קצבת נכות

dori11

New member
קצבת נכות

אני עברתי תאונה בגיל 16 ולא ידעתי שאני יכול לקבל קצבת נכות(או הורי) הגשתי בקשה רק בגיל 18.5 . שאלתי האם אני יכול לדרוש את הקצבה רטרואקטיבית? תודה

doבי

New member
יחי ההבדל הקטן - בין לדרוש ולקבל...

תוכל לדרוש/לבקש מביטוח לאומי כל דבר, כולל את הכסף שהוציאו הוריך על טיפוליך הבריאותיים עד הגיעך ליום הגשת הבקשה שהגשת כדבריך. תצטרך לעשות זאת בכתב - ועם עותקים, ועם "אישור מסירה" חתום. אין ספק - שתקבל, אם בכלל - תשובה לקונית של סירוב לתביעתך עם הפנייתך ל"חוק הביטוח הלאומי" . כדאי לכן - ללמוד עיקריו המתייחסים אליך ולמקרה הספציפי שלך. אם התאונה שעברת - היתה למשל בכביד/דרך, כמוה כתאונת דרכים - וביטוח לאומי ידרוש ממך "להמציא אישורים על סיכום תביעת הביטוח ותקבולי הפיצויים שקיבלת" - אם התאונה היתה בשטח שבו לדוגמא, צריכה היתה העיריה לשים שלט "עבודות בכביש" ונפלת לבור - תוכל לתבוע קודם את העיריה. ביטוח לאומי ידשו כי תביא אישורים על התביעה וכן גם הסכומים שקיבלת. אם כל זה לא קרה לך - ונפגעת בדרך לבי"ס או בשובך ממנו הביתה - זה כבר עניין אחר. אך דבר אחד חשוב לך לדעת: בעיקרון, ביטוח לאומי אינם משלמים רטרואקטיבית - אלא במקרים חריגים, ואז- רק עד 12 חודש אחורנית. ולהם - לא משנה אם זה יהיה שנה אחורה מיום שהחלו לשלםפ לך. וכמו שנהוג לומר בבתי המשפט:- אי ידיעת החוק, אינה פותרת מעונש.

doבי

New member
ועוד הבדל קטן- אך מועיל

אומרים כי "למטבע יש שני צדדים. אתה והוריך אנשים רגילים מן היישוב, ולא אמורים לדעת ספציפית את כל החוקים וגם לא את הספציפיים למה שקרה אותך. אבל - ביטוח לאומי כגוף - כמוסד , חייב לדעת כל החוקים - ואי ידיעתו - אינה גורעת מהזכות של בימ"ש לחיבו ולהענישו על אי קיום החוק.

shiraa

New member
תיקון טעות

חברים, מן הראוי לתת אינפורמציה מדויקת. על פי החוק אדם זכאי להחזר דמי פגיעה תוך 48 חודש מיום קרות התאונה. כלומר: 4 שנים. וזה לא ענין של סמנטיקה. פשוט חוק! באשר לתאונה המתרחשת והנפגע מהווה צד ג´, הרי שעל פי החוק זכאי המוסד לשיפוי. כלומר החזר יחסי מחב´ הביטוח במידה והוגשה תביעת נזיקין על ידי הנפגע. וזה לא נתון לשיקול דעתו של המוסד. גם אם הנפגע לא יגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי אלא לחב´ הביטוח בלבד, יורה לו בית המשפט לעשות כן, וזו אינה המצאה של המוסד לביטוח לאומי אלא של המחוקק.

zoomarch1

New member
ועוד תוספת

הזכות בלבד קיימת במשך 48 חודשים. אך הפיצוי הכספי יינתן רק עבור 26 שבועות, שעד יום התביעה לגמלת נכות. כך שלא תקבל עבור שנתיים וחצי. תוכל להגיש תביעה ותקבל רק עד 26 שבועות. מיום התביעה תהיה זכאי לקבל גימלה (אם תוכר באחוזים מזכים). בברכה משה

למעלה