קצה נפשי !!! במפקח !!!

galee77

New member
קצה נפשי !!! במפקח !!!

אני רוצה לדעת אם משהו אצלנו לא בסדר, אולי אנו לא מבינים את מהות עבודה/התפקיד של מפקח, או שהמפקח שלנו לא בסדר. לפני כ- 3-4 חודשים בתום שלב השלד, התקשרנו עם מפקח, לפיקוח על עבודות הגמר לשני בתים שאנו בונים עם זוג נוסף (דו משפחתי). ביצענו חשמל, אינסטלציה, טיח, חיפוי חיצוני ריצוף, וכעת אנו בשלב הצבע, גבס, מדרגות וכל שאר שלבי הגמר. אולם המפקח שלנו מגיע לשטח פעמיים או מקסימום 3 פעמים בשבוע, למקסימום חצי שעה בכל פעם (לשני הבתים יחד), עושה סיבוב מהיר בשני הבתים ונעלם. את רב ההוראות והתאומים בין בעלי המקצוע הוא עושה טלפונית. באופן זה אינו עולה על תקלות וליקויים בבית, ואף אינו אוכף את תיקוניהם. אנו פשוט מרגישים שיש לנו מפקח וירטואלי. לאחרונה בנו לנו את המדרגותו, בצורה קטסטרופאלית, הדבר הכי נורא שראיתי בחיי,המדרגות עקומות, בולטות מכל הכיוונים, והוא עבר על כך כאילו כלום, הכל נראה לו בסדר (אחרי שאני אעיר לו כמובן הוא יגיד לי, מניסיו העבר, "חכי זה עוד לא גמור, עוד לא ישבתי לסגור עם איש המדרגות... הכל יסודר" כך הוא פשוט מרגיע אותי, או יותר נכון, מורח אותי בכל פעם). חמור מכך: בשבוע האחרון ירד גשם עצום, וכל הבית שלנו (שעדיין אין בו חלונות ודלתות חוץ) נרטב. בקומת הכניסה כל תקרת המטבח רטובה ונוזלת, מים נוזלים מכל נקודת חשמל בתקרת הקומה, ובקיצור קטסטרופה. (בקומת החדרים התקרה בסדר כי בגג נעשה איטום, אולם הרצפה נראה ספוגת מים והכל נוזל למטה) . ואני שואלת איפה היה המפקח שלי, שבוודאי יודע מהם נזקי מים וכיצד ניתן להמנע מהם. הגשם האחרון לא בא במפתיע, וכל החזאים דיברו על סופה מתקרבת. ראיתי כי בתים אחרים לידנו שאטמו בניילונים את הפתחים, ובכך צמצמו נזקים, אך אצלינו כלום, המים חדרו מכל עבר (אנו בונים ליד הים) והבתים מוצפים. המפקח הגיע לפני יומיים עשה סיבוב קצר, אמר "זה כלום, זה יתייבש" והלך. אציין יכי זה לא מה שאמרו לי בעלי המקצוע שלי, הבנתי כי הכל מתחת לרצוף כנראה רטוב ויש סכנה שהמים יעלו לאט לאט דרך הקירות (הריצוף הוא שיש שטרם לוטש עם שומשום מתחת). אנו ממש אובדי עצות. מה לעשות עם המפקח שלא נמצא. אנו יודעים שהוא קיבל פרוייקט גדול של שני בתים משותפים, ויש לו גם עוד וילות באיזור מרוחק מאיתנו, ואולי אין לו זמן בשבילנו, אציין כי מעולם, אבל מעולם, לא ענה לי לטלפון כשחיפשתי אותו. תמיד זה צריך להיות שעות של חיפושים, ובמקרה הטוב הוא חוזר אלי אחרי חצי יום. אציין עוד כי לפני כחודשיים עזב בעלי את העבודה, ומאז הוא בשטח כל יום מ 7:00 בבוקר ועד שהפועלים הולכים הביתה. הוא בודק אותם, מפעיל אותם, מזמין ומקבל חומר, רץ מביא כל מה שצריך ובקיצור התפקד כמנהל עבודה לכל דבר, אלא שאין לו את הידע והמקצועיות הנדרשת (זה בית ראשון שאנו בונים) ולכן יכול באמת לסייע אך לא לפקח. ועם זאת לא חסכנו ולקחנו מפקח שאנו משלמים לו מחיר מלא על שתי יחידות (הוא היה הכי יקרן מכל המפקחים עימם נפגשנו, אך עשה רושם כ"כ טוב שהסכמנו לשלם לו כל מה שרצה). בפועל כאמור, לא דובים ולא יער, את הכל כמעט עושה בעלי, והוא נסמך עליו, ועושה השלמות טלפוניות כפי שהסברתי. ואני שואלת, מהי אחריות המפקח, האם כך נהוג ? אני יודעת שמפקח אינו אמור להיות בשטח 24 שעות, אך לפחות שעה שעתיים כל יום, להיות באבני הדרך העיקריות. לא הכל ניתן לעשות בהוראות טלפוניות, האם לא צריך להיות נוכח ביום האיטום, ביום ביצוע המדרגות, בצבע וכד' ? האם לא נכון שיש בסיס אמיתי לפטרו, ואפילו לדרוש פיצוי על הנזקים ? (נזקי המים, פירוק ותיקון המדרגות, ליקויים בהכנה לאלומיניום שנעשו עפ"י הוראותיו המפורשות והשגויות שדורשות כעת פירוק הגליפים והתקנתם מחדש) ?????

