קצת התגעגעתי

Ragamala

New member
קצת התגעגעתי

אז חזרתי לבקר כאן. יופי של אנשים הגיעו לכאן. ולענייננו - תרשו לי לזרוק לPOOL הזה של דיסקים מומלצים קצת משהוא מדרום אמריקה, שקצת מוזנחת בפורום זה. Mercedes Sosa En argentina 1982 תקליט שכל פעם שאני שומע אותו עומד לי כל השערות בגוף מי שלא שמע אף פעם את הזמרת הזאת חייב לשמוע - יש לה את אחד הקולות הגדולים בעולם (לטעמי כמובן
) התקליט הנ"ל מכיל בתוכו אנרגיות מיוחדות ביותר כיוון שמדובר בזמרת שגורשה ממולדתה - ארגנטינה - לאחר שהיתה זמרת מחאה כנגד המשטר המיליטנתי בארגנטינה שחטף ורצח את כל מי שהתנגד לו (מה שקרוי "עידן הגנרלים"). בתקליט מתועדת ההופעה הראשונה שלה בחזרה בארגנטינה בתום התקופה הקשה ביותר בתולדות ארגנטינה. מי ששמע פעם הופעה בארגנטינה יודע שהקהל הארגנטינאי הוא הקהל הכי טוב בעולם. הוא פשוט קהל שגורם לאומנים לעלות הכי גבוה שהם יכולים. עכשיו תתארו שהאומן הוא זמר מחאה שחזר אחרי שהכל הסתדר ויש אהבה עצומה לזמר הזה ולשירים אותם הוא שר. למה אני טוחן לכם את המוח עם זה? כדי לנסות לתאר לכם את ההרגשה כששומעים את ההופעה הזאת. שירי עם ארגנטינאים על חופש ומלחמה בליווי כלים מסורתיים עם השפעות אינדיאניות והקול האדיר של מרסדס. בקיצור (או שלא :)) חווייה מדהימה

Ragamala

New member
ואם כבר ארגנטינה

אחד מכותבי השירים הגדולים של העבר הארגנטינאי הוא (ואלוהים יסלח לי אם אני מאיית לא נכון) Ataualpa Yupanqui שכמה משיריו מופיעים בתקליט של מרסדס. זמר שנשמע כמו אינדיאני ליד המדורה בשירי מחאה נפלאים במיטב המסורת המוזיקלית של ארגנטינה

papaya3

New member
רציתי להוסיף עוד מספר שמות של

זמרי עם-מחאה ארגנטינאים-Leon Gieco y Victor Heredia, שגם הופיעו עם מרסדס סוסה בישראל ושני מלחינים ארגנטינאים חשובים - Ceasr Isella,שכתב שירים כמו- Cancion con Todos,Padre del Carnaval,Pobre del Cantor Ariel Ramirez אחד מגדול מלחיני ארגנטינה שכתב את הקלאסיקה Alfonsina y el Mar ויצירתו המפורסמת ביותר המיסה קריאולה- Misa Criolla

למעלה