קצת דחוף

קצת דחוף

אני מניקה כבר 3 חודשיים ורציתי לדעת אם אני יכולה לדלל את החלב שלי אם מים? להוסיף לבקבוק 40ml של מים ?והשאר חלב אם . זה קצת דחוף אני צריכה לצאת מהבית ואני רוצה לדעת אם זה בסדר.

תוספת מים

אתמול כאשר הייתי אצל הרופא עם בתי בת החודשיים ושבוע. שאלתי את הרופא אם אפשר לתת לה מים בבקבוק, והוא ענה לי שעד גיל 6 חודשים לא כדאי לתת להם מים, מפני שהם מקבלים הכל בחלב, אלא אם כן את רוצה לתת תחליף לחלב אם. אם הם צמאים אז לתת להם עוד יניקה

sagitlaleche

New member
רופאים לא מפרגנים ../images/Emo20.gif

לצערי, אמאלהילה - כן. גם אחיות טיפת חלב לא תמיד מפרגנות. מעבר לפרגון, מדובר על חוסר ידע בסיס בהנקה והתעלמות מהמלצת משרד הבריאות הישראלי ו/או ארגון הבריאות העולמי. לעתים הרופאים נותנים עצות אחיתופל שלא מגובות במחקרים כלל וכלל (יש דוגמאות בשפע...) או נותנים עצות מתחום הפסיכולוגיה... וכשאנחנו פונים לרופא, אנחנו רוצים עצה מקצועית ללא דעות אישיות. אני לא רוצה שרופא יגיד לי: "אני באופן אישי לא הייתי מיניק אחרי גיל חצי שנה" מכיוון שזה לא רלוונטי מה היה עושה באופן אישי. אני רוצה שייתן לי מידע מגובה במחקרים עדכניים.

sagitlaleche

New member
דילול החלב במים ../images/Emo20.gif

על פי המלצת משרד הבריאות וארגונים נוספים (כמו ארגון הבריאות העולמי - WHO) עד גיל 6 חודשים אין לתת לתינוק תוספות, כולל מים. חלב אם מכיל את כל מה שהתינוק צריך ולכן, אם יש בעיה עם החלב שלך (אין לך מספיק כדי להשאיר עם התינוק) עדיף לתת תמ"ל מאשר לדלל חלב אם במים.

למעלה