קפלים או כיווצים

puppylove104104

New member
קפלים או כיווצים

אני רוצה לתפור חצאית קומות עם נפח משמעותי (ז"א כל קומה תהיה בהיקף הגדול פי 3-4 מההיקף של הקומה הקודמת). שתי נקודות לגבי: א- יש לי סבלנות אין קץ ואני יכולה לעשות קפלים קטנטנים ביד, ב- אני שונאת לעשות כיווצים. האם יהיה הבדל מבחינת הנפח בין הקפלים לכיווצים? או האם יש הבדל אחר ביניהם שייצור עדיפות לכיווצים?

קפלים זה פי שלוש מההיקף הקודם.

העדיפות לכיווצים נובעת מחוסר הסבלנות האינסופי של כל שאר היקום לשבת ולקפלל מטרים על גבי מטרים. החצאית שלך פשוט תראה קצת יותר מסודרת, עם קפלים קטנים במקום כיווצים. יאללה, שבי לקפלל. אני מתה כבר לראות את התוצאה.

puppylove104104

New member
ייקח זמן עד שתהיה תוצאה

אני צריכה קודם לקנות את הבד. בעיקרון זו תהיה חצאית תחתית (petticoat) - אבל אני מתלבטת אם להכין אותה מטול או מאורגנזה - עניין הגירוד של הטול יהיה לא רלוונטי כי אני אעשה בטנה מכותנה (כמובן שהבטנה תהיה בגזרת פעמון ולא שכבות - אני לא צריכה נפח כזה, ועוד לא נפלתי לחלוטין על הראש...לבינתיים
), האורגנזה שם רק בגלל שאני חושבת שזה ייתן אפקט יפה.

puppylove104104

New member
מנצל"שת את עצמי לכמה שאלות תרגום

איך נקראים knife pleats (קפלים שמוצמדים לצד אחד)? איך נקראים box pleats (קפלים שפתוחים באמצע)? ואיך קוראים בעיברית לinterlining (מכליבים שני בדים ביחד ואח"כ מתייחסים אליהם כמו בד אחד - נעשה הרבה עם בדים שקופים/חצי שקופים כדי שלא יראו תוספות תפרים)? כתבתי גם באנגלית וגם בעיברית, למקרה שמישהי יודעת מה זה מבחינת התיאור, אבל לא מכירה את המושג באנגלית.

פסססססט!

לו אני במקומך, הייתי שולחת את השאלה גם במסר ללירולה ולאילה26. אני חושבת שמכולנו הן מכירה הכי טוב את המושגים באנגלית ואת התרגום שלהם לעברית.

ayala26

New member
interlining זה פליזלין או שכבת הקשחה

שמוסתרת בין השכבות (החיצונית והבטנה). למשל פליזלין דביק להקשחת צווארון זה interlining/

lirola

New member
אמממ לא מדוייק

פליזלין דביק זה interfacing או facing ואינטרליינינג זה שכבת ביניים שנתפרת ולא מוצמדת בהדבקה, ומטרתה או להוסיף עובי , הקשחה, כמו בתיקים או להוסיף שכבת חימום כמו בג'אקטים ומעילים. אין לי את הפירוש בעברית. סורי.

lirola

New member
סליחה, אינטרפייסינג , לא פייסינג.

פייסינג זה העיבוד הפנימי והאינטרפייסינג זה הפליזלין שמודבק מעליו

puppylove104104

New member
דווקא ממש לא (לגבי האינטרליינינג)

כל מה שאת תיארת זה רק עוד תכונות של אינטרפייסינג, אינטרליינינג זה לשימוש עם בדים שקופים כדי שלא יראו את העור ו/או את תוספות התפר דרך הבד החיצוני. אינטרפייסינג הוא גם נדבק וגם נתפר - תלוי בסוג שלו (וגם קצת בתפקיד - הקלים יותר בד"כ יהיה דביקים, העבים יותר, בד"כ יהיו נתפרים).

puppylove104104

New member
טוב - טעות שלי - לא התכוונתי לאינטרליינינג

התכוונתי ל underlining (עשיתי לעצמי בלאגן בראש). ומה שאת תיארת לגבי אינטרליינינג - זה נכון במקרה האמריקאי, בארצות דוברות אנגלית אחרות אינטרליינינג ואינטרפייסינג הם אותו הדבר.

ayala26

New member
לא מה שאני יודעת

חפשי באינטרנט לקנות Interlining תקבלי גם פליזלין נדבק. interfacing זה גם שם כולל להקשחה וגם במקרה הזה יש iron-on ויש sew-on (כלומר לא נדבק) כך שההקשחה שבתיקים נקראת אף היא interfacing והקטע הוא שבכל חנות וירטואלית המוצר נקרא בכלל interfacing/interlining כלומר זה בעצם אותו הדבר.

lirola

New member
כמו שכתבתי למטה והנה מפורט יותר

Fusible Interfacing is ironed straight onto fabric to give it a stiffer finish. When selecting a fusible interfacing choose an interfacing that is slightly lighter in weight than your fabric. This way, any creases made in the interfacing due to wear will not show in you fabric. Sew-in Interlining can be much stiffer than your fabric. We usually sew a same size piece of sew-in interlining onto the seams of the outer (shell) fabric. Sew-in interlining is often used in conjunction with fusible interfacing and is perfect for making your bag stand up on its own. מהאתר החמוד המון מידע לחובבות תיקים.

puppylove104104

New member
תודה על התשובה

אבל אני יודעת מה זה - רציתי רק לדעת איך זה נקרא בעיברית. כנראה שאין לזה שם...אני אמצא משהו

למעלה