קצת כועסת

Moran Berman

New member
קצת כועסת

היי

אני לא יודעת כמה גיבוש והיכרות יש בפורום הזה אבל אני כועסת ורוצה לבטא את זה.
לפני הרבה שנים הייתי מרעיבה את עצמי ובשנים שלאחר מכן הייתי בולמית.

עבר הרבה זמן מאז והיום אני קצת מלאה. בעקבות ניסיון לקבל עזרה בירידה במשקל, לא כמו בפעמים הקודמות, נתקלתי באוזלת ידה ובאיוולותה של המערכת. ואני כועסת כי פניתי כנראה לגורמים הלא נכונים.

אני לא מצליחה לרדת במשקל בדיאטה, אפילו שאני רצה 6 קילומטרים כמעט כל יום. אני כנראה יורדת לאט מאוד או תקועה, לא יודעת למה. כבר קבעתי תור לבדיקות, אבל מה שמכעיס אותי הוא האופן בו קופת החולים מגלגלת אותי מרופא לרופא.

הדיאטנית הרגילה אמרה שהיא לא יכולה לטפל בי כי יש לי רקע של הפרעות אכילה, והפנתה אותי למרפאה להפרעות אכילה ברמב"ם. להם לקח חודש לחזור אליי, וגם זה אחרי שאני יזמתי פנייה.

כשחזרו אליי, שאלו אותי אם אני מקיאה או יש לי התקפי אכילה. האמת? אני מקיאה לצערי פעם בכמה חודשים. התקפי אכילה לא היו לי כבר כמה שנים.
אני לא יודעת אם המחלה רוצה לומר "היי מותק, לא הלכתי לשום מקום" או סתם מרדנות עיקשת, אבל בערב היה לי התקף אכילה שלא היה לי כבר שנים.
וזה מרגיש קקה.

בסה"כ רציתי להיעזר במישהו שמבין קצת יותר ממני, ואולי יכול לעזור לי לעשות את זה נכון.

levshavur

New member
טריגר מעליי...

מורן שלום,
ברוכה הבאה לפורום!

אני מאוד מבינה את הכעס שלך, במיוחד שנשמע שאת מאוד רוצה לקבל עזרה...
לגבי רמב"ם, ישנם מקומות שיש להם עומס כזה שלוקח הרבה זמן עד שהם מגיבים...אני לא מצדיקה את זה, אבל לצערי זה המצב הקיים.
יכול להיות שאם יש לך אפשרות לממן טיפול פרטי שווה לך לפנות לדיאטנית מומחית להפרעות אכילה.
יכול להיות שאולי יש מישהי שיכולה להתחשב, ולא לקחת מחיר יקר מדיי...
האם יש לך תמיכה רגשית כלשהי? מישהי או מישהו יודע/ת מה עובר עלייך?
את מוזמנת להמשיך ולשתף כאן.
רציתי לבקש שתקראי את תקנון הפורום, כי ציינת מספר מפורש כמה את רצה, זה טריגרי לבנות מסוימות ויכול לגרום להן רצון לעשות את זה גם...בנוסף אם יש הודעה שיש בה תוכן שעשוי להיות קשה עבור קוראות אחרות כותבים 'טריגר' בכותרת. זה מתייחס לא רק לנושאים שקשורים להפרעה באופן ישיר, אלא לכול תוכן בעל אופי קשה לקריאה...
ושוב, אשמח אם תישארי אתנו ותרגישי כאן ב
.
לבשה.

TinaBa

New member
היי מורן.

ברוכה הבאה.
זה באמת מתסכל להיתקל באטימות של המערכת, במיוחד כשאת מנסה לעשות את הדבר האחראי ולפנות לעזה מקצועית. לצערי, הטיפול בהפרעות אכילה לא מקבל מספיק תיקצוב וכתוצאה מכך אנשים שצריכים עזרה לא מקבלים אותה, לפעמים גם כשהמצב קשה ודחוף. אם זה אפשרי מבחינתך, ללכת לדיאטנית שמתמחה בה"א באופן פרטי יכול להיות פתרון ממש טוב (אם כי מתסכל ומעצבן ועוד כל מיני דברים כאלה).
ולגבי הקושי לרדת במשקל- אני לא יודעת מתי ההפרעה שלך היתה פעילה וכמה זמן עבר מאז, אבל את בטח יודעת שהגוף שלנו עושה כל מה שהוא יכול כדי לשמר על עצמו, ולמנוע ממך לרדת עכשיו זאת אחת הדרכים. מבחינתו זאת לא דיאטה, אלא תקופת רעב נוספת ומסוכנת. ככל שנהיה חולות יותר לאורך זמן רב יותר, כך לגוף שלנו יהיה קשה לבטוח בנו שוב.
אני יודעת כמה זה מתסכל, אבל לפעמים אין ברירה אלא להשלים עם משקל לא אידאלי. לפעמים עדיף להיות קצת מעל מה שהיינו רוצות להיות, ולשמור את עצמנו מחוץ לעיסוק התמידי ב-כמה אכלתי ומתי, שנלווה לדיאטה. על אחת כמה וכמה שההפרעה שלך מבצבצת מידי פעם. (זה קורה סביב אירועים מסויימים? את יודעת להגיד למה? היית רוצה להפסיק? את בטיפול?)
&nbsp
מוזמנת להישאר :)

katrina12

New member
היי מורן- עלול להכיל טריגרים.

בעיקרון אני מסכימה עם מה שהבנות מעלי אמרו.
גם לי כתוב בתיק של הקופת חולים שיש לי הפרעות אכילה כי הייתי לפני כמה חודשים אצל פסיכולוגית שהפנתה אותי לפסיכיאטרית שכתבה את זה בתיק שלי, אז אולי זה יפעל גם לגבי לרעה בעתיד.
אני מבינה מאוד את הרצון שלך לרזות ומעריכה את הרצון לעשות את זה נכון בלי לפגוע בעצמך, גם אני יכולה לומר שכרגע אני בשלב שההפרעה היא יותר בראש ואני מצליחה פחות או יותר לנהל חיים נורמאליים (בלי לפתוח פה לשטן), אבל אני גם תוהה אם אין לי מעידות פה ושם לאחד מהכיוונים.
טוב שאת רצה וחושבת לעשות את זה בריאה, אני חשבתי לעשות או דבר עם הליכות(בעבר הייתי הולכת הרבה ברגל). יכול להיות שלגוף שלך לא היה מספיק זמן להתרגל לפעילות הגופנית ופשוט יקח לך זמן לראות שינוי.
בכל אופן בהצלחה במה שתבחרי:)

Moran Berman

New member
תודה רבה

תודה רבה על האכפתיות.

מאז התשובה של זו שענתה לי לטלפון יש הדרדרות :(

אבל מה אכפת להם, הם לא מטפלים בזה הרי.

סתם, אני כועסת. מותר לכעוס. כתבתי גם מכתב לנציב תלונות הציבור של רמב"ם.

לא יודעת אם זה עוזר.

לא אכתוב יותר כמה אני רצה.

אולי יעזור אם אכתוב שדפקתי את הברכיים מרוב ריצות ולפעמים אני חושבת שהכל בשביל להיות רזה במקום תכלס לחיות את החיים.

אז לא שווה לדפוק את הברכיים :p

Moran Berman

New member
יהיה בסדר

זה מתעורר סביב חרדה ומאז השיחה איתה זה ממש התדרדר :/

למעלה