קצת לפני שמפרקים...

karina1109

New member
קצת לפני שמפרקים...

אני ובעלי יחד 15 שנים. נשואים 8 שנים והורים לשלושה ילדים.
מאז ומעולם ידעתי שהוא אוהב אותי אבל לא נסחף אחרי. תמיד שמר על ריחוק ומוקף בחברים ותחביבים.
לפני כשנה הודעתי לו שאני רוצה להתגרש ואחרי חודש התחרטתי אבל הוא לא הסכים לשמוע. לא הבנתי איך הוא מסרב לנסות טיפול זוגי וממהר לפרק את החבילה. בקיצור הוא אמר שהוא נמשך לגברים....לטענתו הוא מעולם לא בגד בי והמשיכה המינית שלו אלי הייתה מוחלטת אבל שהכל התפוצץ התחילו לעלות אצלו דברים.
הוא התחיל ללכת לטיפול ועכשיו הוא החליט סופית שהוא חי חיי שקר ולא יכול לחיות איתי יותר למרות "אהבתו" אלי.
אני מבינה שכל החיים שלי היו שקר אחד גדול ואני מאוד כועסת ומאוכזבת ממנו. ביחוד שאני משלמת את המחיר ומפרקת את המשפחה שלי בשביל שהוא ירגיש "שלם".
ברור לי שהוא לא שווה את האהבה שלי ושמגיע לי יותר טוב אבל זה לא מקל על הכאב.
לא יודעת איך להתמודד. ולא רוצה לפרק( לא שיש לי הרבה ברירה). איך ממשיכים לחיות אחרי משבר כזה? ולמה אני זאת שמשלמת את המחיר?
אשמח לקבל דיעות וחיזוקים.

מריוס זכריה

Member
מנהל
קודם כל תנחומיי

אין ספק שזה דבר קשה מאוד.
יחד עם זאת, אני חולק עליך בכמה דברים.
ואם להתחיל מהשורה התחתונה, אני חושב שמה שקורה לך עכשיו הוא דבר מצוין.
ואני אסביר.

אם בעלך נמשך לגברים, הרי שהוא לא יכול כבר להיות בעלך, ואת לא יכולה להיות מאושרת איתו.
על כן הפרידה, קשה ככל שתהיה, היא צעד הכרחי לאושר שלך.

חייך לא היו שקר אחד גדול. אני בטוח שהוא באמת אהב אותך. מאחר ומיניות היא לא תמיד חד כיוונית, בהחלט יכול להיות שהוא גם נמשך אליך בזמנו, עד שהתבהר לו, או עד שהיה לו האומץ להבין, מה מושך אותו יותר. זו טעות רצינית לבטל את כל מה שהיה.

שנית, את לא משלמת את המחיר בשבילו. שניכם משלמים מחיר של גירושין, שהוא המחיר שדרוש לשניכם כדי למצוא את האושר שלכם. כאמור, גם שלך. הרי לא היית מאושרת חלק גדול מן הזמן, והרגשת שמשהו לא בסדר, עובדה שביקשת להיפרד.

ושלישית טיפול זוגי לא יכול לתקן קשר שכבר אין לו בסיס. הוא יכול לעזור לכם להיפרד כחברים, כי אתם נשארים הורים של אותם הילדים. אבל הוא לא יכול "להמיר" אותו למה שהוא לא.

אז אין ספק שעכשיו כואב נורא, ומפחיד, ואת לא רואה את האור בקצה הרבנות.
אבל יהיה לסיפור הזה הפי אנד. תהיי קצת סבלנית ותהיי חזקה.
ואל תכעסי עליו כי הוא לא אשם במה שהוא, והוא (אנ י מניח) לא רימה אותך. הוא רק טעה. ועכשיו הוא עושה את הדבר הנכון לשניכם.

חיבוק.

