קצת לפרוק מהלב

קצת לפרוק מהלב

כתבתי כאן בעבר שיש לי אח שהפך לפני תשעה חודשים ל "צמח", במשך שלושה חודשים כמעט הוא היה מאושפז בבית חולים קודם כל ביחידה לטיפול נמרץ לב ולאחר חודש העבירו אותו למחלקה פנימית, כל התקופה שהוא היה בבית החולים המשפחה הייתה אתו 24 שעות ביממה עשינו תורנות ולא עזבנו אותו. אחרי שלושה חודשים כשבדיקות הסי טי הראו שהוא "צמח" העבירו אותו למוסד סיעודי (מחלקה סיעודית בבית גיל זהב) ושם הוא :"חי"??? המוסד הזה נמצא בקריות, שעה נסיעה מביתי (מושב ליד חדרה) ושעה מבית אחי (מושב ליד קרית שמונה). כלומר אנחנו נוסעים שעה שלמה כדי להכנס לחדר לשבת על כיסא ולצפות בטלויזיה שפועלת 24 שעות ביממה, (אין מה לעשות שם העובדים משנים לו תנוחה כל שעתיים ופעמיים או שלוש ביום מאכילים אותו עם צנתר ובעצם הם מטפלים בו. אחרי חצי שעה שעה גג - זהו קמים והולכים... מכיוון שמדובר בנסיעה די ארוכה וסך הכל אין מה לעשות, צמצמנו את הביקורים לפעם בחודש או קצת יותר (הנסיעה ממש יקרה ואנחנו חיים ממשכורות מינימום) אז נכון שהכל תירוצים ואפשר "למצוא תירוצים מכאן עד הודעה חדשה" אבל... המצב יצר "מתח" בינינו לבין הגיסה (אשתו). היא עצמה מגיעה בערך פעם או פעמים בשבוע (אמא שלה גרה שם והיא שפוט מגיעה יושבת אצלו רבע שעה משהו כזה ואז הולכת לאמא שלה). כמו שאמרתי נוצר מין מתח סמוי - היא "רומזת" שאנחנו הפקרנו אותו ואותה ולא עוזרים כמו שהיינו אמורים לעזור - (ולא מדובר על עזרה כספית מבחינה זו היא מסודרת) אלא שהיא הייתה רוצה לראות אותנו בביקורים סדירים לעיתים קרובות יותר - להראות נוכחות כדי שהצוות ידע שאנחנו עם יד על הדופק - משהו כזה. אמרתי לה שקשה לנו ממש קשה לנו - היא צודקת גם לה זה לא קל... זהו כבר עברו שלושה שבועות מאז שהייתי שם ואני כל הזמן חושבת שזהו חייבים לעשות שוב את הנסיעה הזו.. אווףףף כמה אני מקנאה במשפחות של עוזי חיטמן, ואהוד מנור - הלוואי ואחי היה נפטר במקום למות חי או לחיות מת.

alona 9

New member
עם יד על הדופק

האם יש לה ספקות לגבי הטיפול? הזנחה או רשלנות ואם כן אז אולי כדאי לבדוק,המתח בינכם הוא ברור היא אשתו מבקרת פעמיים בשבוע,אתם,אחיו פעם בחודש, קשה לשפוט מן הצד,בסיפור העצוב הזה קשה לחוות דעה,מה בסדר.. ומה לא, אבי ז"ל שהיה האהוב עלי,דווקא , באותה התקופה ששכב בקומה,דווקא באותם ימים המעטתי לבקרו,מליון תירוצים היו לי,המרחק, העבודה, ועוד... עד היום אני לא בטוחה בסיבה האמיתית ,והרי זה היה האדם היקר לי מכל, ככה הרגיש לי לעשות וכך עשיתי,לפעמים אני מכה על חטא,מצטערת שלא הייתי יותר,אבל זוכרת טוב מאד שאיש מבני המשפחה לא הוכיח אותי או כעס כשלא ביקרתי מספיק, במקרה שלכם,אולי אפשר לבקש מעוד בני משפחה "להתחלק" בביקורים,ילדים גדולים אם יש,(מצד שני,גם אי אפשר להכריח)
מקווה שתדעו ימים טובים יותר..

הטיפול 10 ממש מעולה אין לנו אף מילה

לא טובה לאמר על הצוות, אבל למרות זאת רצוי להראות נוכחות של המשפחה זה בכל זאת ... עושה את זה...

גלבועא

New member
דרך לשחרר לחץ וחרדה

היא להאשים מישהו אחר בדברים שאת/ה מאשים/ה את עצמך. לא נראה לי שבכלל את צריכה להיכנס לתוך הסיפור הזה. דודי מאז נפטרה אמי לא טרח להרים טלפון לאחיו, הוא אבחי. מישהו כועס עליו? מישהו חושב שהוא לא בסדר? לא החיים חזקים מכל האידיאולוגיות והאמונות שלנו. אתם יכולים אחת בחודש, אז אחת לחודש, לא יותר. אל תתני לה להכניס אותך לפינות של רגשי אשמה.

