קציצות ברוטב

nowonder

New member
קציצות ברוטב

יש מתכון מומלץ לקציצות צמחוניות (אפויות, לא מטוגנות) שלא יתפרקו או יהיו בצקיות מידי, אם אני אבשל אותן אחכ ברוטב כלשהו?
כל הקציצות שאני מנסה טעימות מאוד כשהן יוצאות מהתנור, אבל אם אני מבשלת אותן אחכ ברוטב, הכל נהיה דייסה.

(ויש אצלי בבית אלרגיה חמורה לאגוזים, אז בלי אגוזים בבקשה
)

ירקות וקטניות

סלק לא מבושל, גזר לא מבושל ,במעבד מזון לא עד כדי דייסה. בצל קצוץ דק או על פומפיה.
עדשים שחורים מונבטים במעבד מזון רק קצת, או חומוסים שהושרו היטב במעבד מזון לטחינה גסה.
לערבב הכל, לתבל כמו שאת אוהבת. להוסיף לתערובת קמח חומוס, להתחיל מחצי כוס ולראות מה צריך. אם התערובת יבשה ופרורית מדי- מעט מים, אם היא רטובה מדי- עוד קמח. ניתן להשתמש בתערובת של קמח חומוס ושבבי תפוחי אדמה.

לטגן או לאפות קציצות. הן יושבות מצויין על ירקות מבושלים/ אפויים שיש להם רוטב עד בערך חצי גובה הקציצה. לא ניסיתי ברוטב עמוק - נניח עגבניות אבל לדעתי יחזיק.

RSPA

New member
הטריק להדבקות עם קטניות - לא לבשל אותן

אלא להשרות ולטחון היטב. אז בא לביטוי העמילן שבהן והוא זה שמסייע בהדבקה.
פירוט בענין ראי כאן >> [URL]http://vegansontop.co.il/vegan-lentils-latkes/[/URL]

במקרה וכן מבשלים אותן - יש צורך בגורם מדביק אחר, דוגמת הפשתן והקורנפלור שהופיעו במתכון שצירפתי בנפרד.

nowonder

New member
תודה לשניכם. אכן, נמנעתי מלבשל את הקטניות

רק השריתי ויצא מעולה.
הכנתי קציצות מאש ועדשים, ברוטב עגבניות ופפריקה. יצא סוף.

אני הכנתי בהשראת שאלתך קציצות מעדשים צהובים-דאל ועדשים חומים קטנים שהשריתי,עם גזר ובצל מרוסקים על פומפיה גסה מודבקים בשבבי ת"א וקמח תירס , הרבה תבלינים. בישלתי ללא טיגון מוקדם ברוטב עגבניות ושמנת סויה מאד פיקנטי\ עם עלי מנגולד ובצל ויצא נהדר ומאד יציב

Gidi Shemer

New member
הצטרפתי מאוחר מדי

אז בכל מקרה אני רואה שהטיפים עזרו. מעבר לעניין של לא לבשל את הקטניות, אני רוצה להמליץ על עוד טיפ, ואני מתנצל אם מישהו כבר כתב את זה (לא קראתי הכל): אני ממתין קצת בין האפיה לבין הבישול ברוטב. זה עוזר לקציצות להתייצב ולהיות פחות מתפרקות בבישול

למעלה