קצת לנפץ מיתוסים

Blue Rose

New member
שלום לולו...

בוא נתחיל מכך שמדובר בשמנופוב שחבל"ז. אם היה מדובר במאמר מקצועי הוא לא היה צריך להשתמש בתיאורי השומן המגוונים במאמרו.
עם זאת- אני לא מזלזלת באינטליגנציה שלו...אבל בהומניות שלו ובהנחותיו על בני המין האנושי...אולי קצת.
נכון, חלק ממנגנון ההישרדות של בני האדם הוא למצוא מישהו שגנטית יוכל המשיך את הקוד הגנטי שלו. כך תוכנתנו.

בטבע, לרוב הזכרים הם אלו שמתייפים, נלחמים ומשוויצים במטרה להיות הבחירה של הנקבה. כאן כבר מזמן זה לא עניין של גנטיקה.

זה טוב מאוד לדעת לאן המשיכה הראשונית שלנו מובילה...אבל זה כל מה שהיא- משיכה ראשונית.
אנחנו חיים עם בני זוגנו ולא רק מזדווגים איתם, כך שטוב ויפה שיש בחורה יפה- אבל זה ממש לא אומר שנועדנו להיות זוג. זה גם קצת מתעלם מכך שאנחנו מחפשים לא רק להתרבות אלא גם לאהוב, לשתף ולחיות חיים משותפים. דרך אגב, אנחנו גם לא תמיד נהיה צעירים חסונים וחלקים כמו רגב. זה חלק קטן מאוד מהחיים שכבר מזמן מיועד ע"י הרבה באוכלוסיה (לדעתי אפילו לא הרוב...אבל נגיד הרבה...) לטובת חיפוש זיון ולא חיפוש שותף/פה לחיים. גיל הנישואים והולדת הילדים רק גבהה, כך שהפנים החלקות לא יכולות להישאר לנצח....גם אם מאוד מאוד רוצים.

אז סבבה, המשיכה הראשונית שלנו היא אוטומטית למי שיבטיח את ההמשכיות הגנטית שלנו. עכשיו תוסיף לזה שאנחנו לא חיים לפי המשיכה הראשונית. אז מה הטעם בכל ההתפלפלות הזו? אין לי שום בעיה שבעלי מפנה מבטו לאחוריים משובחים או זוג דדיים המקפץ לו בשמחה....אין כל רע בלהביט...גם אני עושה זאת...אבל מלהביט ועד לרצות זוגיות עם האדם- המרחק הוא הו-כל כך גדול ומכיל כל כך הרבה משתנים, מטעמו האישי של האדם, עד עניינים פסיכולוגיים, ענייני סטטוס חברתי, ענייני מבט על החיים, עניינים כלכליים ואהבה שבינה לבין כל אלו לפעמים אין אפילו קשר קלוש....

קיצר...שיהנה מחייו לצד בת זוג שיודעת שאם היא תעלה במשקל הוא יעזוב אותה לטובת מלכת יופי, שאם יהיה לה קמט היא חייבת בוטוקס מיידי, שלא תלד חס וחלילה כי שרירי הבטן שלה ישפעו ואולי היחס של ה- 0.7 לא יהיה מאוזן...הקיצר...בהצלחה למצוא מישהי שתרצה להמשיך את הקוד הגנטי (לדעתו) האיכותי שלו. עם כל מה שיש לו לזכותו...אני נניח, ממש לא מעוניינת בו...אז אני שמחה מאוד שהוא לא מעוניין בי. אני בינתיים מצאתי את מי שאני רוצה להזדקן איתו ולא להזדיין איתו. זה לדעתי הרבה הרבה יותר שווה...

רק מדגישה, נראה לי שהוא ממש מאויים משמנים- תראה כמה מאמץ הוא מקדיש כדי להראות לי שאני לא ההעדפה של הרוב, אבל מי צריך את הרוב? צריך רק אדם אחד שיאהב אותי ואני אותו. אני לא צריכה לזלזל בבן אדם, בניגוד אליו- אין לי שום דבר נגדו, נגד רזים, ואפילו נגד מלכות יופי בעלות בייביפייס ושתלי סיליקון, החיים יפים במידה גדולה ובמידה קטנה...כשמנסים למצוא את היופי ולא מחפשים מה הרוב חושבים ולכן הוא נכון...