נוסעת27

New member
אין הרבה מה לעשות

חוץ מלקבל את רוע הגזירה... נטייה מינית היא דבר שאי אפשר לשנות וכנראה הייתה חבוייה שם תמיד הוא פשוט לא באמת ידע שהיא שם או איך להתמודד איתה. זה לא שהוא בגד או הפסיק לאהוב או החליט שנמאס לו להיות נשוי... יש לדעתי פורום בתפוז שהנושא שלו הוא אנשים שחבויים בארון במסגרת הנישואים או שיצאו מהארון בגיל מאוחר ונאלצו לפרק נישואים. אולי כדאי לך קצת להסתכל שם, לקרוא סיפורים, להבין טיפה את הקשיים. בטוחה שגם להיות בצד שלו ממש לא קל וזה גם יכול לעזור להבין שהרבה פעמים אנשים לא מבינים את זה על עצמם או לא יודעים לקרוא לילד בשמו. פירוק נישואים הוא דבר קשה ובטח לעכל משהו כמו שבעלך מפיל פצצה כזאת. אבל כמו שמריוס אמר זה בסך הכל לטובת האושר שלך. מגיע לך להיות מאושרת ואם תישארו יחד זה בטח שלא יקרה. לשניכם יהיו אלה חיים של תסכול וזה מצב לא אפשרי. תני לעצמך זמן לכאוב את הפרידה... אולי כדאי גם לפנות למטפל שיעזור לך לעבור את התקופה הזאת.
&nbsp

סטנגה Joe

New member
יקירתי

לכל פעולה יש תגובה.
את כותבת ש "לפני כשנה הודעתי לו שאני רוצה להתגרש ואחרי חודש התחרטתי".
קודם כל זה מעיד אולי שאת לא היית ממש סגורה על עצמך.
בעקבות הפעולה שלך באה תגובה "אבל הוא לא הסכים לשמוע" ......
על מה הפליאה שלך?
העולם לא תמיד רוקד לפי החליל שלנו.

shit happens

חיים של אנשים משתנים מכל מיני סיבות: מחלות, פיטורים ואפילו מעבר דירה או רילוקיישן.
כאשר חיים כזוג, השינויים הם כמו כלים שלובים, שינוי אצל האחד יגרור שינוי אצל השני וכן הלאה.
את התחלת מהלך של שינוי (דרישה להתגרש) - הוא הגיב בשינוי משלו (חיפוש עצמי ושינוי בזהות מינית). אולי אם היית מתחילה את השינוי אחרת (נגיד דרישה ללכת לייעוץ זוגי), הוא היה עובר שינוי אחר (ואולי לא...).
בכל אופן הוא כבר בשינוי הבא (לחיות את חייו בזהות החדשה שלו) ואת עדיין לא הגבת אליו בשינוי משל עצמך (למשל להבין שמה שקרה זה לא "אישית נגדך" ולהתחיל לחיות את חייך כפרודה ממנו). את, ורק את תקבעי כמה זמן תתקעי במצב של להיות כועסת ולהיות קורבן של השינוי שהתרחש ומתי להמשיך עם מה שיש.

אייבורי

New member

&nbsp
את רומזת שהרצון שלה להתגרש הוא הטריגר להיותו הומו ?
&nbsp
אני חושב שהיותו הומו בארון זאת פצצה מתקתקת בכל מקרה, זה היה מתפרץ גם ככה וגם אחרת, רק עניין של זמן
&nbsp
&nbsp

כנראה ה"ואולי לא..."

או שהיה מגיע לזה בדרך אחרת, אבל זה באמת לא משנה, זה נועד לקרות וזה קרה.

גארוטה

New member
מכתב מבעלך

אני ואשתי ביחד כבר 15 שנים, מתוכם נשואים 8 והורים ל-3 ילדים.
תמיד אהבתי את אשתי, אולי לא הראתי מספיק אבל אהבתי ונמשכתי אליה.
לפני שנה אשתי הודיעה לי שהיא רוצה להתגרש. הופתעתי, ככה פתאום בלי לדבר, בלי ללכת ליעוץ זוגי, רוצה לפרק את החבילה
כי זה מה שהיא רוצה, זה מה שיעשה לה טוב בלי לחשוב על המחיר שכולנו נצטרך לשלם.
אחרי חודש היא לפתע התחרטה וחזרה בה. בזמן הזה הבנתי שאני חי בשקר עם עצמי כל כך הרבה שנים ואולי זו ההזדמנות
שלי להתגבר על הפחד ולצאת מהארון, הזדמנות שהיא הביאה לפתחי ואני תופש אותה בשתי ידי.
זה יהיה קשה, כולנו נשלם את המחיר, היא אני ובעיקר הילדים אבל לפחות נפסיק לחיות בשקר.

