קצת מבולבלת !

taltal78

New member
קצת מבולבלת !

יש לי ילד בן חודש. ואני רק מניקה (גם שואבת כי בקרוב לצערי חוזרת לעבודה). שמעתי דעות רבות לגבי איך להניק : כל הנקה מצד אחד ואח"כ בהנקה הבאה להחליף (בגלל חלב קדמי, אמצעי וכו'...) או בכל זאת להציע תציד את הצד השני ??? האמת שאני ממש מבולבלת אז אשמח מאוד לעצות ודיעות !!! וגם : - האם כדאי אמבטיה לפני / אחרי האוכל ? הבנתי שכדאי אחרי אבל... תמיד הוא שוב רעב אחרי !?! - מה לגבי החתלה ? לפני / אחרי ההנקה ? מחתלת עכשיו לפני (כדי להעיר) אבל עושה הרבה פעמים שוב תו"כ ההנקה ואז שוב מחתלת ... אשמח מאוד אם תעזרו ... תודה (אלו מקצת השאלות שצברתי .... יש עוד המון ! )

נורקס

New member
לגבי אמבטיה והחתלה

אמבטיה כדאי לא ישר אחרי האוכל אבל גם לא כשהתינוק ממש רעב. החתלה כדאי אחרי כי בד"כ יש יציאה במהלך ההנקה. כמובן שאם התינוק נרדם לא להעיר אותו כדי להחליף חיתול.

ניהול נכון של הנקה

הנקה כל פעם רק מצד אחד גורמת בסופו של דבר לירידה בכמות החלב, ומתאימה לכן רק לנשים שסובלות מייצור יתר של חלב. הדרך הנכונה להניק היא לתת לתינוק לסיים צד אחד (ע"מ שיגיע לחלב האחורי) ולאחר מכן להרים לגרפס/ להחליף חיתול, ולהציע את השד השני. בהנקה הבאה מתחילים מהשד שממנו התינוק ינק שני (כי סביר ש"רוקן" אותו פחות). לגבי אמבטיה- את יכולה לתת לו לסיים צד אחד, לחכות כמה דקות, להכניס לאמבטיה, ואז להציע את הצד השני. אגב, הנקה לא נגמרת בשני צדדים: תמיד אפשר אחרי הצד השני להציע שוב את הראשון (שבינתיים הספיק להיווצר בו עוד חלב..)- וחוזר חלילה. בהצלחה!

ניהול הנקה נכון

עזבי אותך מחלב קדמי-אחורי-צדדי-הוא העומד 123... זה פשוט לא רלוונטי. כשההנקה מתנהלת כשורה, זה פשוט קורה מעצמו ולא צריך לחשוב על זה בכלל. מה שממליצים לעשות במצב תקין זה: -להציע צד ראשון עד שהתינוק מסיים (עוזב, נרדם, עובר למציצות מרפרפות ולא רלוונטיות) -לעורר אותו מעט אם יש צורך (כאן אפשר להחליף חיתול למשל!) -להציע צד שני ולתת לתינוק לינוק שוב עד שמסיים. תמיד תציעי, מקסימום הוא יסרב... לא קרה כלום. יש תינוקות שצריכים לעבור מצד לצד יותר מפעם אחת - אם תינוקך מבקש להמשיך לינוק, פשוט העבירי אותו שוב לצד הראשון וחוזר חלילה. לא את כל התינוקות צריך לעורר לפני הצד השני ולכן החלפת חיתול באמצע איננה חובה קדושה... זמני אמבטיות והחתלות הם דברים שאישיים לכל צמד אמא-תינוק ותצטרכו למצוא את דרככם האישית. אין שום בעיה לאמבט תינוק לפני או אחרי האכלה - אני לא רואה בכך משמעות. כנ"ל חיתולים (אלא אם כן צריך לחתל כדי להעיר) - מחליפים כשצריך, בין אם זה לפני או אחרי הנקה. אם הוא עושה תו"כ הנקה אבל ממשיך לינוק בכיף, אני ממליצה לתת לו לסיים את ארוחתו ורק אז להחליף. קקי של יונקים לא אמור לעשות להם תפרחת, ולכן לא יקרה דבר אם יגמור לינוק ורק אח"כ תחליפי.

למעלה