קצת מוזר...

קצת מוזר...

יש כאלה שיגידו שזה באמונה ויש כאלו שיגידו שאי אפשר. למישהו יש תרופה לגמגום?

שמעתי פעם ../images/Emo4.gif

שמעתי פעם, באמת מסבתות ירושלמיות, ש"בהלה" מפסיקה גמגום... הווה אומר לא סתם בהלה אלא כזאת שמפריחה את הנשמה.... לא נראה לי לא הגיוני ולא בטוח שכן "בהלה" שכזו יכולה לדעתי הצנועה, לגרום גם להתקף לב, גם לחרדה, ואולי אפילו להחמרת הגמגום. מצטערת שכאן אני נאלצת להכניס קצת "קונבנציונליה" - אולם פתרון לבעיות דיבור קיימים בטרפיה, וברפואה ה"רגילה". הרבה הרבה נרפאו מגמגום ומהם כמה אישים מפורסמים וידועים. הרבה בריאות לך.

I Was Hoping

New member
רציתי להגיד את זה ../images/Emo13.gif

אבל פחדתי להישמע טיפשית. יש לי בן דוד שכשהוא היה מדבר בהתרגשות [שזה רוב הזמן, חמוד] הוא גמגם. אימא שלו תמיד הייתה מבהילה אותו וזה היה עובר... כמו קסם.

Oritinki

New member
אבל חוץ מזה...

אפשר לטפל בגמגום אצל קלינאית תקשורת, בדרך כלל בבתי חולים. הטיפול משלב רכישת טכניקות הרפיה וגם התמודדות רגשית עם הגמגום. לא ידוע לי על תרופות סבתא לגמגום....

0 אור 0

New member
תרופת סבתא לגמגום

מהסבתות המאד עתיקות ז להכניס חצץ לפה ולנסות לדבר ברור - אבל במקרה הזה באמת שעדיף ללכת לקלינאית תקשורת, אין ספק שיש כמה דברים שהשתפרו בעולם המודרני.

ברפואה הסינית הגמגום משוייך לאיבר

הלב. לכן אולי הבהלה קשורה במשהו, כי היא משנה לרגעים את קצב פעילות הלב. אני בכל אופן לא הייתי הולכת על בהלה, אלא מצטרפת להמלצה על קלינאית תקשורת, ואם יש בעיה רגשית כלשהי להתייחס אליה.

למעלה