קצת ארוך... אבל חשוב!

יפעת32

New member
קצת ארוך... אבל חשוב!

למרות שאני לא מהמשתתפות הפעילות בפורום (רק קוראת בדר"כ) רציתי לשתף אתכן במה שקרה לי החודש. הכל התחיל בבדיקת דם לבטא ובתוצאה של 37000 (כן, זו לא טעות). בבדיקה אצל הרופא הוא מצא שק הריון אחד בלי עובר, מה שמיועד לגרידה. חשבתי שזאת המכה של החיים שלי, שזה מה שהצלחתי להשיג אחרי שנתיים... עשיתי את הגרידה והתאוששתי גם נפשית פחות או יותר, כי אני תמיד מסתכלת קדימה ולא אחורה. עבר לו שבוע וחצי מאז הגרידה שבו חזרתי לשגרה והרגשתי מצויין. ביום שישי לפני שבועיים, ללא שום סימן מוקדם, הרגשתי סחרחורת והרגשת עילפון, כאבי בטן כמו דקירות ובדרך לאוטו כבר התעלפתי.. בבי"ח עושים לי אולטרסאונד, ומה הרופא "מבשר" לי? הריון נוסף מחוץ לרחם! בקיצור, אחרי עוד התעלפות ופרכוסים פתחו לי את הבטן ומצאו לי 2 ליטר דם שם!! החצוצרה התפוצצה, ולדברי הרופא הגעתי בדקה ה-90 לבי"ח. בקיצור כנראה שנולדתי מחדש לפני שבועיים ועכשיו אני בהתאוששות בבית עם חתך מצד לצד ונטולת חצוצרה אחת. מה שמרגיז אותי בכל הסיפור הזה, זה שהרופאים לא נוהגים לבדוק אם יש עוד הריון מחוץ לרחם מלבד זה שבתוך הרחם,מפני שזה קורה רק 1:30000. במקרה שלי אני הייתי ה-1 וזה כמעט ועלה לי בחיים שלי. בקיצור חשוב שתהיו מודעות למצב כזה ותדרשו בדיקה נוספת גם בחצוצרה גם במקרה ומתגלה הריון (הלוואי...) בתוך הרחם. אני יודעת שאני שכל אופן ידרוש את זה להבא. מצטערת על האורך, ומקווה שזה יעזור במשהו למקרים אחרים. ומקווה לחזור לתלם כמה שיותר מהר...

../images/Emo24.gifאוי יפעת,מצטערת על כל מה

שעברת.אני ממש הייתי בשוק כשקראתי את סיפורך,אין מילים...... תרגישי טוב ותחזיקי מעמד.

גולה1

New member
וואו איזה סיפור מדהים!

איזה דבר, לא שמעתי על דבר כזה בחיים!! אני שמחה שהגעת בזמן, וואו, איזה חוסר אחריות מצד הרופאים!! בכל אופן טוב שזה נגמר ככה, ובהצלחה בהמשך.

שרון321

New member
מדהים!

מקוה שתתאוששי מהר ככל האפשר. האם עברת הפריה? בכל אופן, מתפללת בשבילך

לי מ ו ר

New member
לא יאמן

מסכנה איזה סבל. מקווה שתתאוששי במהרה, ושההריון הבא יהיה במקום הנכון, ויהפוך אותך לאמא.

אני לא מאמינה

שיש עדיין כאלו רופאים שלא בודקים זה פשוט מדהיםן אותי , הרשלנות הזו בכל אופן אני מאחלת לך החלמה מהירה ובפעם הבאה הריון תקין

טיפטיפ29

New member
מבינה אותך

גם לי היה הריון מחוץ לרחם, וגם לי יש רק חצוצרה אחת ושחלה אחת (חצי למעשה) ואל דאגה, בכל מקרה את עושה IVF את את עוקפת את כל הקונסטרוקציה של החצוצרות והענינים שם. ותנסי לראות בזה את הצד החיובי: מיד אחרי ההריון מחוץ לרחם נכנסתי להריון שהתחיל כתקין (אבל הסתבך, סיבוך מאד נדיר, אל דאגה, כזה לא יהיה לך). מה שאני ממליצה זה, כל פעם אחרי החזרה, לראות שלא השתרשו כמה חבר'ה מחוץ לרחם, כי למי שהיה פעם הריון מחוץ לרחם, יש לה יותר סיכוי שזה יקרה שוב, אז הרופא שלי בדק (כשהוא ראה שק בפנים) אם יש משהו בחוץ.

ayoosh

New member
../images/Emo7.gif וגם ../images/Emo24.gif

בזמן האחרון אני שומעת יותר מדי על הריונות מחוץ לרחם שהיו אמורים להתגלות לפני הדקה ה- 90... שיהיה רק
ו-
ובקרוב...

