קפרה

עדוש

New member
קפרה

מי יודע? מי מכיר? אתמול הינו אצל הנוירולוגית והיא רוצה להעביר את עדן לקפרה. הבנתי שזו תרופה חדשה והיא לא בסל. יש מקומות שמבקשים טופס 29ג'(?) ? אשמח לקבל מידע ותופעות לוואי. תודה.

דן משתמש בקפרה בערך שנה

בקופ"ח מכבי משתתפים יתר קופות החולים - לא. זו תרופה מחוץ לסל. בעיקרון הנוירולוגית אמורה למלא את הטופס ולהעביר לעדת רוקחים לאחר אישור שולחים לך ואת צריכה להעביר למכבי. גם שם ישנה ועדה שלאחר אישור שלה את יכולה לקבל קפרה במשך כחתי שנה ושוב לעבור את כל התהליך המייגע. אני מתחילה בערך חודש וחצי לפני תום 6 חודשים. אין הרבה תופעות לוואי וזה מאוד חשוב.בעצם-לא זוכרת בכלל תופעת לוואי מקפרה.

עדוש

New member
תודה../images/Emo140.gif

מה עלות התרופה ללא המימון של הקופה? וזה עזר לדן?

תלוי במינון

דן לוקח 250 מ"ג בוקר ו - 375 מ"ג ערב וביחד עם הטופמקס הצלחנו להשתלט עם סוג אחד של אפילפסיה. ובדיוק כשחשבתי שאני יוכלה להיות מאושרת-התחיל סוג אחר שעד היום לא הצלחנו להשתלט עליו. העלות לפי המינון של דן זה כ- 900 ש"ח/חודש.

עדוש

New member
ככה זה תמיד בחיים, לא?../images/Emo4.gif

אושר ועצב מעורבבים ביחד... אני מקווה שתשטלתו על הסוג השני ודן ירגיש טוב

מה זה הטופס הזה?

טופס 29ג'? לא שמעתי על זה. מי נותן אותו? מה המשמעות?

אניגמה27

New member
טופס 29 ג' מהו?

זהו טופס של משרד הבריאות שמצהיר כי תרופה מסויימת אשר מיועדת למחלה מסויימת ונתנת בדרך כלל בהתוויה למחלה מסויימת , ניתנת בשלב הזה למחלה אחרת. לדוגמה: תרופה כמו למיקטל שההתוויה שלה היא למחלת האפילפסיה נמצאת בשימוש גם אצל חולי מניה-דיפרסיה ,וכאשר פסיכאטר רושם את התרופה הנ"ל הוא משתמש בטופס הנ"ל ומעביר אותו לרישום ואישור משרד הבריאות. דוגמה נוספת היא תרופה בשם דרלין אשר ההתוויה שלה היא לטיפול ביתר לחץ דם, ניתנת לעיתים לסובלים ממיגרנה . כאשר היא ניתנת לחולים עבור טיפול יתר לחץ דם אפשר לרשום אותה על מרשם רגיל, אבל לסובלים ממיגרנה משתמשים בטופס 29 ג' , מעבירים למשרד הבריאות לאישור ואז הקופה מממנת או משתתפת באופן חלקי במימון. מקווה שהסברתי .

../images/Emo24.gifאניגמה יקרה תודה../images/Emo142.gif

עכשיו גם אני יודעת מהו טופס 29 ג'. מה שלומך? כתבת שהנוירולוג שלך המליץ לך לעבור מדפלפט ללמיקטל אם אינני טועה ומאז לא חזרת לכתוב בפורום, איך את מתמודדת עם המעבר? אני מאוד מקווה שהכל מסתדר ושתקופת החפיפה בין התרופות עומדת להסתיים, לילה נעים,