אייבורי

New member
משתתף בצערך

&nbsp
אני מבין את הכאב וההלם, את התהיות והחששות
אני רק יכול לייחל שהפרידה תהייה קלה, שתמשיכו להיות שותפים בגידול הילדים.
&nbsp
זוגיות איננה מהות, אלא דרך להשגת רצונות ותקווה לאושר
זוג צעיר מנסה להתבסס כלכלית, להביא ילדים לעולם לבנות קריירה
המטרה של הזוגיות היא השגת היעדים ותקווה לאושר.
&nbsp
לרוב יש בעיה כאשר הושגו המטרות, ואז לעיתים לא מעטות הזוגיות הראשונה איננה מתאימה למטרות ההמשך.
מטרות כמו אושר אישי, הגשמה עצמית ודודתי (הסקסית והאהובה) אומרת שיש מטרת "מי יסעדני לעת זיקנה"
&nbsp
אולי צריך לקבל את דרכו של העולם החדש, שבו מעטות הזוגיות אשר מצליחות להתאים ולשרוד חיים שלמים
ולדעת שכנראה יש זוגיות פרק א, למטרות מסויימות וזוגיות פרק ב למטרות אחרות.
&nbsp
בכל מקרה, אני חושב שמריוס ניסה לומר לך, המחיר שאת משלמת (גם בעלך וגם הילדים) הוא גם סיכוי
למצוא גבר חדש, זוגיות חדשה שתתאים לך הרבה יותר.

karina1109

New member
שאמרתי לו

שאני רוצה להתגרש זה רק בגלל שהרגשתי שאני חייבת לפוצץ הכל. הרגשתי באותו הרגע שהוא לא איתי והייתי חייבת למצוא דרך לזעזע אותו ולא הצלחתי בשום דרך אחרת.
אני מבינה היום שזה היה מתפוצץ בכל מקרה כי תמיד יהיו בו כוחות לא מודעים שיקחו אותו בגלל זה הוא אף פעם לא נסחף אחרי. הוא אף פעם לא יוצא משליטה( לא שותה או מעשן), הוא תמיד הולך לישון בלילות רק שהוא ממש מותש( כדי שלא יצופו לו דברים), הוא עובד בתחום שנחשב נשי, הוא תמיד שמר על החברים שלו כדי ליצור ביננו ריחוק בקיצור הלא מודע שלו שלט בו בצורה ברורה.
תודה רבה לכל התגובות.
8592

תנחומי

את רצית לזעזע אותו, אבל יצאת מזועזעת. אם רצית להתגרש כנראה שהגיעו המים עד נפש, וצודק אייבורי שטוב שזה התפוצץ.
אם הוא כבר תקופה התגבש בתוך עצמו, זה אומר שמכאן והלאה, אחרי שהוא כבר יצא <לעצמו> מהארון היית חיה בשקר מוחלט.
עכשיו זו האמת, וגם אם היא כואבת היא עדיפה אלף מונים על החיים בכאילו ולמראית עין, עם מישהו שרק בא להחתים בבית כרטיס של קונפורמיות ותו לא.
מאחלת לך החלמה מהירה ושלמה מהמצב הלא פשוט הזה, קשה לעכל פרידה מכל קשר, לא קל בכלל כשאין לך כל שליטה על הנסיבות.