רוזי! שלא יודעת אם ענתה על הכל...אבל מקווה שענתה על מספיק...

ענית על הכל

להגיד שרגב הוא אידיוט זה PC או לא?

Maldini Girl

New member
אין כמוך בעולם הזה

״מה אכפת לי מהרוב, אני צריכה בן אדם אחד שיאהב אותי״, אח. עשית לי את היום עם המשפט הזה.

למה את מתעסקת בכתב?

הוא לא מעניין אף אחד ובכל זאת לא הפסקת לעסוק בו.
מה שמעניין זו הכתבה שלו, שבה הוא מציג עובדות/מחקרים..

עכשיו לעיקר:
באתי לכאן והצגתי את הכתבה מכיוון ששמעתי כמה מהמיתוסים שהופרכו בכתבה כאן בפורום (לדוגמה הטענה שבתקופת התנ"ך אהבו נשים שמנות).
את בכלל לא חלקת על הכתבה באף צורה. סה"כ אמרת ופירטת יפה מאוד ואני מסכים, שאופי יותר חשוב מיופי (או ליתר דיוק כימיה). אך שוב, לא חלקת בכלל על הכתבה בכך שאידיאל היופי הוא נשים רזות (כנ"ל כלפי גברים) וזה כבר תיגר על שם הפורום.

טוב

אז הטענה שלך היא שאנחנו לא יכולות לקרוא לעצמנו יפות כי נשים יפות לא יכולות להיות שמנות? זה מה שאתה חושב? אז בסדר. אתה חושב ככה. ואני חושבת שתימנים הם יפים ואשכנזים נולדו לא אפויים. ואני אוהבת את הציורים של גויה ופחות את של ואן גוך. ואני חושבת שאנשים שמנסים למצוא דרכים להקטין מישהו אחר, הם אנשים שלא כל כך אוהבים את עצמם.

Blue Rose

New member
כי עקרונית הוא בא מכיוון שגוי...

אנחנו לא חיות גנטיות, היופי אצלנו הוא לא רק בעין- הוא בראש, בלב...ולפעמים גם ב- ז*ן.
שים לב שהוא דיבר על נשים בלבד. זה אומר שאין דבר כזה יופי גברי? האם זה אומר שאין גברים יפים? כי לפי המדדים שלו והמחקרים- הוא ימצא שנשים נמשכות לגברים מצליחים שיכולים "לדאוג להן" כלכלית הרבה יותר מלגברים בעלי מראה מסויים.

כל ההתייחסות שלו היא שובינטסטית בעליל והתעלמתי מזה. האשה פה היא פלקט.
העניין הזה של "איחוד פנים של מלכות יופי" עובדה שהיה שונה למדינות שונות...האם זה אומר שלכל מדינה יש הגדרת יופי משלה? שאשה שיפה במדינה אחת לא תהיה כזו באחרת?
כל עוד לא כל הגברים נמשכים לבדיוק אותו מראה (דבר שתסכים איתי שבחיים לא יקרה)- אין דבר כזה יופי אחד. אין דבר כזה מבנה אחד. אין דבר כזה להגדיר איך צריך להראות.
זה הכל עניין של אופנה. בעבר אופנה היתה לבוש, עכשיו זה גם ניתוחים. תראה לי אשה או גבר שרוצים להראות בני 16 לנצח. כולם? אז אין אף אחד שיבחר גנטית בנשים/גברים שיראו מעל לגיל זה? ועם זאת עולם כמנהגו נוהג...ואני יכולה לספור על יותר מ- 10 אצבעות אנשים שלא מצאו את בני זוגם בגיל 16 ועדיין עשו איתם "המשכיות גנטית", אל תספר לאף אחד...אבל ברוב הזוגות האלו- הנשים היפיפיות (כולל מואה) לא התקרבו אפילו לסטנדרטים שכבודו הציג כאלמנטים של יופי.

