קצת ביקורת...

lady inferno

New member
קצת ביקורת...

...על מקבץ פרסומות מהערב: 1. הפרסומת לקאיה (?) - אהבה גדולה למכונית גדולה - די, די עם הלחישות האלה. נכון שהייתם שם קודם (עוד לפני סימילאק), אבל זה צורם ומאיים. 2. הפרסומת לתרופת הילדים (וסליחה שאני לא זוכרת את השם. ככה זה שמתרכזים בכמה שהפרסומת לא עושה את זה) - נכון, לילדים יש חום. אבל לא צריך לקחת אוסף של קטעי וידאו ממאגרי וידאו (כמו מאגרי תמונות) ולהדביק אותם אחד לשני. או קטעי וידאו של חורף לפרסומות של אלטמן. 3. יהושע משחקים אותה - אין ספק שמנהל הקריאייטיב שם מוכיח את עצמו פעם אחרי פעם - הפרסומת של המכלה למנהל גדולה - קונספטואלית ועיצובית. 4. פסק זמן - תנו לי פסק זמן מהפרסומת הזאת. מביך. 5. שלא לדבר על הפרסומת לפטריות ברגליים. ולילה טוב עד לפעם הבאה...

Jorel

New member
אילוצים... אילוצים...

לגבי הפרסומת לתרופת הילדים האנונימית - מה לעשות, לפעמים ללקוח יש בדיוק 4 שקלים ו-70 אגורות להפיק פרסומת. אז מה עושים? עושים סרט "post", כלומר סרט שההפקה שלו מתרכזת בעריכה: סרטי כותרות, סרטים שמתבססים על קטעים מצולמים (photage) ממאגרים קיימים, או סרטים מחו"ל (המון דוגמאות כאלה), או רק להראות את המוצר (packshot). נכון, זה לא הסרט הכי קריאיטיבי, אבל זה הפתרון ללקוחות דלי-תקציב שעדיין רוצים לעלות לטלויזיה. והערה נוספת - הפרסומת הלוחשת היא לטויוטה קורולה, ולא לקאיה.

lady inferno

New member
פוסט

אין לי שום בעיה עם זה, אלוהים יודע שגם אצלנו הפוסט נותן פתרון לבעיות תקציב, אבל יש דרך ויש דרך...

Jorel

New member
ועוד משהו

סרטי פוסט יכולים להיות הדבר הכי-הכי קריאטיבי בעולם. "ה"דוגמה לכך היא הקמפיין של שלמור-אבנון-עמיחי "הפרסום ברדיו עובד", שלקחה לפני כמה שנים מקום ראשון (!) בתחרות "ניו-יורק-פסטיבלס".

Jorel

New member
מאגרי תמונות

CD BANK, VISUAL, IMAGE BANK ועוד - כולם הם מאגרי תמונות (סטילס ופוטאג') בתשלום, בהם עושים משרדי פרסום (כמו גם עיתונים) כשהם צריכים תמונה ואין תקציב ללכת ולצלם במיוחד את מה שצריך. הפרסומת המדוברת מורכבת (כפי הנראה) מקטעי פוטאג' מ-bank כלשהו. גם הפתיח ל"סקס והעיר הגדולה", אגב, משלב קטעי image bank (של מאגר כזה או אחר) של העיר ניו-יורק עם צילומי השחקניות.

למעלה