קצת אקטואליה...

epitaph

New member
קצת אקטואליה...

לא ראיתי על זה דיון כאן או בפורום רוק ישראלי, מה שמאוד הפתיע אותי אז החלטתי שהגיע הזמן להוריד את הכפפה. בסופ"ש יצא לי לקרוא על הבשורה החדשה מפי סלקום, הקמת לייבל מוזיקה חדש מבית היוצר של חברת הסלולר ולא רק זה אלא שעל הניהול של הלייבל יופקד לא אחר מאשר אביב גפן. אותו אביב גפן נתן ראיון ל"הארץ" משם אני אצוטט את החלק העיקרי: "יש עייפות גדולה אצל הקהל. אלבום באורך מלא מצריך הרבה כסף ובסוף להיט אחד מוצא את דרכו לאיזה אוסף. במקרה של אמנים כמוני או כמו שלום (חנוך) וברי (סחרוף), אני מאמין שעוד יש צידוק, לא מסחרי, להוציא אלבום שלם. אבל כשאמן חדש פונה אלי אני אומר לו: 'תקליט את השיר הכי יפה שלך, תוציא אותו ואם הוא יתפוס ותראה שיש קהל, תקליט אלבום שלם'. " "הקהל היום התרגל למשהו אחר, אנשים שומעים שירים במייספייס, באיי-טונס ובאייפוד ואין טעם להעמיס עליהם יותר מדי. לכן היה לי חשוב שהלייבל יתנהל על טהרת הסינגלים" מה אתם אומרים, האם זה מהלך טוב למוזיקה הישראלית שמי שבעצמו יוצר ינהל לייבל מוזיקה מסחרית בסדר גודל גדול? ומה דעתכם על הדברים שאמר אביב בראיון ל"הארץ"?

movie man

New member
אוייי אביב אביב..... ../images/Emo168.gif

אביב טועה טעות מרה, הוא שכח כנראה יצירה מה היא, תפקידו של הסינגל או הלהיט זה לתת לאלבום תנופה, אני למשל אוהב באלבומי רוק בעיקר את השירים שהם אנטי להיטים בגלל שהם מייצגים את רוח האלבום ואת מה שהיוצר ניסה להעביר. אין לי בעיה שהוא יקדם סינגלים, אבל לא להגיד ליוצר אל תוציא תקליט אלא רק סינגל.... ועוד דבר, לדעתי הלייבל הזה של סלקום הוא דבר מאד מסוכן למוסיקה מפני שהוא יתבסס רק על להיטים וסינגלים והוא יגרום לאמנים וליוצרים לוותר על האמת האמנותית שלהם רק כדי להכנס לפלייליסט של סלקום. לדעתי אמנים שמכבדים את עצמם צריכים להתחבר עם חברת תקליטים שתכבד את היצירה שלהם ולא תדחוף אותם להוציא להיט אחד, חברות שדוחפות לעשיה מוסיקלית לשם העשיה המוסיקלית ולא למען הפקת עוד רווחים על סינגלים (לדוגמא "התו השמיני"). אני מקווה שאביב יתעשת ויחזור לעצמו, הוא כנראה שכח איך יוצרים תקליטים וחבל כי הוא באמת מוכשר.

yotamn9

New member
../images/Emo45.gif

היוזמה הזו רק לוקחת את המוזיקה כאן אחורה במקום לקדם אותה.

o pie

New member
הוא כתב כמה שירים יפים פעם,

אבל הוא אף פעם לא ידע לשיר ויש לו קול מגעיל. גם בתור רוקר וגם בתור זמר... מסכים עם כל מה שאמרת...

Vdrums

New member
../images/Emo45.gif אחד לך, ואחד../images/Emo45.gif לאיש הסרטים.

r0cken

New member
../images/Emo45.gif

זה מהלך מסחרי נטו. אין מה לעשות, דור שגודל על גלגל"צ וצורך להיטים בלבד, דורש להיטים בלבד. החברה המקליטה לא רוצה להסתכן, ולהוציא אלבום כושל שלא יצדיק את ההשקעה. אבל נראה שזה גם מה שהאמנים הצעירים רוצים. להיט בגלגל"צ זה מה שהם חולמים עליו. זה המדד שלהם לאיכות. עצוב.

M e n s R e a

New member
וואו, עוד לייבל

לא ממש יצא לי לקרוא על הלייבל הזה, ושלא ישחק אותה כאילו שהוא מדבר עם אומנים לא מוכרים. ממש לא סביר שלייבל כזה ילך ויחתים אומנים לא מוכרים על טהרת קידום המוסיקה המקורית, כי זה פשוט לא מה שלייבלים עושים, בטח לא כשמדובר בסלקום, שעד עכשיו, מהידוע לי, התעסק רק במתן חסויות לאמנים וארועים מוכרים. ואביב גפן...איכשהו תמיד כשיקימו בארץ לייבל, יתנו לחתול לשמור על השמנת, והאנשים שיהיו אמונים על החתמת האומנים שבו יהיו אומנים בעצמם... ועוד אביב גפן...הרעיונות איתו תמיד נושאים אופי שחצני. זה כנראה מה שקורה כשאתה הבן של. ההצלחה באה לך בשיא הקלילות, למרות שאתה חרא של זמר (והוא מודה לבד שיש לו חרא של קול, והוא אשכרה מזיף), ואז אתה מתחיל להתפלצן על כולם. מבחינתי הוא גמר את הקריירה כשהוא אמר משהו כמו-"אחרי שראית עולם כמוני, אתה מבין שישראל זה החרסינה של השירותים". כאילו מי ישמע איזו הצלחה בינ"ל יש לו.

M e n s R e a

New member
ואוי לבושה

אביב גפן מצוטט בכתבה כמי שאמר פעם "זמרים צריכים לקבל את מעמדם בעבודה קשה". מענין.

Caraya

New member
אני לא כ"כ מבין על מה הרעש...

האמת היא שאני מסכים איתו חלקית. לא כל אומן מתחיל יכול להחזיק אלבום שלם, וכשמאלצים אומן צעיר להקליט אלבום שלם רק כי זה הפורמט שבו רוצים לשווק אז יוצאים אלבומים עם הרבה מאוד פילרים, וחבל. אפשר להתחיל בסינגל או EP ואין עם זה שום בעייה. בנוסף, באמת גדל כאן דור של חבר'ה צעירים שבכלל לא רגילים לפורמט הישן של אלבום, מכירים שיר אחד של להקה כזו ושיר אחד של להקה אחרת, וצריך להתרגל למציאות הזו. אין מה לעשות. מה שמציק לי בדברים של אביב זה המשפט: 'תקליט את השיר הכי יפה שלך, תוציא אותו ואם הוא יתפוס ותראה שיש קהל, תקליט אלבום שלם'. ההחלטה להוציא אלבום לא צריכה להיות תלויה בתגובה של הקהל לסינגל, אלא לבשלות של האמן. אבל מה לעשות שאביב בתור מנהל לייבל צריך לחשוב גם על הרווחיות וכמה כסף אפשר להרוויח על הגב של אמן מסויים?

למעלה