קצת מבולבלת

go ask alice

New member
קצת מבולבלת

היי, כבר כמה חודשים שאני מתעסקת חושבת ופועלת חלומות צלולים, בזמן האחרון די הזנחתי את היומן..וזה מוביל לשאלה. השאלה שלי היא האם יכול להיות שכל חלום הוא בעצם חלום צלול, כי פתאום כל החלומות שלי הרבה יותר כבדים ובבוקר אני מתעוררת וזוכרת הכל, סיפורים מלאים נורא ארוכים ומיליוני פרטים ובכלל החוויה של לחלום היא שונה עכשיו. מה בעצם קורה כאן? זה משגע אותי, כבר כמה שבועות שכל בוקר אני זוכרת את החלומות. קשה לי לכתוב את החלום בבוקר כי הוא כל כך ארוך. אז מה בעצם השתנה? אשמח אם יש תשובה לזה תודה.

Amaterasu

New member
חלום ארוך מדי

החלומות שלך תמיד היו כאלה, כל מה שעשית זה להתחיל לכתוב ביומן - מה שהפך את הזיכרון שלך להרבה יותר טוב. כעת את מודעת הרבה יותר למה שאת חווה בלילה, ואת יכולה לזכור הרבה יותר מהחלומות שלך. האם את משתמש באופן קבוע בבדיקות מציאות? http://www.halom.co.il/a/a3 לדעתי זו הדרך המהירה ביותר לכניסה לחלום צלול למתחילים. במיוחד אם את כותבת ביומן החלומות כבר כמה חודשים והחלומות שלך נהיו הרבה יותר ארוכים וכבדים, אבל עדיין לא חווית חלום צלול.

go ask alice

New member
...

תודה. האתר שלך נתן לי המון, ומיקד אותי לא ללכת לאיבוד ולהבין את הסדר של הדברים. בעניין בדיקת המציאות לפי מה שהבנתי מההסבר שלך, ובבקשה תקן אותי אם אני טועה, בדיקות מציאות נועדו לבצע אותן בזמן ההכרה כך יגדל הסיכוי שנבצע אותן גם בזמן חסר הכרה, בתת מודע -בחלום. בדיקות המציאות מבחינה יותר פרקטית היא לבחון את הסביבה והאם אני חולמת, ע"י העוגנים(שהם הנושאים מקומות חפצים וכו' שחוזרים על עצמם בחלום) ברגע שהם מתרחשים או פוגשים בהם, ע"י השאלה וההבנה איך הגעתי לכאן, או קריאה של טקסט או מספרים<בהם אני משתמשת. בבקשה תעזור לי. תודה.

Amaterasu

New member
בדיוק

בדיוק, נראה שהבנת את זה נכון. הרעיון הוא להגיע למצב שבו עושים בדיקת מציאות גם בחלום. בגלל שזה לא דבר פשוט, אנחנו מרגילים את עצמנו לבצע בדיקות מציאות גם כשאנחנו ערים - ככה זה הופך להיות טבע שני, ואז בזמן החלום אנחנו נעשה בדיקת מציאות אפילו בטעות.

DLS2

New member
מצטרף לאחת השאלות...

קודם כל אגיב לשאלה שלך, כשאת מודעת לעובדה שזה חלום (במהלך החלום עצמו, ולא בבוקר אחרי שהתעוררת) זה "חלום צלול". אם נדייק במושגים, כשאת מצליחה לשנות\לכוון אותו כרצונך, זה כבר נקרא "חלום מכוון". אבל אני רואה שלא משתמשים בהגדרה הזו כאן. בכל אופן, נראה שכתיבת היומן עזרה לך לזכור את החלומות בצורה מפורטת וברורה מאוד. וזה הישג עצום ומאוד מלמד. אם לא תמשיכי לתעד את החלומות שלך, רמת הזיכרון תדאך. וזה מוביל אותי להצטרף לשאלה שלך (ברשותך), מה עושים כשהחלומות נהיים כבדים כלכך (עמוסים במידע ופרטים) ואין זמן וכוח לרשום אותם ביומן?

Amaterasu

New member
ראשי פרקים

רושמים עם ראשי פרקים. לא חייבים לפרט מילה במילה, מספיק לרשום 2-3 מילים שיתארו את הסצנה. כשתקרא את החלום, המילים האלה יזכירו את כל הסצנה מיד.

go ask alice

New member
:) אני לא מסכימה..

זאת הייתה חלק מהשאלה. ותודה ששאלת אותה באופן ממוקד יותר.

DLS2

New member
כבר שאלתי ../images/Emo9.gif איזה נחמדה אחת ../images/Emo3.gif

תודה מיכאל על התשובה. ראשי פרקים אולי יעזרו לי לשמר את זיכרון החלומות בבוקר ובזמן הקרוב לאחר החלום. אבל אם ארצה לקרוא ביומן שבועיים או חודש אחרי זה למשל, אני לא אזכור הרבה ממה שרשמתי... וזה יכול להיות בעייתי עבורי. בכל מקרה תודה. אני מניח שאין פיתרון קסם לבעיה...

Amaterasu

New member
אתה תזכור

לוקח דקה, אבל גם כשקוראים ראשי פרקים, תמיד נזכרים בסוף. תמונות עובדות הרבה יותר חזק ממילים.

silverhawk

New member
בגדול, כבר ענו לך על השאלות

אבל רק אחדד כמה נקודות. ראשית, כפי שאת ודאי יודעת, חלום מוגדר כצלול ברגע בו את מודעת לעובדה שאת חולמת במהלך החלום. ככלל, אין קשר ישיר בין תופעת החלימה הצלולה לבין זכרון החלומות באופן כללי, אולם התעסקות בנושא, ובעיקר כתיבת יומן חלומות, משפרת משמעותית את יכולת זכרון החלומות. זה בדיוק מה שאת חווה - שיפור דרסטי בזכרון החלומות עקב גתיבת היומן (וזה מצוין, כמובן!). בנוגע לכתיבת החלומות הארוכים, כמובן שזה לא הכרחי. בסופו של דבר עולם החלומות הצלולים וכל הכרוך בו אמור לשרת אותך ולא להפוך למעמסה. אם את רואה שאין לך זמן וכוח לכתוב את כל החלומות, את יכולה, כפי שהציעו, לכתוב בראשי פרקים ולהתמקד מידי פעם בחלום אחד מעניין במיוחד. אם וכאשר תראי שאת מתחילה לזכור חלומות בצורה פחות טובה, תוכלי לחזור ולכתוב אותם באופן מלא. בהצלחה!

למעלה