קפיצות לגובה

קפיצות לגובה

הבן שלי בן שנתיים וחצי מאחר להתפתח ברמת המוטוריקה הגסה. הוא התחיל ללכת, למשל, רק בגיל שנה ו-ארבעה חודשים לערך. למרות שהוא רץ, הוא ילד מאד זהיר, לתחושתי זהיר מדיי. הוא מנסה לקפוץ כל הזמן באויר ולא מצליח לנתק את רגליו מהקרקע. עד מתי המצב לא מחייב בדיקה? רופא שראה אותו אמר שבינתיים נניח לו, אבל אשמח לשמוע את דעתכם. ואם מחכים- האם יש תרדילים או משחקים שאוכל בינתיים לשחק איתו בבית? עד כאן השאלה. עכשיו הוספתי רקע כללי פחות קשור, אבל שתדעו. רקע כללי ושוויץ קצר: הילדון מפותח מאד ברמת השפה והרגש. את המילה הראשונה - ביי- הוא אמר בגיל 8 חודשים, ומאז גיל שנתיים הוא מדבר מצוין, משפטים מורכבים וכו'. השבוע שאלו אותו מה הוא רוצה לעשות כשיגדל והוא אמר שהוא רוצה להיות אמא כשהוא יהיה גדול, כי לאמהות יש תינוקות בבטן והוא רוצה תינוק שיישן לו בבטן ויעשה טוק טוק טוק כשהוא רוצה לצאת....(אני מטפלת בנשים בהיריון והוא רואה הרבה פה בבית).

בגיל כל כך צעיר הנטיה היא לומר

תני לו... אבל אני חושבת שאם כבר את שואלת והוא בגיל הזה, אז אולי כדאי ללכת בדרכים אחרות. אולי זה בדיוק הזמן לטיפולים אלטרנטיביים שונים שיכולים להגיע לרמות עמוקות יותר ולפתור בעיות שם, דברים שאח"כ בלי טיפולים פרא-רפואיים (או רק עם קצת) כבר יסתדרו. הבחירה שלי בשלב הזה: הומאופתיה (קלאסית).

נאוה ר

New member
אני חושבת שלא צריך לחכות

ראשית הבהרה קטנה גיל 16 חודש להליכה זה עדיין בתחום הנורמה. לא לקפוץ בגיל שנתיים וחצי זה כבר מחוץ לנורמה.אבל האור האדום הראשון הוא התיאור שלך את הילד כחששן. אז צריך לחשוב ממה עוד הוא חושש? מנדנדות? מגלשות? סולמות? האם הוא פחות חופשי במגרשי משחקים? מניסיון, אמנם בגיל שנתיים וחצי עדיין לא, אבל בעתיד דווקא הילדים הנבונים הם המתוסכלים ביותר מהפערים... עדיף לפנות להתפתחות הילד בקופה שלך ולבקש אבחון משותף של פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק כדי לבדוק באופן משותף איזה מהמקצועות יכול לעזור. ועוד טיפ קטן בקצב שדברים זזים בקופות השונות בגיל 3 שנים או שהילד ידע כבר לקפוץ, או שיהיו כבר חששות חדשים או שתגיעי סוף סוף לטיפול או כל שלושתם ביחד בהצלחה

"לא לקפוץ בגיל שנתיים וחצי זה כבר

מחוץ לנורמה"? באמת? הגננת היום אמרה לי שעד גיל 3 + לוקח לילדים ללמוד לקפוץ, כך שבעיניה יש לו לפחות עוד חצי שנה של אימונים. לשאלותייך, הוא מתגלש, אבל אם יהיו הרבה ילדים במגלשה או בתור הוא ירתע ויוותר. בנדנדות הוא אוהב 'חלש', סולמות דווקא הוא אוהב. קבלתי את הטיפ בכל מקרה.

mishtal

New member
לדעתי ילד עם התפתחות מוטורית מעט

איטית יותר צריך את הזמן כדי לחזק את השרירים ולהבשיל. הבת שלי הלכה בגיל שנה וחצי ולפי מה שאני רואה היא משיגה כל מיני אבני דרך באופן יותר איטי אם כי לא הייתי אומרת שזה מחוץ לנורמה. כתינוקת, היא לא חששה מאף גירוי סנסו-מוטורי אבל אח"כ הייתה לה תקופה שלא אהבה נדנדות וחששה לטפס על מגלשות. בחודש האחרון היא קיבלה בטחון והיא מטפסת לבד (כיום בת שנתיים ושבעה חודשים), אוהבת להתנדנד גם חזק וכ'ו. אבל היא עדיין לא קופצת. אני מאמינה שבקרוב היא תצליח. אין הרבה מה לעשות מעבר למודעות לגבי החשיבות של תנועה, יציאה לגני שעשועים, אפשרי חוג התעמלות/ג'ימבורי. אפשר גם ללכת לבדיקה של פיזיוטרפיסט/אורטופד כדי לשלול בעיה ממשית.

תודה על ההודעה המרגיעה. אתמול

בגן שעשועים הוא באמת הראה התקדמות משמעותית, טיפס על חבל (עם קצת עזרה) רץ על המתקן. נכון, הוא עושה את כל זה כשאין הרבה ילדים (אז חזרנו ב- 19.30 הביתה..) אבל לפחות הוא מתקדם. אני עם יד על הדופק, תאמינו לי. תודה לכולכן.

למעלה