אהה

ומה שעוד יכול לנחם במקרה שלך, להבדיל ממצבי גירושין אחרים זה שזה ממש, אבל ממש לא את. זה לגמרי הוא

אמרלדה

Active member
כמה מילים

שלושה ילדים מוכיחים שלא חיית בשקר. שום שקר לא היה בזה, מבחינתך. את היית אמיתית לאורך כל הדרך.
הוא? - מי יודע באיזה שלב זה התבשל? אנחנו לא יודעים. גם את לא. יש להניח שזה היה תהליך איטי וארוך,
ושההודעה שלך על הרצון להתגרש היתה רק הטריגר.
אני מאוד בעד הודעה כזו כדי לזעזע את המערכת כששום דבר אחר כבר לא קיים ולא עוזר. אבל, כשמודיעים
הודעה כזו, זה אפקט הפרפר: אף פעם לא יודעים איך היא תיגמר. במקרה שלכם, היא נגמרה נכון: אפקט הפרפר
של ההודעה שלך הוציא לאור את מה שצריך היה לקרות. לו לא היה קורה, היית נעשית יותר ויותר אומללה עם הזמן, וגם הוא.
יש לכם שלושה ילדים. עשי את - ואני מקווה שגם הוא - הכל כדי להיפרד בצורה טובה, שתאפשר לכם לתקשר
בעתיד. היתה לי היום, שנים אחרי, שיחה של שעתיים עם הגרוש שלי על "ילד" בן מעל ל-30. שנינו היינו זקוקים לשיחה הזאת,
ובעיקר ה"ילד". אז אל תוותרו, לכו לגישור ועשו זאת יפה.
המקום שאת נמצאת בו כואב. אין להימלט מהכאב. צריך לחוות אותו במלואו כדי להצליח להשתחרר ממנו. אבל,
מצליחים. באמת שמצליחים. בעיקר אם מצליחים, אחרי הכאב, לבנות את עצמך מחדש, לאט, את הזהות שלך בנפרד ממנו,
בצורה חזקה ואמיתית, ואז תהיי שוב אדם שלם ולא שבור. ולאדם שלם - נמשכים אנשים שלמים אחרים.
והרבה סבלנות.

adam33

New member
הטוב והמוכר

לפעמים הטוב והמוכר עדיף על פני השינוי והלא נודע.
ככה אנחנו, ולכן אנו נעשה הכל בכדי לשמור על מה שיש לנו בהנחה שהעתיד אינו צופן משהו יותר טוב.
זה לא קל אבל כשמתרגלים אז מביטים אחורה ואז בוחנים את המציאות שהיתה בזוגיות לטוב ולרע.
תתקדמי לעבר הפרידה ואם קשה לך תדאג לקשר מקביל שילווה אותך לכל התהליך כך שלא תמצאי עצמך בחלל בין מערכת זוגית אחת לשניה.
תמיד תוכלי בהנחה ששניכם תרצו לחזור למערכת הקודמת אבל כעת הוא בהנחה שהוא צריך לראות עולם נוסף והסקרנות גוברת על ההגיון.

kobia2307

New member
יש לך זמן למחשבות ?

עם 3 ילדים שיהיו בריאים ותהליך פרידה שנמצא בעיצומו יש לך זמן לכל כך הרבה מחשבות ?
בכל מקרה תאזרי כוחות כי החיים שוב פותחים לך דף חדש , מי יודע מה ילד יום ? אולי גבר שונה לטובה ואולי התחלה מיוחדת ומפתיעה
בכל מקרה המון בהצלחה

מעמקים39

New member
הוא חוצפן ורמאי ומקומו בכלא

חייו היו חיי שקר? לא! הוא נוכל שגרם לך ואך ורק לך לחיות בשקר. את יכולה לתבוע אותו על רמאות. על שבזבז לך כל כך הרבה שנים מהחיים. זה לא משבר מוכר שאנשים לפעמים חווים בזוגיות, מדובר בהונאה אמיתית תוך ניצול תמימותך ורחמך. את ילדת ילדים איתו והולכת שולל. את אמורה לכעוס ולא להבין את הפושע הזה. הוא אדם אנוכי ממדרגה ראשונה. זרקי אותו לפח ואל תבכי עליו לשניה. הוא ידע תמיד מה הוא עושה לך. הוא לא הבין רק אתמול שהוא הומו, הוא יודע זאת מיום שיש לו מודעות, מילדות, וזה לא מנע ממנו לרמות אותך. מסכנה. אני מרחמת עלייך שהסתבכת עם רמאי שכמותו.

pov2

New member
הזויה אמא שלך

אם אתה לא מסכים איתה, זו זכותך
אך את הקללות תשמור לפורום קללות.
&nbsp

למעלה