מעניין...
אם לעדן את דעתו של הבלש בעניין הגזעים במו"ד, הם כולם הקצנות של תכונות המאפיינות בני אדם. כך שאיזשהו ממוצע בין שני גזעים צריך לתת לך אוסף תכונות מורכב שהוא בסופו של דבר די קרוב לבן-אדם הממוצע. אבל - ואני מקווה שאני לא מעליב פה את הדמות של אף אחד, דוקא יש נקודות דמיון רבות בין אורקים וגמדים: חיבה לגרזני קרב נטייה למקצועות לוחמניים של הרפתקנים חשש ואי-אמון בקסם דיבור גרוני מחוספסים מבחוץ (בפנים זה כבר סיפור אחר) שעירות Darkvision חיים מתחת לאדמה חומרת סבר חיבה לשיכר כריזמה נמוכה למה לא, לעזאזל? כמובן שהדמות שלך לא מחוייבת לאף אחד מהסטראוטיפים הנ"ל. אם כבר משתגעים, היא יכולה גם להיות דרואיד, קוסם, כוהן, פייטן או פלאדין עם חוש הומור מפותח, טעם מעודן ביינות ונטייה לאומנויות הבמה (הקרקס הוא מפלט טוב לבני כלאיים מהסוג הזה). בנוגע לפלוסים ומינוסים ביכולות והמכאניקה: אני מציע על בחירת אחת מחבילות התכונות דהיינו: או 2+ חוסן או 2+ כח, 2- תבונה ובכל אופן 2- לכריזמה. הוספת כל היתרונות של שני הגזעים הנובעים מהגזע בלבד (דם אורקי, דם גמדי, חוש גיאולוגי, darkvision) והשמטת כל היתרונות הנובעים מתרבות (הכרת מתכות, לוחמה בענקים, הכרות עם כלי נשק...). אפשר לשנות לפי הסביבה בה חיה הדמות. אפשר גם להוסיף את כל היתרונות אבל לוותר על מקצוע מועדף עבור הגזע (במקרה הקודם יהיו שני מקצועות מועדפים או אחד לבחירת השחקן: ברברי או לוחם). בכל אופן - איזשהו איזון מהכיוון הזה. הנטייה, כרגיל, לבחירת השחקן. סה"כ, עם קצת אהבה וטיפוח זה יכול לעבוד.