זה טוב ויפה- אבל ממש לא מגדיר יופי....כי- כן- יופי הוא בעיני המתבונן. היופי הוא לא רק בעומק העור (חסר הקמטים). היופי זה להסתכל על בן זוגך מתפקע מצחוק על איזו שטות, ולהתלהב מכמה שהעינים שלו בוהקות כשהוא צוחק, ולהנות מהצחוק שלו.
היופי זה בחיוך, בתנועה, במבט...אנחנו חיים בעולם של טלויזיה, כרזות, מגזינים שהם מכתיבים יופי אחיד למדי. אבל החיים שונים מהם מאוד. אז לדעתי היופי שהוא מדבר עליו הוא בכלל התנייה חברתית..כזו שמוחדרת למוחנו הצעיר- אפילו בסדרות מצויירות לילדים אשה/ילדה/נערה היא עם שיער ארוך ומבנה דומה.
התנייה חברתית משתנה לפי חברה...מלבד בעולם כמו שלנו, שבו כשאני רואה סרט דוקומנטרי על שבט במקום נידח, ואיך הציד הקשיש בעל חתיכת העור שמכסה את חלציו מאתר מחילה של דורבן וזוחל פנימה- כשכל גופו בתוך המחילה...אני רואה שיש לו נעלי NIKE.

משנה לו מה יש מאחורי ההנחות ש"מאפשרות" לנשים להרגיש וגםלהיות יפות מחוץ למודל מסויים...לי משנות העובדות. העובדה היא שביצירות אומנות של פסלים וציורים מלפני כמה מאות שנים מונצחות נשים שכיום היו נחשבות שמנות. אני יודעת שהוא דבר בעניין של המבנה, אבל לפי הציור בהתחלה, ההצמדות למלכות יופי (שזה בכלל משהו שקשור לתעשיית היופי ולא ליופי האנושי), והשינאה היוקדת שלו לשמנים שקופצת החוצה מהשורות....הוא חיפש מחקרים שמתאימים לדעות שלו ולראיית החיים שלו- וכך הוא גם רואה את הדברים ומבסס לעצמו את מה שהוא חושב שהוא נכון.

רוזי! שאין לה זמן לחפור לך יותר....

עלמה88

New member
כי הכתב משתמש בשפה פוגענית

ראית איזה קישור למחקר? איזו אסמכתא לדברים?
אני מצטטת לך מגב ספרו של אומברטו אקו תולדות היופי: "עיון בדפי הספר יגלה שנוצרו התנגשויות בין תפיסות שונות של יופי לא רק בתקופות שונות ובתרבויות שונות, אלא גם באותה תקופה ובאותה תרבות"
בוודאי אין תשובה יחידה על מהו יופי, בוודאי הטבע לא התכוון למודל יחיד/אחיד של יופי

לדעתי

אם היה בודק וסופר את כמות ההודעות בפורום של גברים שמחפשים נשים שמנות להכרות, ומוסיף לזה את שלל ההודעות שאני מקבלת בפרטי להכרות זוגיות, סקס או עיסו אירוטי עם שמנים ופרחים ( רק אני מקבלת את ההודעות האלה?
) היה מבין שזה פשוט לא נכון. לכל גבר טעם שלו כמו שלכל אשה טעם שלה. ואם הוא בתור גבר נמשך לנשים רזות ולא יכול להעלות בדעתו איך גברים נמשכים לשמנות, שינסה לדבר עם כל אלה ששלחו לי הודעה רק בחודש האחרון. אולי זה יעזור.

עיסוי עם שמנים ופרחים זה קטן עלי

לי כבר היו הצעות פנים מול פנים לעיסוי שמנים פלוס שטודל ביתי חופשי (כי הרי בתור שמנה אז בטח אוכל ובפרט מתוקים זה בטח טרן און הרבה יותר גדול מעיסוי, לא?
).

למעלה