אף אחד לא יכול לתת את הפתרונות

במקומך. כמו בהרבה מקרים, כולם צודקים, אתם הממעטים לבקר בגלל שיקולים כלכליים ואחרים, וגיסתך הסבורה שהשארתם אותה לשאת לבד בנטל. כמובן שהרבה יותר קל לדלל ביקורים כשמדובר באדם שהרפואה קבעה שהוא "צמח" (למרות ששוב ושוב אנחנו שומעים על מקרים שצמחים כאלה חזרו לחיים). השאלה הראשונה שצריך לשאול היא: מדוע הוא נמצא רחוק מכולכם? למה אשתו לא אשפזה אותו בקרבת מגוריה, ומה עם ילדים? האם ישנם? קרבה גאוגרפית תקל מאוד על ביקורים בתדירות רבה יותר, ולפחות אותם אנשים שהמקום קרוב אליהם לא יאלצו לעשות חישובי חישובים לפני צאתם לביקור.

זה לא כל כך רחוק ממקום מגוריה

נהריה- הקריות לא מרחק גדול, ושני ילדיו (שניהם נישאו רק לאחרונה הבת לפני שנה והבן לפני חודש וחצי) שניהם מגיעים לביקורים גם כן פעם פעמיים בשבוע שניהם עובדים ולומדים וגם נישאו לאחרונה כמו שאמרתי, בגדול אנחנו לא מזניחים אותו אבל... אנחנו משפחה ממש קרובה ונהגנו לבלות המון יחד ולהגיע פעם בחודש או קצת מאוחר יותר נראה לנו פשוט כאילו זנחנו אותו... אוף כמה כמה קשה, זהו שוחחנו בעלי ואני ואחרי ארוחת צהריים נכנסים לאוטו ועושים את הנסיעה הזו, מתוך כורך מתוך חובה - לא כלפי הגיסה אלא כורח שלנו של רגשי האשמה שלנו של האשמה שכל אח נוטל על עצמו (מכיוון שבסתר לבנו בנקודה הקטנטונת שאנחנו לא מעיזים להראות לאחרים - אנחנו מודים לאלוהים שזה לא אצלנו לא בעלי לא אני אשתו לא אחד הילדים שלנו... זהו אז נעשה את הנסיעה האיומה הזו... שוב לראות את המראות הקשים. אדם שבחייו היה שנים במשמר הגבול ביחידת הקישור בלבנון, ולאחר מכן כשפרש ממשמר הגבול החזיק יחד עם שותף - חבר חברה לטיולי ג'יפים בגליל המערבי, אוף .......

pf26

New member
ואת שלמה עם עצמך?

ממה שאת כותבת נראה שאת לא שלמה עם תכיפות הביקורים שלך. אולי לכן מציק לך מה שגיסתך רומזת או לא. אם את עסוקה כל הימים בלתכנן את הביקור הבא, אולי כדאי שתחליטי על מועד קבוע ואז לא תהיי בלחץ (נגיד - כל ארבעה שבועות ביום רביעי אחה"צ). אני גם מציעה שתיזמי שיחה עם גיסתך, תסבירי לה את הקושי שלך ותיידעי אותה לגבי זמני הביקור שלך. ולמשהו אישי לגמרי, שקצת הזכיר לי - כשאבי חלה ואושפז, לא באתי לבקר אותו חודש תמים (ואני ביתו היחידה). היום ברור לי שפשוט לא יכולתי להתמודד עם המחלה שלו ועם המחשבה שאני עומדת לאבד אותו. מבחינתי מה שחשוב זה שאח"כ הייתי איתו המון, ונפרדנו ארוכות. מה אני רוצה להגיד? גיסתך היא לא העניין המרכזי בסיפור, אחיך מן הסתם לא יודע אם את מגיעה או לא - את צריכה להרגיש שלמה עם עצמך, שתוכלי להמשיך לחיות במצפון שקט.

ועוד משהו - מערכת הבריאות של

מדינת ישראל לא בדיוק עוזרת בעניין למזלנו הגדול מסתבר שאחי עשה לכל המשפחה - ביטוח סיעודי מורחב - לכן יש כיסוי חלקי של האישפוז אבל... סתם לסבר את האוזן ... יש שתי אפשרויות "להאכיל" אדם במצב של צמח. דרך אחת היא להכניס את צינורית ההזנה דרך האף או דרך הגרון.... ובמקרה כזה החולה נחשב ל"סיעודי מורכב" אז עלות אשפוזו 3000 ש"ח או להעיבר את צינורית ההזנה ישירות לקיבה ואז הוא "סיעודי רגיל" והמחיר קופץ ל- 13,000 ש"ח. כן זה המחיר 13,000 ש"ח. אנחנו כמובן השארנו אותו כסעודי מורכב, הדבר גורם לבעיות (בריאותיות )שונות אבל אין מה לעשות - סך הכל אשתו זו שמממנת את העלויות. אנחנו לא מסוגלים מבחינה כלכלית להשתתף אתה במימון (לזכותה יאמר שכל מה שהיא "דורשת" מאתנו זה שנגיע בתדירות מעט יותר גבוה.

למעלה