קפרה או טופמקס

טל157

New member
קפרה או טופמקס

שלום,
אשמח מאוד לשמוע על נשים שעברו הריון או עם תרופה בשם קפרה או עם טופמקס.
הבנתי שקפרה מומלצת להריון אך לא הבנתי אן נעשו בדיקות מסודרות לכך כי היא תרופה חדשה.
אני לוקחת 200 מ״ג טופמקס. האם קפרה כתרופה אחת תצליח לאזן אותי כי כיום אני לוקחת מינון נמוך יחסית כי לא ברור לי אן אפשר להשתמש בה כתרופה אחת או לא, במיוחד בהריון- יש מקומות שרשום שכן ויש מקומות שרשום שלא, או שהשאלה אם אפשר להשתמש כתרופה אחת תלויה בבן אדם- מה אתם אומרים לנוכח המינון שאני לוקחת שהנוירולוגים אמרו לי שהוא לא גבוה.
אגב ידועים מומים לקפרה בהריון? כי רק אמרו לי שהיא מומלצת כמו למיקטל, ולצערי למיקטל אני לא יכולה לקחת בגלל פריחה חמורה.

תודה.

guligirl

New member
קפרה זה לא כמו למיקטל

וידוי קטן - אני לא עברתי הריון, אבל כן עברתי את שתי התרופות הללו בניסיון להיכנס להריון, אז יש לי הרבה מידע טכני על שתיהן.

מדובר בשתי תרופות שנויות במחלוקת משתי סיבות מאוד שונות.
לגבי קפרה: זה מפני שלא נעשו דיי ניסויים על בני אדם, אבל הניסויים על חיות הראו תוצאות די עגומות, עם מומים הכוללים פגמים בשלד, פיגור, בעיות התנהגות ואף מוות (אני לא יודעת באיזה אחוזים, לא הצלחתי למצוא את המחקר המקורי).

לגבי טופמקס: יש ניסויים בנשים, אבל הם בקנה מידה מאוד קטן - שני ניסויים של 200 לידות כ"א, כשחלק מהנשים נטלו עוד תרופות בנוסף לטופמקס, אז במונחים מדעיים זה ניסוי מאוד לא מייצג. שני הניסויים הראו תוצאות דומות, שהן לא כיף גדול אבל נראה יותר חיובי מאשר הקפרה - יש סיכוי כפול (לעומת לידה רגילה ללא שום תרופות) שהעובר יוולד במשקל נמוך או שתהיה לו שפה חתוכה/חיך חתוך.

בעיניי מה שמדבר כאן זה קודם כל סוג המום. דברים כמו אוטיזם או בעיות התנהגות יכולים להתגלות רק אחרי שנים. שפה חתוכה אפשר לתקן ועל בעיית משקל אפשר לעלות עוד במהלך ההריון ולנסות לעזור לזה. בנוסף, אם את מאוזנת על טומפקס בכלל חבל להרוס את זה.

טל157

New member
תגובה

שלום לך,
תודה על תגובתך, מאוד עזר,
אך בכל אופן- היכן ראית את המידע הזה על קפרה? כי אני קיבלתי דווקא מידע שזה תקופה עוד יחסית טובה בהריון? זה באמת גורם לכל הדברים האלו? ובאיזה מינון? אולי זה גורם לזה כשזה משולב ולא כשזה כתרופה אחת?
בנוסף טופמקס- הבנתי שזה גורם לשינוי מיקום השופכה וזה מום נפוץ האם זה נכון?
לגבי טגרטול הבנתי שגם היא תרופה עוד אולי מעט בטוחה להריון- האם את יודעת אילו מומים היא גורמת והאם כדאי לקחת אותה ביחס לתרופות האחרות?
אגב, כתבת שעברת את 2 התרופות האלו בניסיון להיכנס להריון אז מה קרה- למה לא נכנסת להריון בסוף אם זה משהו שאת יכולה לספר?

תודה רבה לך,
טל.

guligirl

New member
פרטים נוספים

המידע העל קפרה הוא מהאתר של האגודה הבינלאומית לאפילפסיה, Epilepsy.com. מפורסמים שם תקצירי מסקנות של מחקרים. אני בדרך כלל מנסה למצוא את המחקר המלא ולקרוא אותו אבל במקרה זה לא הצלחתי.
במקרה של טופמקס כן קראתי את המחקרים המלאים. המום שציינת הופיע רק כאשר המטופלות לקחו טופמקס יחד עם תרופות נוספות, ולא כאשר נטלו רק טופמקס, כך שהמסקנה היא שזה נגרם מתרופה אחרת.
לגבי טגרטול - לפי מה שמצאתי באינטרנט, אחוז הלידות עם מומים הוא נמוך יחסית, אבל מדובר במומים מאוד קשים - עמוד שידרה פתוח, מומי לב ופגיעות בגולגולת.

לגבי המקרה שלי, אני הייתי הרבה שנים על טופמקס והיה לי טוב איתה, אבל כל הרופאים אמרו לי שאצטרך להחליף תרופה כשארצה להיכנס להריון כי טופמקס מזיקה לעובר, ולא הסבירו לי מה היא עלולה לעשות לעובר, רק שזה מסוכן. כפי שאמרו לך, גם לי אמרו שאין די מחקרים על קפרה (זה היה לפני שנתיים) ובנתיים נראה שהיא בטוחה. התחלתי לקחת קפרה והגבתי אליה מאוד רע. כשליש מהמשתמשים בקפרה סובלים מתופעות לוואי של דיכאון ושינויי מצב רוח אבל המומחים אמרו לי שאני מדמיינת וזה לא קשור לקפרה. המשכתי לקחת את התרופה ובנתיים לשקוע יותר ויותר בדיכאון, וזה כמובן לא היה בסיס טוב להריון בריא.
כשהתחלתי ללכת לפסיכולוג הוא אמר לי את מה שבתוכי כבר ידעתי - הוא הכיר את התרופות מתחום הפסיכיאטריה, הוא ידע שקפרה יכולה לגרום לדיכאון, והוא פשוט העמיד לי אולטימטום - או שאת חוזרת לטופמקס, או שאת מתחילה לקחת משהו אנטי-דיכאוני.

לפני כחצי שנה חזרתי לטופמקס וחזרתי לתפקד. לקח לי קצת זמן להתאושש, אבל עכשיו אנחנו כבר מוכנים לנסות שוב :)
אני אומרת לך בכנות, יש מצב שאם אגלה שאני בהריון בשלב ממש ממש מוקדם, אחליט להפסיק את התרופות ולנסות בלי.

למעלה