קץ עידן הרבנות

באהבה1

New member
../images/Emo161.gif../images/Emo161.gif../images/Emo161.gif../images/Emo161.gif../images/Emo161.gifרב נויגרשל

אומר: בנאדם הולך לרופא והרופא רושם לו תרופה... אז אם הבנאדם לא מבין איך בדיוק התרופה פועלת אז הוא יגיד: זה שטויות??? הוא טיפש אם יעשה כך... אותו הדבר פה... אתה לא מבין למה צריך גדולי דור אז אתה אומר שזה טעות??? תלמד קצת תוירה ואז תבין!!! יש המון הוכחות לאמיתות התוירה!!!! בדיוק כמו שאתה מקשיב לרופא כי "הוכיח" את מומחיותו כך תקשיב לתוירה כי יש לה מיליוני הוכחות לאמיתותה!!! אתה "מפחד" שגדול הדור "יאבד" את האמונה? מה אתה חושב ששומרי התורה והמצוות הם טיפשים? הם לא ירגישו מיד? ומיד יבטלו אותו!!! אתה חושב שאלישע ה"אחר" אחרי שכפר המשיך להיות גדול הדור???? זרקו אותו לאלף עזאזל מיד כשכפר!!!! (רק רבי מאיר המשיך ללמוד איתו כי היה חזק וידע לסנן את התוירה והפסולת לזרוק).

yaakii

New member
(הבהרה לקוראים:

באהבה1 מערבב בין נושא זה שהעליתי כאן, לבין שירשור אחר בפורום "לשאול את הרב" ולכן אם הדברים לא נראים לכם ברורים תוכלו להבין למה) אז ראשית בנוגע לחלק הראשון והלא רלוונטי: אין הוכחות לאמיתות התורה. יש ראיות שונות. אבל זה בטח לא בגדר הוכחה, אחרת לא הייתה משמעות למושג אמונה. לגבי החלק השני: נכון, אלישע בן אבויה לא המשיך להיות גדול דור, אבל זה מכיוון שהוא בחר לחשוף את תחושותיו. הרי ברור שהוא יכול היה להסתיר את רחשי ליבו. וזה לא מחייב שתלמידיו יהיו טיפשים. אדם שביסס את כל חייו סביב התורה ומאבד את אמונתו, אני בהחלט יכול להבין אם הוא ינסה להסתיר זאת כי לא יירצה להרוס את משפחתו, משרתו וכבודו.

באהבה1

New member
איזה צדיק אתה...

תראו... הוא מביא בבלוג שלו הוכחות לאמיתות התורה!!!!!! אמנם לא הכל שם זה הוכחות... אבל חלק זה ממש הוכחות חזקות!!!!!! http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1389393&passok=yes 2. מחייב שתלמידיו יהיו טיפשים אם אינם מבחינים שהוא כופר באלוקים!!!!!!! רק מוקיון לא מבחין בזה!!!!!

yaakii

New member
תודה על המחמאה, אבל אני לא צדיק, לצערי.

