"קפיצת הדרך" באימון

tlingit

New member
"קפיצת הדרך" באימון

האם שמעתם על המושג? האם אתם סומכים על קפיצת הדרך שתקרה באימון, בונים לקראתה או שאתם נצמדים למתודה, ואם קורה שיש קפיצת הדרך זה יופי?

פריצת הדרך

מנסיוני, היו מאומנים שעשו את "קפיצת הדרך", פריצת הדרך, כאשר הם נתקלו ב"קיר" שלי כמאמנת. כאשר אימתתי אותם עם העובדה שהם "משחקים" באימון, ולא באמת מתאמנים...ואז הצגתי בפניהם שתי אופציות: האחת, להפסיק את האימון מפני שאין טעם להמשיך "להתאמן על להתאמן" והשניה- לקפוץ למים. ברגע האמת, המאומנים קפצו למים ועשו דרך נפלאה. כמובן שכדי לקפוץ למים האדם צריך להיות מוכן ולעבור תהליך.

tlingit

New member
ברוכה הבאה אילת לבנון1 ../images/Emo140.gif

יופי שאת מצטרפת לפורום שלנו
הבאת דוגמה מעניינת לנקודה באימון שדורשת פריצת דרך מעניין עם עוד מאמנים נתקלו בה
וגם מעניין אם יש דוגמאות ל"קפיצות דרך" נוספות באימון אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם את רוצה
ולעיין בכללי הפורום
, במאמרים ובקישורים
שיהיו לנו עוד הרבה דיונים מרתקים ופורים

מהות האימון

בליבת האימון מצויה בפלטפורמה שאנחנו יוצרים עם המתאמן כדי לאפשר לו ליצור את פריצות הדרך בחייו. לכן - שאלת פריצת הדרך אינה שאלה בכלל. היא חלק מתבקש מאימון. אני שואלת את המתאמנים שלי "מה תהא תוצאה טובה עבורך" ? "מה תהא תוצאה יוצאת מן הכלל עבורך" ? ועל התוכן בשאלה השניה - אנחנו הולכים כיעד. כדי להגיע לפריצות דרך צריך ליצור את האבחנות הנכונות למתאמן ולזהות איתו יחד את הפרדיגמות שמובילות אותו להשאר בריבוע הנוכחי של חייו. אחרי שמזהים את הפרדיגמות האלה - אפשר להתחיל לשבור אותן.... ואז, רק אז - נוצרת פרידת דרך אמיתית. לפעמים - נפלא לראות איך מתרחשות פריצות דרך בדיוק במקום שבו המתאמן חשב שהוא יודע ומכיר כבר הכל... ענת

פריצת דרך2

מסכימה עם כל מילה שלך. ממש כיף שאפשר לדסקס את הדברים ולחלק את הנסיון והידע של כולנו אחד עם השני...

tlingit

New member
פריצה וקפיצה ../images/Emo66.gif

פריצת דרך בעיני היא מטרת האימון כולו
מה ששאלתי היה על "קפיצת דרך" במהלך האימון שבה (עד כמה שהבנתי מהמאמן שהשתמש במונח הזה) המתאמן מגיע לתובנות פנימיות כאילו בבת אחת, אני מתארת את זה כתהליך הבשלה פנימי שמוציא החוצה תובנות ומאחר שאני מתייחסת אליו כאל תהליך, אני מאמינה שהוא נחוץ ובעל משמעות, שכן אנשים רבים אינם מחוברים לאינטואיציות הפנימיות שלהם ותהליך האימון פועל גם, או מדבר גם אל האינטואיציה הפנימית של המתאמן עניין אותי לדעת אם יש עוד מאמנים שמכירים את המונח "קפיצת הדרך"

ztfonit

New member
בעיניי, פריצה וקפיצה זה אותו הדבר

זו הנקודה שממנה חלה תפנית אצל המתאמן. אותה נקודה שבה המתאמן מזהה את הפרדיגמה שלו ומאמץ דרך חשיבה חדשה. זו נקודת המפנה שמעבירה את ההתנהלות למסלול חדש ומשנה את התוצאות. זה תמיד קורה בבת אחת. מבחינת המתאמן יש את ה"לפני" וה"אחרי" זה יכול לקחת אימון אחד או מס' אימונים אבל התפנית זה עניין של רגע. כמו "שיורד אסימון". פריצות הדרך אינן תלויות במתאמן אלא תלויות ברמת ההקשבה של המאמן ולכן חשוב כ"כ בעיניי לעשות עבודה רוחנית ולחדד כל הזמן את מיומנות ההקשבה.

למעלה