מזל משמיים

טוב יפעת קראתי את סיפורך ואני בשוק ועצובה שיש לנו כאלה רופאים לא אחראים.וטוב שהגעת בזמן לבית-החולים מאחלת לך החלמה מהירה וחזרה לשיגרה כמה שיותר מהר .

פּוֹנְג

New member
וואו איזה סיפור מזעזע.

טוב שהגעת בזמן. החלמה מהירה ושהחצוצרה האחת שיש לך תהפוך אותך מהר לאמא.

סביון1

New member
הי יפעת

קודם כל מאחלת לך החלמה מהירה והריון תקין מיד בעקבותיה. דבר שני שאלה קטנה: איך בודקים הריון מחוץ לרחם? באולטראסאונד וגינלי פשוט או בדרך אחרת? חייבת לציין ששמעתי כבר יותר מדי סיפורים על נשים שתפסו להם את ההריון בחצוצרה מאוחר מידי, וכתוצאה מכך הן איבדו את החצוצרה.

יפעת32

New member
תודה על העידוד! לשאלתך, מגלים

הריון מחוץ לרחם באמצעות אולטרסאונד וגינאלי. פשוט צריך להמשיך לבדוק גם את החצוצרות והשחלות מלבד הרחם. אם מגלים בזמן-יש אפשרות לקבל זריקה שגורמת לזה ליפול לבד ללא התערבות כירורגית. זה עובד ב-90% מהמקרים. ואם לא מצליח ויש זמן, מנסים באמצעות לפרוסקופיה. פתיחת הבטן היא האפשרות האחרונה.

EFRAT NIR

New member
תרגישי טוב ,

אוף , כזה ביש מזל ! אני מאחלת לך שתכנסי להריון ארוך בן 9 חודשים - כמה שיותר מהר והלוואי שכל הסיוט הזה ישכח , תחזיקי מעמד , אפרת

neta2

New member
וואו יפעת../images/Emo2.gif

זה ממש מפחיד. אכן נצלת לגמרי, וזה מקומם שהרופא שלא בדק כמו שצריך. לא רוצה לחשוב מה יכול היה לקרות
מצטערת בשבילך, העיקר שתרגישי טוב ותנוחי. ולפעם הבאה, הריון אחד בריא ושלם בתוך הרחם!!

sab sab

New member
../images/Emo4.gifיפעת, קודם כל החלמה מהירה../images/Emo101.gif

שנית, מה שתיארת ממש מזעזע! איזה פחד!
ואיזה כעס
!ממש רשלנות ...הרי עם בטא כל כך גבוהה הרופא לא חשד שאולי יש 2 עוברים?? אני מקווה שתחלימי בימהרה הן נפשית והן פיזית, שןלחת לך

אני מצטערת כל כך

אני שמחה שיצאת מזה יחסית בסדר. גם לאבד חצוצרה זו ודאי טראומה לא קטנה. תודה ששיתפת אותנו במידע, ואני חושבת שעכשיו זמן שתקדישי לעצמך, להתאוששות, להחלמה מלאה ולאיסוף כוחות להמשיך הלאה. חיבוק ענקי,

יפעת החלמה מהירה

נורא כואב לשמוע את מה שעברת לא מספיק מה שאנחנו עוברים ביום יום כדי להרות ולהיות הורים. מקווה מאוד שנשמע ממך בקרוב רק בשורות טובות.

פליאה 4

New member
אני בהלם מאחלת לך רפואה שלימה

ושתבשרי לנו בשורות טובות במהרה תחזיקי מעמד

למעלה