קצת לא נעים לי....

קצת לא נעים לי....

יש לי שאלה שקצת לא נעים לי איתה.... אבל אם לא אשאל אז לא אדע איך זה מתנהל...
למיטב ידיעתי כל הוצאה שיש לי עקב בדיקות ( נסיעות, הפסד ימי עבודה וכו') אני מקבלת החזר מהאם המיועדת...
נסעתי עם האם המיועדת לתרומת ביצית בחו"ל, לקחנו מלון עם ארוחת בוקר...
ועל ארוחת ערב אני קניתי לי מכספי...
האם אני צריכה לקבל החזר מהאם המיועדת על הארוחות?
ממש לא נעים לי מהשאלה הזאת כי אפילו לעצמי זה נשמע כזה...קטנוני

כל הוצאה שקשורה בתהליך- משולמת ע"י ההורים המיועדים

בגדול את יכולה לבקש החזר על ההוצאות שנגרמו לך מעצם התהליך.
לצורך העניין במקרה שלך, אם הנסיעה היתה כרוכה בעוד עלויות כמו הפסד ימי עבודה, בייביסיטר לילדים, טיסות, מלון, טיפולים רפואיים וכו'... ומדובר בהוצאה לא קטנה. (ועוד תרומת ביצית- שזה עוד הוצאה)
אז כמובן שאת ההוצאות האלו היא אמורה לשלם לך.
אבל במקרה של אוכל הייתי נוקבת בסכום שהוא נמוך ממה שעלה לך, משום שגם אלמלא הנסיעה היית משלמת על האוכל שלך, גם אם היית נשארת בבית שלך אז עולה לך לאכול.
חוצמזה, מי לא דואג לפונדקאית שלו לאוכל בזמן שהות בחו"ל לצורך התהליך???
לא יודעת.... יוצא לי ביקורת לזוג שלך אני מעדיפה להסתפק במה שאמרתי!
בקצרה- לדעתי האישית - תבקשי את ההוצאה הזאת אבל תחתכי מעט מהעלות למען ההגינות.
סתם סקרנות (את לא חייבת לענות)- באיזה סכום מדובר?

עלויות

האמת שאין לי תלונות כלל לאם המיועדת, הם באמת מקסימים ודואגים לי כל הזמן, וכל כמה זמן אני מעבירה לה דו"ח עם כל ההוצאות (נסיעות, החסרת שעות עבודה עקב בדיקות , החסרת ימי עבודה וכו')
שהיינו בחו"ל היינו במלונות נפרדים...כי כך יצא , אז היא לא הייתה לידי בערב וגם זה לא הפריע לי.
תראי, ההוצאות של האוכל הם קטנות לעומת ההוצאות שיש להם ....
הוצאות הארוחות הם בעלות של גג 100 ש"ח , אם לא הייתי טסה הייתי אוכלת אוכלת אוכל ביתי ולא קונה בחוץ.
זה נראה לי קטנוני מצדי לבקש החזר על אוכל ובגלל זה אני מתייעצת פה...האם זה מקובל לקבל החזר ?

לא נראה לי קטנוני בכלל

כמו כל דבר אחר שאת מוציאה עליו כסף בגין התהליך,
תכניסי גם את הארוחה הזאת לדו"ח ההוצאות החודשי.
&nbsp
גם כשאת מפסידה שעה של עבודה או מוציאה 50 ש"ח על מונית, את מוסיפה את זה לדו"ח, נכון?
אז אותו דבר גם כאן, בלי קשר לגובה הסכום.
&nbsp
אם הייתי במקומך, הייתי רושמת את ההוצאה הזאת בדו"ח בלב שקט לגמרי

&nbsp
אסייג ואומר שאין לי עדיין ניסיון, אנחנו רק בתחילת התהליך, אבל אלו ההנחיות שקיבלתי מהמלווה שלנו.
&nbsp

מקובל מאוד

כל הוצאה שלך לטובת התהליך צריכה להיות משולמת לך.
בהקשר לאוכל הביתי- עד כמה שאני יודעת גם הוא עולה כסף
לכן הצעתי לך לקזז מעט העלות של האוכל בחוץ. שוב רק למען ההגינות, את ממש לא חייבת... אבל זה מה שאני הייתי עושה.
עשיתי זאת בהקשר להוצאות אחרות לדוגמא: אם נסענו לבדיקות/מעקב בירושליים אז זה היה גוזל יום עבודה!
היינו יוצאות ב 09:00 בבוקר וחוזרות ב 15:00, די ברור שאין צורך להגיע לעבודה ביום כזה (עובדת בין 8-16) אבל אם הצלחתי להכניס איזה משהו אישי בבוקר או בצהריים (לשטוף את האוטו, או לעבור בדואר - סידורים קטנים כאלה שלוקחים חצי שעה/שעה) לא הייתי מציינת יום עבודה מלא בדוח הוצאות אלא רק את השעות שהיינו יחד (נסיעה ושהייה בבית חולים), על אף שאם הייתי רושמת יום עבודה מלא היא לא הייתה "לא מאשרת", אבל עצם העובדה שנזהרתי בכספה גרמה לי לחוש הוגנת יותר.
בסופו של יום זה איך זה גורם לך להרגיש, מקובל לקבל תשלום על הוצאות אבל צריך לזכור שמי שמוציא את הכסף הזה עובד עליו והוא מצפה שתנהגי בכספו כפי שהיית נוהגת בכספך.
אני לא אומרת שאת לא, חלילה!!! רק מנצלת את ה"במה" להעלות מודעות בסוגייה.

את צודקת

גם ככה לא נעים לי כי אני יודעת שהם מוציאים הרבה כסף על כל התהליך הזה ועוד מוציאים אקסטרא כסף על ההוצאות שלי כתוצאה מהבדיקות.

מירבי*

New member
החזר הוצאות

כפי שכתבו לך כאן לפני, כל הוצאה שקשורה בתהליך צריכה להיות משולמת ע"י ההורים המיועדים.
כשאת מגישה טבלת הוצאות הכניסי גם את הסכום הזה.

בהצלחה

אני הייתי

מחשבת את כל ההוצאות שיצאו מכיסך כחלק מהנסיעה (הפסד ימי עבודה וכו')
ומשרבבת פנימה את סכום הארוחה.
אולי ככה תרגישי יותר בנוח,
אבל אין ספק שזה כסף שמגיע לך.

למעלה