אניגמה27

New member
אוףףףף.......זה מעצבן../images/Emo46.gif

את צודקת. הנוירולוג שלי באמת המליץ לי לעבור מדפלפט כרונו ללמיקטל. אבל אני צריכה לעשות את המעבר באופן מאד איטי. בגלל זה אני התחלתי עם חצי כדור של 25 מ"ג לשבוע ימים, אחרי שבוע לעלות לכדור שלם של 25 מ"ג, ככה כל מינון של למיקטל יוצא לי על שבוע ימים, והעלייה היא של 12.5 מ"ג (כלומר חצי כדור של 25 מ"ג)לכל שבוע. אם תעשי חשבון ייקח לי בערך ארבעה חודשים להגיע לרמה של 200מ"ג ואף אחד לא מבטיח לי שזו הרמה שמתאימה לי, ואז כשאני אגיע לשם....(בטח אני אמות קודם
) הוא יתחיל להוריד לי את הדפלפט בהדרגה....כך שיש סיכוי שעוד אלף שנה אני אפטר מהדפלפט ותופעות הלוואי שלו. זו השאיפה, כי סך הכל מבחינת איזון כימי בגוף הדפלפט מצויין לי, הוא רע לי מבחינת תופעות הלוואי שאני לא מסוגלת להתמודד איתן. הלוואי שארבעת החודשים היו עוברים כבר. תיסלם על הזכרון שלך.... אניגמה

ארבעה חודשים יעופו מהר../images/Emo121.gif

וטוב שהנוירולוג שלך לא ממהר עם השינוי התרופתי,קחי את הזמן שלך ואל תתייאשי. אין ספק שזו לא תקופה קלה,אבל היא נגמרת והחיים חוזרים למסלולם מהר מאוד... בנוגע לזכרון שלי,יש לי זכרון של מי שנוטלת טופמקס 100 מ"ג ביום + 0.5 מ"ג קלונקס= זכרון על הפנים, אני פשוט משתמשת בחיפוש המתקדם כשאני רוצה להזכר במה שאנשים כתבו על המינון התרופתי שלהם או על עצמם לפני שאני עונה להם, לא תמיד אני קולעת , בד"כ אני אפילו מפספסת
אבל מאוד חשוב לי לדעת למי אני עונה...

ufo11

New member
גם אני עברתי מדפלפט ללמיקטל...

וגם אצלי המעבר לקח זמן רב של חודשים...כל חודש היו מורידים לי כדור דפלפט ולאט לאט עולים במינון של הלמיקטל משבוע לשבוע...זה אכן מייגע אבל אין מה לעשות...אותי יותר מעצבן הטעם המגעיל של הלמיקטל...פשוט סובל מזה! אגב, לפי מה שזכור לי, דפלפט משפיע עדיין עד חודשיים אחרי נטילת הכדור האחרון...

כל סוג אפשרי כמעט

בימים האחרונים התווספו לו גם התנתקויות, כדי שלא יהיה משעמם חלילה...

sivanlior

New member
מישהו שהתקשר אלינו

אמר שהור רוכש את התרופה בחו"ל וזה חצי מחיר מהעלות שלה בארץ... אולי כדאי לברר את הדרך הזאת..

עדוש

New member
תודה לאניגמה על ההסבר../images/Emo45.gif

הבהרת עכשיו גם לי מה זה בדיוק. ידעתי שזה קשור לאישור של משרד הבריאות, אך מה שהסברת זה קצת שונה ממה שהבנתי קודם. לגבי החלפת התרופה שלך, תמיד כשעדן מחליפה תרופה, היא מעלה את החדשה ומורידה את הישנה במקביל. אבל אולי זה בגלל שהיא תמיד על 2 תרופות בו זמנית (לפחות). מקווה שהזמן יעבור מהר.

עדוש

New member
SIVANLIOR

איך בדיוק אני משיגה את התרופה מחו"ל? ז"א, אני אמורה לדבר עם היצרן? או איך זה הולך? האם אפשר לקבל קצת הנחיה? תודה.

חייםלוי

Member
מנהל
הנה אתר קנדי בו אפשר לקנות קפרה

לא בדקתי ואני לא יודע אם הם מוכרים לישראל |הךינק|http://www.canadadrugsonline.com/Howtoorder.aspx|סלינק| ועוד אתר המוכר את התרופה http://www.rxnorth.com/Details.cfm?ProdID=21336 כתבתע בגוגל buy keppra וקיבלתי רשימה ארוכה של אתרים.

עדוש

New member
תודה חיים../images/Emo140.gif

אני אקרא כבר מחר בבוקר שהראש שלי יהיה יותר צלול ואני אבין את מה שאני אקרא. אני גם מצאתי בגוגל רשימה ארוכה, פשוט ראיתי שבהתחלה היו הרבה אתרים שהם בכלל לא באנגלית והחלטתי לדחות למחר.

למעלה