה את זה, טוב מאד, לדעתי. יעל אוספובט יועצת ומאמנת

אני לא יודעת לכוון אותך

למוסד ספציפי שמלמד אימון אישי. ביה"ס שאני למדתי בו הכשיר אותנו לאימון קבוצתי, לא במסגרת הקורס הרגיל, אלא בסדרת סדנאות שמתקיימות מדי פעם לבוגרי ביה"ס. בעקרון, המורה ממנה קיבלתי את הידע שבו אני משתמשת כיום באימון קבוצות היא פראן פישר, אמריקאית שהיא מאסטרית בנושא והיגיעה לארץ להעביר את הידע. ככל הידוע לי פראן עומדת להגיע לארץ בשבועות הקרובים ממש, ווהסדנאות, ככל הידוע לי פתוחות לכל ציבור המאמנים. אם את מעוניית באינפורמציה נוספת, פני אלי במסר ואנסה לחבר אותך לפעילות הקרובה שלה בארץ.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אימון אישי בקבוצה

לנושא שאת מתכוונת אליו קוראים בדרך כלל אימון אישי בקבוצה - שמרמז על כך שכל אחד עובד תהליך למטרות שלו. אימון קבוצתי מתייחס בדרך כלל לאימון שקבוצה עוברת כדי לעבוד ביחד יותר טוב על מטרות קבוצתיות. בנוסף לכרמלה קיט יש קורס דומה בנושא בקואצ'מי. כמו כן שמעתי שבגומא יש קורס בנושא, אני פחות מכירה. בגומא זה אמור להיות מוכר על ידי ICF - כל הנושא הוא תחום חדש מאוד, לכן לא ברור לי אם יש כרגע תעודה מוכרת ממש - כל בית ספר כזה יתן לך תעודה שלו.

מיה mia

New member
תיקון קטן

כרמלה קיט כיום אינה מלמדת אימון אישי בקבוצה דרך קואצ'מי אלא באופן עצמאי ויש לה אתר (מלות חיפוש "אימון אישי בקבוצה").

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
למה תיקון?

אכן, שני מקומות נפרדים, נדמה לי שכך כתבתי גם בהודעה. בכל מקרה, תודה על ההבהרה.

shoom12

New member
אימון אישי בקבוצה

הי, אני לא עוסק בזה בעצמי, אבל למיטב ידיעתי יש כזו השתלמות למאמנים אישיים גם בבי"ס ICU. בהצלחה.

dnxtep

New member
הכשרה והכרה

המאמנים שמאמנים אצלינו עוברים תהליך הכשרה שנותן להם כלים לאימון קבוצות ולהנחיה של סדנאות. ההכשרה לא מקנה להם תעודה מוכרת אך נותנת להם כלים לעסוק באימון אישי בקבוצות. כמו עיסוקים רבים גם עיסוק האימון הקבוצתי הוא לא מקצוע עדיין ולכן התעודה יכולה להועיל אבל לא ממש מעידה על קריטריונים שעל פיהם הוסמך המאמן או על הכרה של גורם מסמיך בארץ (במילים אחרות כל בית ספר יכול להדפיס תעודה) לדעתי חשוב לא פחות לבדוק שהמאמנים שמעבירים את ההכשרה מוכרים ויש להם בסיס טוב בהנחיית קבוצות ובאימון.

למעלה