קפוארה לבן 4 וחצי

solomont

New member
קפוארה לבן 4 וחצי

שלום האם לדעתכם נכון וכדאי לשלוח ילד בן 4 וחצי לחוג קפוארה? האם יש כזה ברמת גן? מדובר בילד שמאוד לא ספוטיבי ןלא אוהב להתאמץ פיסית - ואנחנו מחפשים איזה סוג של ספורט שיגרה אותו כן להתאמץ ולהצליח בפעילות פיסית ומשהו שהוא יאהב ויתחבר אליו - האם לדעתכם קפוארה זה מה שעשוי לעזור ולהתאים לו? תודה מראש

SniperwolF

New member
לדעתי לא והינה הסיבה...

ילד בגיל זה הוא צעיר מדי מבחינת היתפתחות מוטורית ומבחינת יכולת קשב וריכוז. על אחת כמה וכמה אם הוא לא פעיל ולא מגורה ספורטיבית. ישנם חריגים כמובן אבל ילד מתחת לגיל 6 לא מומלץ שילמד קפואירה כיוון שבגיל 6 הילד כבר לומד בגן או בבי,ס ובעל יכולת קשב וריכוז ולכן הוא יכול לעקוב אחרי המדריך (אם אין יותר מדי דיבורים ויותר מדי שלבים). ילד מגיל 7/8 כבר מתחיל לפתח יכולת מוטורית גבוהה מספיק כדי להיתאמן בקפואירה כמו שצריך וברמה טובה. אומנם נכון ישש ילדים פעילים מגילאי 2 ו-3 אבל לרוב הפעילות הזו איננה פעילות קפואירה אלא פעילות הליכה וריצה ומשחקים (אבל זה לא בארצינו היפה) או לחילופין בג'ימבורי והפעלות ילדים. אני ממליץ לתת לו עוד שנה בלי ללחוץ עליו להיות פעיל מדי אבל כן ללכת איתו (בהדגשה על ללכת) לגן במידת האפשר ולקחת אותו למיני מקומות כגון מתנפחים למיניהם כדי שיפעיל את עצמו. בעוד שנה או שנה וחצי אפשר לנסות לרשום אותו לקפואירה במידה ודווקא זו האומנות שתימשוך אותו או לכול אומנות לחימה אחרת, לרוב ג'ודו או קראטה, שבה הוא יהיה פעיל. ההמלצה שלי איננה מקצועית ואני אל בעל מקצוע בתחום של היתפתחות הילד. הדעה שלי נובעת מהעבודה שאני עצמי עוסק באומנויות לחימה מאז היותי בן 3 וגם כיוון שאני מדריך ילדים בגילאי גן וכיתה א' ומעלה כבר 5 שנים בג'ו-ג'יטסו וילדים בגילאי א' ומעלה שנה שניה בקפואירה.

e c 1

New member
../images/Emo70.gif

מותר להתחיל ללמוד קפוארה רק מגיל 6 .

הראל CDO

New member
מותר?

תראה לי את האישורים המתאימים שקובעים את זה

e c 1

New member
:]]]]

ככה המאמן שלי אמר ... שמותר להתחיל קפוארה (בקבוצה) רק מגיל 6 ומעלה...

PernaLonga

New member
כן כן כן כן

אפשרי ואפילו מאוד מכיוון שהחוג לגילאים האלו הוא ממש לא אימון קפוארה כמו שיש לבוגרים. אלא להפך יותר כמו שעה של בילוים. בדרך כלל בשיעור לגיל הזה לא מתרכזים בללמד את הקפוארה אלא מלמדים שירים משחקים משחקים ומספרים סיפורים שמרתקים את הילדים. עושים תחרויות למינהם ובין השורות מכניסית לילד קצת משמעות ומלמדים ערכים. אפשרים ואף מומלץ להביא את ילדך לשיעור ניסיון אבל בתנאי שיש בקרבתיך קבוצה שהיא מתאמת לגילאים האלו. מקווה שתצליחי

טפיוקה

New member
אפשר בהחלט..

בחיפה יש חוג מגיל 3 וחצי... אין שום בעיה עם זה, ודווקא הפוך זה ממש מפתח את המוטוריקה וכ'ו ובמיוחד בגיל הזה! אני ממש לא יודעת לגבי האזור שלך אבל תכנסי לאתרים של "אבאדה קפוארה ישראל" ואני די בטוחה שתמצאי מה שאת מחפשת.

jennie 00

New member
אז ככה..

לפני הכול.. לפי דעתי ילד שהולך לחוג לא משנה איזה צריך ללכת עם רצון כי אם הוא לא רוצה והוא הולך רק בגלל שההורים שלו רשמו אותו אז גם הילד לא יהנה וגם המדריך לא יהנה (אין מדריך שנהנה לעשות בייביסיטר לילדים) יש קבוצה בגבעתיים של מדריך בשם סרג'נטו (אריאל) תדברי איתו אני בטוחה שהוא ישמח לעזור

Ze Colmeia

New member
אפשרי בחלט....

רק דבר אחד חייב למצוא לו קבוצה לגיל שלו, יש מאמנים שיודעים להסתדר עם ילדים פחות ויש כאלה שיודעים להסתדר איתם ממש טוב ולגרום גם לילדים היפרים עם בעיות קשב וריכוז להתרכז, ובעצם לתעל את כל האנרגיות לקפואירה ולא לשטויות. הצעה שלי היא למצוא באיזור מאמן שמחזיק קבוצת גילאים כזו 3-6 ולבוא עם הילד לכמה אימונים ולראות איך המדריך מתנהג ומסתדר עם הילדים בכללי ועם שלך בפרט. אם המדריך אכן יודע להסתדר עם הילדים זה יכול להיות מעולה. לצערי אני לא יודע על מאמן מהקבוצה שלי ברמת גן, אולי חברה אחרים פה יוכלו לעזור לך לגבי זה.

למעלה