קצת בלחץ...

קצת בלחץ...../images/Emo53.gif

שלום לכולן בדר"כ אני שותפפה שקטה בפורום זה אבל נראה לי שאני צריכה קצת עידוד. אני בשבוע 26,אני גרה בארה"ב ופה אין סקירה מוקדמת, בסקירה מאוחרת שעשיתי בארץ (שבוע 22)נמצאה נקודה אקוגנית בחדר השמאלי של העוברית שלנו ד"ר תדמור שעשה את הסקירה אמר שאין כל מקום לדאגה ושלרוב זה נעלם ובכלל היה מרוצה מאוד מהסקירה. אני רוצה לציין שכל הבדיקות האחרות שקיפות עורפית וחלבון עוברי יצאו תקינות. היום בשבוע 26 עשיתי אולטרסאונד נוסף (הרופא שלי שלח אותי סתם כי לא עשיתי בארה"ב את הסקירה המאוחרת) היתי בטוחה שהנקודה תעלם ושהכל בסדר אבל לא האולטראסאונד נצפתה שוב יושבת לה בנוחות אותה נקודה באותו מקום.אני לא יודעת למה אבל חזרתי הביתה ממש מצוברחת למרות שהרופא אמר שהכל נראה מלוין שאען מה לדאוג ושמכיוון שכל שאר הבדיקות שלי תקינות הוא אפילו לא רואה צורך במי שפיר, עדין אני מרגישה רע
,ת'אמת בא לי לבכות...אני כ"כ רוצה שהכל יהיה בסדר אתן חושבות שאני מגזימה???מישהיא נתקלה בנקודה המרגיזה הזו כבר? אוף יש לי כ"כ הרבה מחשבות.....

א R נ ב ת

New member
אני חושבת שאת יכולה לעשות חיפוש

בפורום תחת השם: "מוקד אקוגני" - ותראי שזה היה פה די הרבה. ממה שאני זוכרת זה באמת לא משהו מדאיג וזה קרה פה לא מעט. מקווה שזה קצת ירגיע אותך. תקראי. בכל אופן:
.

בטנונת

New member
אני נתקלתי בנקודה המרגיזה הזו...../images/Emo46.gif

זה נקרא מוקד אקוגני. בסקירה המוקדמת נמצאו 2 מוקדים אקוגנים בחדר שמאל של הלב. הופנינו לייעוץ גנטי - בייעוץ אמרו לנו שזה מאוד שכיח ושאין צורך לבצע מי שפיר. כמו כן הופנינו לאקו לב - שהיה תקין. באקו לב נצפה מוקד אקוגני אחד בחדר שמאל ואחד בחדר ימין. בסקירה המאוחרת נצפו, כמו באקו לב, מוקד אקוגני אחד בחדר שמאל ואחד בחדר ימין. פרט לכך הכל היה תקין. גם בסקירה וגם בכל שאר הבדיקות - שקיפות, חלבון וכיו"ב. אנחנו לא עשינו מי שפיר. מסתבר שמוקד אקוגני זה ממצא מאוד נפוץ. היום אני יודעת שגם לבת דודה שלי היה את זה עם בנה הבכור - היום בן 4 - בריא לחלוטין, וגם לגיסתי היה את זה עם ביתה הבכורה - היום בת 3 - בריאה לחלוטין. (זה קטע של ילדים בכורים
? גם אצלי זו בת בכורה). ממליצה לך לקרוא בפורום ובאינטרנט על מוקד אקוגני. מאמינה בשביל שתינו שהכל בסדר

אני הייתי סומכת על ד"ר תדמור

גם אנחנו באנו אליו לסקירה מאוחרת עם ממצא אחר שחשבנו לבעיה, אבל הוא התעקש שאין מה לדאוג בצורה כל כך משכנעת ואפילו אמר: אני מוכן לחתום ולהתחייב לכם שהכל בסדר! אני לא חושבת שד"ר תדמור היה מרגיע אתכם אם היתה איזושהיא סיבה לדאגה. נכון שעד הרגע האחרון רובנו עוד בחרדה, אבל אם באמת היה איזשהוא ספק, אני מאמינה שהוא היה שולח אתכם לבדיקות נוספות - והוא לא עשה את זה (כנ"ל הרופא שלכם בחו"ל!). תנסי להירגע (למרות שזה קשה) וליהנות מההריון כמה שאפשר.

../images/Emo51.gifעל העידוד

אני בינתיים אלך לי לישון (פה לילה) שיהיה לכולן יום מצויין עם המון בשורות טובות אני מקווה שלי יהיה לילה טוב.

lulitit

New member
אשאל אותך ככה:

אני פשוט לא יודעת, ולכן אשאל אותך (ואת מי שתדע) האם "בעיות בלב" / "מוקד אקוגני" - מתקשר לבעיות כרומוזומליות? האם יש קשר בין השניים? כי לפי מיטב ידיעתי במי שפיר בודקים כרומוזומים. האם את בהתלבטות לגבי מי שפיר? קבלי חיבוק גדול ממני. וגם אני חושבת שתדמור הוא מעולה. אפשר לסמוך.