אענה לך כמפקח

אופן ההתקשרות שלך עימו לא היה ברור לחלוטין . זה אחת הבעיות שאינם עולות בחוזה ההתקשרות - אופן הביקורים מהותם וכמה זמן . ברמה הכללית : ביצוע גמר דורש פיקוח כמעט צמוד , מטעמי חסכון סוגרים ל 2 - 3 ביקורים למשך חצי שעה . האמיני לי בחצי שעה לא ניתן לעשות כלום . במידה אינך מרוצה זכותך לפטרו . -לגבי אחריות מפקח כנסי לאתרי והביני מהי האחריות המתבקשת מהמפקח .

binbal3011

New member
מפקח

ברור שהוא לא עושה עבודתו כמו שצריך. אפשר לכתוב חוזה ארוך ושמן אבל זה לא יעזור אם הוא לא טוב. אם יש לו משהו מכניס יותר הוא יהיה שם ואתם בעדיפות שניה. עצתי - חפשו מפקח אחר, לא וירטואלי שיהיה זמין אליכם 24 שעות ויסביר לכם בדיוק מה קורה, ביחוד בשלבי הגמר הוא מקבל הרבה בשביל זה!! לגבי מים - למיטב ידיעתי עושים איטום לפני ריצוף לא יודע למה ריצפתם קודם? או שהמים נכנסו מהפתחים? גם אני כמו בעלך נמצא המון בשטח וסוגר עם בעלי מקצוע אך המפקח שלי אחראי, מתאם, בודק ומעדכן אותי כל הזמן. בייחוד בנקודות החלטה. לגבי הוראות לא נכונות את יכולה לתבוע אבל לדעתי זה יקח לך שנים לקבל משהו חזרה

galee77

New member
הוא הבטיח להיות מתי וכמה שצריך

ואמר מפורשות שאם צריך להיות כל יום כל היום, הוא יהיה ואפילו ישים עובד שלו לשלבים הקריטיים כמו איטום וכד', אך בפועל הוא כמעט לא נמצא. אני לא חושבת שיש בעיה של תאום ציפיות, כי כפי שכתבתם בשלבי הגמר יש צורך בפיקוח צמוד. אנו משלמים סכום כסף נכבד (מסקר שעשיתי עם אחרים שבונים זה אפילו למעלה מהממוצע) ואת זה תכפילו בשתיים כי זה שני בתים, למרות שבפועל זה לא ממש עבודה כפולה, כי כל פעם עושים משהו אצל אחד מאיתנו, וזה לא כמו לפקח על שני בתים נפרדים.לגבי עדכונים מהשטח, בפועל אנו מעדכנים אותו מה קורה ואומרים לו מה צריך, כי כאמור בעלי כל הזמן בשטח, אך למיטב הבנתי, זה אמור להיות להיפך, לא ?

הבטיח? ../images/Emo12.gif ממתי אצלנו מקיימים הבטחות?

מקצוע עריכת הדין היה כזה קטן לו פה בארץ היו מקיימים הבטחות
גם לי יש מפקח, הוא לא הבטיח לי כלום אבל הוא מ-ד-ה-י-ם, מצוי בכל, נמצא באתר תמיד בדיוק שצריכים אותו, ומאפשר לי לישון בשקט בלילה. הרי בשביל זה הוא שם, לא? תחליפו, הרי לא התחתנתם איתו...