1. אני רואה להעתיק לכאן את המסר שכתבתי לך בנושא:
אני באופן אישי לא מאמין שהכל נוצר במקרה. אני מאמין בקיום אלוקי ישראל ובכל הכתוב בתורת ישראל, בין השאר שאלוקים ברא את העולם. אבל זה לא סותר בכהוא זה את מה שכתבתי במסר הקודם. אין הוכחה לקיום אלוקים וכל רב יאמר לך זאת. אני בעצמי כתבתי רשימות של סיבות טובות ( http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1389393&passok=yes ) להאמין באלוקים, אבל בשום פנים ואופן אין הוכחה לקיומו. אחרת לא היה כאן עניין של אמונה. אז, אל"ף, כמו שכבר אמרתי: גם אם נצא מנקודת הנחה שיש סיכוי קלוש שהעולם נוצר ללא התערבות אלוקית-עדיין קיים סיכוי כזה, ולכן הניסוי להוכיח מכאן את קיום האל נופל באופן מיידי. (בי"ת, זה לא נכון שהסיכוי הוא קלוש. אני אסביר לך מדוע: אם מישהו יאמר לך שהוא החזיק ביד שלו חבילה של 100 קלפים (שעל כל אחד מהם מספר אחר בין אחד למאה) , ומתוכה שלף שלושה קלפים והיו עליהם את הספרות: 33, 56, ו-81. והוא יאמר לך שהוא רשם לפני כן על דף איזה 3 מספרים הוא ישלוף לדעתו , ובאמת היו אלה אותן הספרות שהוא שלף! אז בהתחלה אתה תאמר: "מה הסיכוי!" אבל אם הוא יספר לך שזה ממש לא הפעם הראשונה שהוא מנסה לנחש את 3 המספרים שהוא ישלוף-אז כל התמונה משתנה. נניח שאותו אדם עושה את הניסיון הזה לנחש את 3 המספרים שהוא ישלוף, במשך כל החיים שלו. נגיד שבכל יום הוא עושה את זה אלף פעמים(!) ונניח שהוא עושה את זה כבר מגיל 10 והיום הוא בן 100 אז תעשה אלף כפול מספר הימים שיש ב90 שנה (32,850) התוצאה: 32,850,000 אז בעצם הוא ניסה את הניסוי הזה שלושים ושתיים מיליון פעמים (וקצת יותר) עד שסוף סוף הוא באמת הצליח לנחש נכון. בכל הפעמים האחרות הוא לא הצליח לנחש נכון את 3 המספרים, אבל זה לא מפתיע שמתישהו הוא כן הצליח, כי אחרי כל כך כל כך הרבה ניסיונות מתישהו ההסתברות אומרת שכן יצליח. אז בעצם אם אתה לוקח בחשבון שיכול להיות שהיקום שלנו הוא לא היחיד, אז זה לאו דווקא מפתיע שנוצר עולם כזה ללא התערבות אלוקית. כי כשיש לך אין-סוף יקומים, אז מתישהו באחד מהם הגיוני מאד שיווצר דבר כזה במקרה. בדיוק כמו שאם יהיו לך אין-סוף חצרות שבכל חצר יריבו חתול וכלב, אז הגיוני שבחצר אחת יחידה מכל אותן אין-סוף חצרות, יווצר בטעות המודל של הכוכבים הזה.
2. א. יש גם אנשים טיפשים בעם ישראל (חש"ו) ב. אני חולק עליך. אנשים "מוכשרים" יכולים בהחלט להסתיר את זה שאיבדו את אמונתם בה'. כמו שרב גדול ומוערך בישראל יכול להיות דו-פרצופי ברמה כזו שהוא יטיף בפני עשרות אלפים על איסור משכב זכר, ועל הצורך בגמילת חסדים ודבקות מידת האמת, כאשר הוא נוהג באופן המנוגד.

באהבה1

New member
../images/Emo161.gif../images/Emo161.gif../images/Emo161.gif../images/Emo161.gifלמה כזה אורך?

1. הנה התשובה למסר שלך ששלחתי לך: אתה באמת מאמין שיש סיכוי קלוש שכל זה נוצר ב"מקרה"??? (מקרה זה אותיות "רק מ-ה'!!!!). תיקח לדוגמה את גוף האדם!!!!!!! תראה איזה יצירת מופת!!!!! המוח... שום מחשב בעולם לא מתקרב למוח!!!!! העין!!!! אתה יודע שדארוין אמר שהעין מעבירה בו צמרמורת וגורמת לו לפקפק באבולוציה!!!!! האדם הוא רק חלק פצפון מהבריאה המופלאה!!!!! בעלי החיים... המאזן האקולוגי שסורר בטבע!!!!!! שאם הורגים זן אחד של בעל חי זה משפיע על כל המערכת!!!! הכוכבים!!! איך שהם מסתובבים בסדר מסביב לשמש!!!!! כל זה נוצר במקרה?????? נו באמת... זה כמו שאני אגיד לך: תזרוק דיו מיליארדי פעמים האם יצא לך את מגילת העצמאות??????? 2. היקום הזה נוצר בפעם אחת!!!! לא היו לו כמה צ'אנסים!!!! 3. הרב נויגרשל אומר ששומרי התורה והמצוות יודעים לשים על כתפיהם את גדולי הדור בדיוק כמו ששאר העולם יודעים לשים על כתפי הרפואה את הרופאים הטובים ביותר!!!!!!!

yaakii

New member
אני יודע? אומרים שהגודל קובע..