יש שאומרים

שכן יש קשר בין מוקד אקוגני לבעיות כרומוזומליות אם יש לך ממצאים נוספים זה מה שהבנתי מהרופא היום, ולגבי מי שפיר..............הרופא אמר שאין צורך. ת'אמת לא חשבתי על זה בכלל

bluehorizon

New member
כן, לעיתים רחוקות

מוקד אקוגני הוא אחד מיני סימנים רבים באולטראסאונד שיכולים להעיד על תסמונת כרומוזומלית (למשל דאון) ובגלל זה מפנים בד"כ למי שפיר. אבל ברוב המכריע של המקרים למוקד אקוגני אין שום משמעות והוא נעלם בהמשך ההריון בלי שום סימנים. את המי שפיר עושים רק כדי להיות על הצד הבטוח. בשביל השקט הנפשי שלי - הייתי עושה מי שפיר (אבל נשארת רגועה, כי כל הסיכויים שזה יצא תקין לגמרי). אגב, לעובר שלי היה בסקירה מאוחרת ממצא בבלוטת האדרנל שבסיכוי נמוך מאד יכול להעיד על התחלה של גידול ממאיר שאופייני לתינוקות. הרופא היה משוכנע שזה כלום, אבל רצה מי שפיר בכל מקרה. היו כמה שבועות קצת לחוצים, הלכתי למי שפיר בשבוע 23 והכל חזר תקין. הממצא לאט לאט התכווץ ונעלם. המי שפיר היה הרבה פחות גרוע ממה שחשבתי. עבר ממש בקלות ומאד הרגיע אותנו.

hanii

New member
שוניל יקירתי!

לי בדיוק יש אותו סיפור... בסקירה המוקדמת נמצאו אצל הקטנטנה שלי נקודה אקוגנית בלב בחדר ימין וגם ציסטות צואריות. הרופאים אמרו שכדאי לעשות מי שפיר בגלל שנמצאו 2 ממצאים ... (אגב אני בת 27) החלטנו לעשות מי שפיר ולהיות רגועים ואכן עשינו את הבדיקה... קבלנו תשובה שהכול בסדר. אני בדיוק כמוך הייתי בטוחה שהנקודה האקוגנית והציסטות במואריות יעלמו בסקירה השניה (בשבוע 24). אומנם נעלמו הציסטות אבל הנקודה האקוגנית נשארה. הרופא אמר שאין בכלל מה לדאוג והכול תקין וסביר להניח שזה יעלם בהמשך ההריון או בלידה. היום אני שבע 34. בקיצור אני ממש בראש שקט כי שמעתי הרבה מקרים שילדים נולדו עם זה והם ילדים מקסימים ובריאים!. וחוץ מזה המי שפיר אמרו שהכול תקין... אז מתוקה תהי רגועה הכול בסדר!!! מאחלת לך המשך הריון קל ותקין!!! אם יש לך עוד שאלות אני פה.

hanii

New member
אגב...

זה ממצא מאוד שיכח אצל בנות. גם לחברה שלי היה את הנקודה הזאת עם הבת והיום יש לה ילדה בת שנה מדהימההההההההההההההההההה.

nona02

New member
../images/Emo24.gif כנראה שזה כלום..

גם אצלי נמצא אצל הקטנה מוקד אקוגני בסקירה הראשונה, ואנחנו החלטנו לעשות את המי שפיר, (אבל גם כי יש מקרה של דאון במשפחה) בUS שלפני המי שפיר מצאו עוד מוקד אקוגני, לעומת זאת בבדיקה עצמה הכל היה בסדר, (האמת שמצאו משהו אחר אבל הוא לא היה קשור למוקד). בכל מקרה, עשינו גם אקו לב עוברי - והכל טוב. בסקירה המאוחרת המוקדים עדיין מופיעים, אבל כל הרופאים שדיברנו איתם מתעקשים(
) שזה כלום, אפילו אין צורך לבצע מעקב על זה בהמשך.. בשביל מי שפיר מאוחר מדי בכל מקרה, אז הייתי ממליצה לך, רק בשביל השקט הנפשי, לעשות אקו לב עוברי..

sarit261

New member
היי שוניל

גם אצלי ראו בסקירה הראשונה מוקד אקוגני בחדר השמאלי והרופא אמר לי שזה דבר די נפוץ ושאין מה לדאוג כל עוד זה מופיע לבד. אני בכל זאת לא הייתי שקטה מכךאבל בסופו של דבר ויתרתי על מי שפיר. בסקירה השנייה הרופא בדק אותו ורק אחרי שאמרתי לו שבסקירה הראשונה היתה נקודה הוא אמר:"אז מה? גם עכשיו יש,זה לא אומר כלום" והוא ממש לא התרגש מכך הוא אפילו לא כתב את זה בתוצאות הסקירה השנייה. בקיצור אני החלטתי גם להפסיק לייחס לנקודה הזאת חשיבות בייחוד לאחר שראיתי תינוק של חברה שילדה לא מזמן וגם לו היה מוקד אקוגני ועכשיו הוא בסדר גמור. אז תהיה רגועה זה יותר חשוב לך ולעובר ובהצלחה

למעלה