קצב למידה

yulilior

New member
קצב למידה

הקצב שבני לומד נראה לי ממש מטורף. הם לומדים לפי חוברות מפתח הקסם וכבר מסיימים חוברת מספר 3. סיימו ללמוד את כל התנועות כבר וכמובן גם את העיצורים , קוראים טקסטים של 20-30 שורות ועונים על שאלות פתוחות. הם מסיימים כל שיעור 6-7 עמודים. בני לא עומד בקצב ואני תוהה האם גם ילדים אחרים מתקשים? גם בחשבון הם כבר מסיימים חוברת שלישית של השבחה ועוד לא הגענו לפסח. איך אצלכם?

פולספגן

New member
לא הכמות אלא האיכות

מס' חוברות לא אומר מהומה, כי הם טוחנים מים על אותו דבר (ראי את השרשור מטה של לונדונית forever).

מציעה לך לבדוק עם המורה..

מה זאת אומרת לא עומד בקצב?..
שאר הילדים כן עומדים?...
את עושה איתו השלמות בבית?...

yulilior

New member
אני עושה השלמות כמובן

בבית ולפעמים הרבה השלמות . אם הם עושים ביום 6-7 עמודים מהחוברת והוא עושה רק בערך חצי. זה פשוט נראה לי מוזר שרק מרץ והם כבר סיימו 3 חוברות בעברית , כותבים בכתיב , קוראים טקסטים של 20-30 שורות. עם הבכור שלי אני זוכרת שהקצב היה הרבה יותר איטי. דיברתי עם המורה והיא אמרה שהוא לא חייב לסיים את הכל ואפשר לדלג על משימות אבל אני מעדיפה שישלים את הכל למרות שהם באמת עושים המון משימות שחוזרות על עצמן.

חני ב

New member
לא מכירה את החוברת

לכן לא ממש יכולה לעזור. אני עובדת ב "צלילים מספרים" ויש הרבה ילדים שיסיימו לרכוש את הקריאה ועובדים בחוברות מתקדמות.
העבודה היא בקצב של הילד, לא ממהרים לשום מקום.
בחשבון אנו עובדים עם "פשוט חשבון" ואני בבעיה כי אני כבר באמצע חוברת שלישית ואחרונה. הקצב הוא לא שלי, הרמה של הילדים היא שמכתיבה את הקצב.

אמאמרבל

New member
אין מושג איך שיעורים בנוים אצלינו, אבל

יודעת שכיתה של בני מחולקת לרמות, כל קבוצה עם קצב התקדמות משלה.

בני סיים כל ה5 חוברות בעברית (לומדים וקוראים בהנאה), וקניתי לו חוברת חדשה שמורה ביקשה שגם אותה הוא יסיים בקרוב וכנראה נאלץ לקנות עוד משהו.
בחשבון- ה.ש.ב.ח.ה, הם באמצע חוברת 3, אבל ילדים מקבלים הרבה דפים מחוץ לחוברת .

בבית ספר של חברה שלי אין חלוקה לקבוצות וכולם באותו קצב, ויש להם כמויות של שיעורי בית והכתבות כל שבוע (אצלינו אין הכתבות)....

אצלנו היו הכתבות בכל יום שישי

וכל הכיתה היתה באותו הקצב
המורה לא הסכימה לילדים להתקדם
וזו לדעתי טעות

Artemis77

New member
אצלנו

רק מתחילים את החוברת השלישית של מפתח הקסם, קוראים טקסטים ארוכים ומנסים לענות על שאלות פתוחות :)
בחשבון בחוברת השלישית אם אני לא טועה ובגיאומטריה עדיין בראשונה.
גם אצלנו לאחרונה עושים 6~ עמודים ביום, כולל ש"ב..
הבת שלי עם בעיות קשב וריכוז, והמורה אומרת שלעיתים היא מתקשה להתחיל משימות, אבל סה"כ היא בד"כ מגיעה הביתה עם דפים מלאים..ש"ב עושה בצהרון רוב הזמן,
אז זה פחות מורגש.
אגב, שיש הרבה ש"ב קשה לה להתחיל והיא נמרחת, אנחנו עושים ש"ב עם טיימר..וזה עוזר מאוד..שמה לה טיימר לכמה דקות, ואז היא מסיימת נורא מהר את מה שהגדרנו.
מקסימום עושים הפסקה כל עמוד או שניים.

Artemis77

New member
אני לא בטוחה לגבי זה

אני עדיין לא בטוחה אם זה נכון שאנחנו לא מטפלים תרופתית.
הילדה מאוד מוסחת ובכיתה היא מקשיבה 5-10 דקות בשיעור במצטבר..לשמחתי, בינתיים היא מספיק חכמה לקלוט מספיק ע"מ להישאר בקצב של הכיתה.
החשש שלי הוא שהההערכה העצמית שלה תיפגע, כאשר יש ילדים הרבה פחות חכמים ממנה שמצליחים הרבה יותר.
את שיטת הטיימר ניסיתי באינטואיטיביות איזה יום, וזה עובד איתה בינתיים..גם שיטות של רשימות של מה עושים בבוקר/ערב עובדת
וזה עוזר כי אני פחות מתעצבנת מלהזכיר לה 20 פעם לעשות דברים.

למעלה