קצרין 2000

Chewbacca

New member
שאלה מסובכת

שאפשר לדון בה בכמה צורות. הראשונה היא להבין שנכון להיום, פרט לאיזו יציאה לא ברורה מיקב זאוברמן שעולה 450ש"ח לבקבוק זהו היין הישראלי היקר ביותר, גבוה מעל כל האחרים, מבחינת איכות, לא בטוח כמה הוא הרבה יותר טוב מהספיישל ריזרב של מרגלית או מהרזרב של פלאם ששניהם עולים הרבה פחות. שיטת אחרת להשוואה היא להכין רשימה של יינות אחרים, בעולם, שעולים בערך 70$ לנסות לראות מה אפשר לקבל מצרפת, גרמניה, איטליה, אוסטרליה וארה"ב (ורק בשביל לזרוק כמה שמות, אם ניקח טווח של בין 250-350 אפשר לקנות יינות שניים מבורדו 2000 המופלאה, למשל Fort Du Latour, ריזלינגים גרמנים מיושנים היטב ממבחר היקבים, בארולו מצפון איטליה, למשל את זה של Aldo Conterno, אמנם לא הרזרבד שלו אבל עדיין... את הDead Arm המדהים מאוסטרליה, ואת הRelentless Syrah של יקבי Shafer מארה"ב כולם יינות מעולים שמקבלים ציונים גבוהים מאוד) לנסות לעשות השוואה שלהם מול הקצרין כמו שכל צרכן עושה את ההשוואות שלו... כמובן שהמושג שווה את הכסף הוא יחסי, יש אנשים שבשביל להגיד שיש להם ארגז של קצרין יהיו מוכנים לשלם הרבה הכסף (כמו שאני הייתי מוכן לשלם בשביל להגיד שיש לי ארגז של Dead Arm 2001, ולשתות אותו רק עוד 10 שנים) ויש אנשים שזה לא עושה להם את זה. ורק כי שאלת את דעתי, אספן יינות כפייתי כמוני חייב איזה קצרין שישכב כמה שנים בתא שלו בדרך היין..

Crazy_Bitch

New member
אם כבר קצרין....

ובגלל שנראה לי שאתה מבין קצת יותר ממני, בכמה אתה מעריך בקבוק של קצרין 90? (או שמא- כחומץ טוב לסלט?) grazie

Chewbacca

New member
בקבוק של קצרין 90 שנשמר בתנאים

טובים, צריך להיות עכשיו בשיאו. קצת קשה להעריך עלות כי לא נשארו עוד הרבה כאלה אבל הייתי מעריך שבסביבות 450ש"ח.

../images/Emo35.gif

אני חולקת על דעתך לגבי ה"יציא המוזרה של זאוברמן". ק"ס שלו נהדר,מיוחד במינו, מייוצר בסגנון אמרונה, אבל לא שווה את 450 ש"ח.האם טעמת?לגבי קצרין - כי פרט לאוספנות - אולי, אבל מחירו מופרז לגמרי, למרות שקצרין 96 שטעמתי היה טוב מאוד.

למעלה