msvnk

New member
עצה לא מקצועית

אני לא איש מקצוע, אבל אני יכול לומר לך מה אני הייתי עושה במקרה זה. ראשית, אני מקווה שאני לא סתם זורק, אבל אני מתרשם שאתם בעלי אמצעים, לכן הייתי עושה כך: חפשי מפקח מקצועי עם קבלות על המקצועיות ועל הרצינות שלו, ותסכמו את אופי הפיקוח בצורה מסודרת וברורה, עכשיו כשאתם יודעים מה חסר לכם ממפקח אתם בוודאי תדעו מה לדרוש. תיעזרו בחומר מקצועי באינטרנט ואפילו באדריכל שלכם כדי שתוכלו להגדיר את אחריות המקפח שלכם בצורה שלא משתמעת לשתי פנים. בין היתר הייתי בוחר מפקח שיש ביכולתו לתת חוות דעת משפטית תקפה, ותסכמי איתו בין שאר תפקידיו שהוא ייתן חוות דעת על הליקויים שקיימים (לטעמכם) ומי/מה מהם עשוי לנבוע מפיקוח לקוי. תעדי את הליקויים ככל הניתן. הודיעי למקפח הנוכחי שלכם בצרוה כתובה מסודרת ומתועדת הודעה על פיטוריו בו את מנמקת אותה בליקויים ששהתגלו ובחוסר שביעות הרצון שלכם. פרטי במכתב שפיטוריו נובעים מהפיקוח הלקוי (במקרה וגורם מקצועי אכן יאשר שניתן להאשים את המפקח בליקויים מסוג אלו שייתגלו אצלכם) וכן שפיטוריו ואי-נקיטת צעדים משפטיים נגדו באופן מייד אינם מתפרשים כויתור על טענותיכם. תשלחי אותו לכל הרוחות ותתרכזו בבנייה בלבד. לאחר שתסיימו את הבנייה על הצד הטוב ביותר, אם יהיו לכם את הכוחות, והרצון, תלכו איתו לערכאות משפטיות. בכל מקרה, בפרוייקט מסוג זה, בהיקפים כספיים מסוג זה, לא ממשיכים לעבוד על בעל מקצוע שהיחסים איתו הם כל-כך גרועים. אפילו אם לא היה ניתן להאשימו במשהו, עדיף לשלחו עם כספו ולמצוא מפקח אחר, אחרת עוגמת הנפש עשוייה להיות נוראית ויקרה !

binbal3011

New member
מסכים לגמרי!

כל ההסכמות בע"פ לא רלוונטיות כמו גם חוזה כתוב שלא מתבצע בפועל ולא לשביעות רצונכם. לכן מיצאו מישהו אחר כמה שיותר מהר.

nir ariel

New member
אני מצטער על המצב שנקלעתם אליו.

נכון עשיתם שלקחתם פיקוח כי יש לפיקוח חשיבות עליונה להצלחת הפרויקט, המפקח הוא למעשה הדמות הכי חשובה ומרכזית בפרויקט הבניה. הוא למעשה זה שאמור לנצח על כל התזמורת בחוכמה וביעילות, לחסוך מכם את כל הבלגן ולהעניק לכם חווית בניה. לצערי עוד לא קיים גוף שאוכף את היקף האחריות של הפיקוח ולכן התחום הזה פרוץ לכל מיני פרשנויות. הכל מתחיל מחוסר תאום ציפיות ובכתב. זה שהוא אמר לכם שהוא יהיה אפילו כל היום אם צריך... זה כבר בעיה. מספר הביקורים של המפקח ברמה המינימלית הנדרשת (בתים סטנדרט) צריכים להיות - ביקור אחד ביום ובכל יום וזה צריך להיות כתוב בהסכם ההתקשרות שלכם, כל הסכם של פחות מזה זה "כאילו פיקוח" ולצערי הרבה מפקחים נותנים הצעת מחיר בהתחשב במספר ביקורים פחות מזה בכל פרויקט, ובצורה זו לוקחים על עצמם יותר פרויקטים בו זמנית ובסופו של דבר מי שנפגע מכך זה הלקוח התמים. מפקח בניה לא יכול מסוגל לבצע בעצמו, יותר מ - 5 פרויקטים בו זמנית ועדיין לתת מענה טוב. במיוחד בשלב עבודות הגמר, נדרש מהמפקח להקפיד על סעיף "מספר הביקורים" ובנוסף לתעד ביומן עבודה בכל יום על העבודה שבוצעה וכן לתעד בכל יום שיפורים ותיקונים שנדרש מהמבצעים לבצע וזאת לצורך מעקב שאכן הכל בוצע. תיאומים ניתן לבצע טלפונית אך הוראות, דגשים והסברים צריך להעביר פיזית בשטח. לגבי תביעות וכאלה יש להיוועץ עם עו"ד מומחה בתחום. נכון לכרגע תמצאו לכם מפקח אחר שיעזור לכם. בברכה ניר אריאל ייעוץ ופיקוח בניה זה שחוסך לכם כסף וכאב לב במהלך הבניה.

binbal3011

New member
הצעה ליומן

אצלי המפקח פתח יומן ממחושב של גוגל (google calendar) שאותו ניתן לשתף עם אחרים ומעדכן כל יום מה היה וכך אני עוקב ורואה התקדמות. ממליץ לכם לנסות.

למעלה