1. א. אין סתירה בין היהדות לאלבולוציה. ב. עניתי לך, שאם תתיז דיו אין-סוף פעמים, לא רק שיכול להיות שבאחת הפעמים הדיו תיצור את התוכן של מגילת העצמאות, אלא אפילו סביר שזה יקרה לפחות פעם אחת מתוך אותן אין-סוף פעמים. 2. מניין לך? 3. רבים משומרי התורה והמצוות שמו כתפיהם על הרב מוטי אלון.

לילית36

New member
הפרדה בין הדת למדינה

זה הפיתרון. בלי החיבור לפוליטיקה הרבנות תחזור לגודלה הטבעי. מה איכפת לך שאנשים יאמינו ברב זה או אחר.

yaakii

New member
הפרדה בין דת למדינה

אינה הפתרון ההולם לדעתי לבעיה. אני מחפש פתרון עבור כלל עם ישראל ולכן אכפת לי שאנשים יאמינו ברב כזה או אחר ויגלו שמי שהנהיג אותם הוא אדם שתאוותיו ויצריו מנהיגים אותו. תראי איזה חילול השם נוצר סביב הפרשייה הזאת. או שהרב אלון יוכפש מכל הפרשייה, או שהרבנים החשובים בפורום תקנה יוכפשו. או שניהם. וכמובן שזה לא גורם לאנשים רצון להתקרב אל הדת, אולי להפך. וכל רב שיוצא בצהרה כזו או אחרת שהוא מצדד במחנה הזה או במחנה האחר-רק תורם לכל ההתססה כשהוא בעצם חורץ איזה רב נהג באופן הנכון ואיזה רב לא, לדעתו. אם מלכתחילה לא היינו מציגים את אותן דמויות כמייצגות את המודל של האדם האידיאלי, כל הנזק הנורא הזה היה נמנע.

לילית36

New member
ובכל זאת הפרדה

הרעיון שקבוצת אנשים בוחרת להשמע למנהיג רוחני, אינה המצאה יהודית, מה שאתה מבקש זה לשנות את דפוס האמונה האנושית. למה אתה מחפס פתרון לעם שלא רואה שום בעיה. "תראי איזה חילול השם נוצר סביב הפרשייה הזאת" אתה כותב, אני לא רואה בפרשת אלון חילול השם, אני רואה בו אדם חולה/שסרח, מה שיכול להראות למאמיניו שהוא ככל האדם אם לא למטה מזה, מי שרוצה לראות בו נציג אלוהים, שיבוסם לו. ההכפשות של חברי פורום תקנה לא מפתיעות אותי, זו התרבות ונראה שהיא חלק אינטגרלי מהאמונה, מי שלא חושב כמוני, מי שלא נוהג לפי אמונתי, מי שפוגע ברב שלי, ראוי לכל צורות הגינוי האפשריות. לקרוא בשם התורה לחיילי צה"ל נאצים, לזרוק עלהם לבנים מגגות בתים, לפגוע ולהעליב קצינים בכירים בצה"ל, לפגוע ברכוש ערבי (תג מחיר), הפגנות החרדים בירושליים, רשימת המורשעים מש"ס. אלה כן מקרבים את האנשים ליהדות. תפריד את הדת מהמדינה, ונטרלת 80% מהבעיות.

yaakii

New member
לאחר זעזוע

בקנה מידה כה גדול כמו זה שהתבטא בפרשת הרב מוטי אלון, אני בהחלט מאמין שאפשר לשנות את הגישה של אנשים בנוגע למנהיגות רוחנית. יש לציין שדווקא ביהדות (לפחות ביחס לדתות הגדולות אני מדבר) הנושא של המהנהיג הרוחני הרבה יותר מהותי. הרב מוכר כדמות איתה נקשרים קשרים עמוקים וכד'. זה לא סתם אדם שחטא. מדובר ברב גדול שהטיף לעשרות אלפים בנושאים שקיים חשש סביר שהוא עצמו מעד פעם פעם ועוד פעם. וזה לא הפריע לו להמשיך במשרתו ולהמשיך לחנך ולהטיף. זו דו-פרצופיות בהתגלמותה. וזה מעלה את השאלה עד כמה אנחנו יכולים לסמוך על רב כזה או אחר, כאדם שבאמת מאמין באלוקי ישראל ובתורתו.

באהבה1

New member
עם כל הכבוד לרב אלון...

הוא לא גדול הדור... הרב אלישיב הוא גדול הדור!!!!!! הרב קנייבסקי הוא גדול הדור!!!!!!! ויש עוד רבים וטובים!!!! שעליהם ניתן לסמוך!!!!!!!

yaakii

New member
לא אמרתי שהוא גדול הדור

אבל אין ספק שהוא היה רב מאד גדול ומאוד מוערך על ידי רבבות. וכולם היו סמוכים ובטוחים שגם עליו ניתן לסמוך.

לילית36

New member
לאחד זעזוע לשני גיחוך

נראה לי שאתה רואה דברים בקיצוניות, אתה חושב שעם ישראל זקוק להצלה מפני הרבנים, אתה רואה את פרשת הרב אלון כזעזוע בקנה מידה גדול. המקרה של אלון לא שונה ממורה חילוני שסרח, ההבדל שבחברה החילונים לא מנסים להסתיר, והילד/בחור החילוני שיפגע לא יחשוש להתלונן, מחשש שיוחרם ע"י החברה. אני מבינה שאתה שייך לעולם התורתי, מה האלטרנטיבה שלך לסמכות הרב.

yaakii

New member
אני רואה דברים כפי שהם.

תחשבי על הזעזוע שהיה לציבור אחרי שהתגלה מה שהתגלה על הרב אלון. עכשיו, קחי את הזעזוע הזה, תכפילי אותו פי מאה ופי אלף. זה הזעזוע שיהיה לציבור אם אחד מאותם רבנים גדולים בפורום תקנה יואשם בעבירות חמורות אלה. ואף אחד לא מבטיח שזה לא יגיע. מחר או בעוד שנה. אנשים שמגדלים את הילדים שלהם ומחנכים אותם לקיום מצוות ולהקשיב לדברי רב כזה או אחר, מתעוררים בוקר אחד ומגלים שאותו רב עצמו מואשם בכך שחטא בחטאים חמורים שכאלה שוב ושוב ושוב. וזה לא הפריע לו להטיף לתלמידיו. כיצד זה אמור להשפיע על אותם ילדים? ועל המבוגרים? מה יגרום להאמין שהרב הגדול האחר אינו דו-פרצופי? אין צורך באלנטרנטיבה.

לילית36

New member
זעזוע

הזעזוע אולי בחברה הדתית לאומית, בחברה החילונית זו עוד פרשה מכוערת, אני לא בטוחה שאותם רבנים גדולים מפורום "תקנה" גדולים בעיניים חילוניות. אגיד לך מה זה זעזוע בעיניי, כשרבנים עוסקים בפוליטיקה, מטיפים לסרוב פקודה, לאי לגיטימיות של ממשלה, גדיעת עצים ושרפת מסגדים בשם אלוהים. אם אתה מבקש לבטל את התלות ברבנים, אתה חייב להציג אלטרנטיבה, או לפחות לתאר איך אתה רואה את המצב יום אחרי.

yaakii

New member
אני מתכוון בחברה הדתית.

אם כי יש גם לא מעט אנשים שמוגדרים כ"מסורתיים" שאני בטוח שהזדעזעו לא פחות. אני לא מוצא פסול בעצם זה שהרב עוסק בנושאים שציינת. יש לי בעיה הרבה יותר מהותית עם הממסד הרבני. אבל למה לדוש בזה? הבנתי שאת חולקת עלי וכן מוצאת בזה פגם. ונורא רוצה להפריד בין דת למדינה. המצב יום אחרי הוא בלי הנהגת רבנים.

למעלה