קפה

קפה

שלום, סבא שלי קנה לי בשוק פולים של קפה, ורציתי לשאות איך להנביט אותם? היום קצצתי ענף גבוהה מהאפרסק שקניתי (כמו שהמליצו לי במשתלה) ולקחתי מהענף, ענף קטן יותר ולקחתי שתיל עם זבל אורגני ותקעתי בו את הייחור וכיסיתי בשקית, האם זה יצליח לי? תודה רבה,

טסונמי1

New member
יחורים לא משרישים בזבל אורגני

ופולי הקפה קרוב לודאי קלויים ולא הבנתי למה השקית על היחור-תגיד שעורי בית כבר עשית?

טסונמי1

New member
שיח הקפה נותן פרי רק לאחר כמה שנים

לא בטוחה שאפשר לגדלו בארץ יחורים משרישים באדמת עציצים ללא כל תוספות

asher lev

New member
קפה

לפי מה שאמרו לי פה גם השיח הקטן שאני גידלתי הוא של קפה וגודל "בשומרון"

רוּפֵן

New member
אינשאלללה שיהיו גם פירות...

זכור לגזום את כל הענפים הפונים פנימה, כדי לאפשר לשמש להגיע לכל חלקי העץ.

oferessel

New member
מעניין מאוד

גם הבן שלי שבכיתה א' טוען כל יום שאין שיעורי בית, ותנחשו מה קורה למחרת...

רוּפֵן

New member
כן, ...עם 2 סוכר, בבקשה..../images/Emo9.gif

פולי קפה ניתן להנביט (מקוה שהם לא קלויים
) כדאי להמתין לימים יותר חמים עציצונים קטנים אדמה מאוררת עומק פי 3 מגודל הפולים להניח את העציצונים במגש שבקרקעיתו מים לכסות ב'משהו שקוף' ניילון, פלסטיק, זכוכית... או ניילון נצמד ו..להניח במקום עם 'שמש של בוקר', כלומר לא שמש חזקה. לא צריך להשקות, הלחות שבפנים תעשה כבר את המלאכה. לגבי הייחור של האפרסק, לא ברור כל כך מה עשית.., הסבר שוב.

לקחתי

שתיל כזה קטן של פרחי עונה, מלאתי בו זבל אורגני, שמתי את הייחור בתוך השתיל, שמתי מים, חיסיתי בשקית סנדוויצ'ים

רוּפֵן

New member
טוב, מנסה לנחש למה התכוונת....

"שתיל" - הכוונה ל"עציץ קטן".. נכון ?! יופי "זבל אורגני" - אתה מתכוון ל'קומפוסט' או אדמה למילוי עציצים ??? (כי לא תוקעים ייחורים לתוך "זבל אורגני" !!! אלא בתוך אדמה קלה ומאווררת היטב) פטנט יותר טוב וקל, זה לקחת גליל קרטון מנייר טואלט או לחתוך לחצי, גליל קרטון שנשאר לאחר שנגמר ה'נייר אלומיניום' או ה'ניילון הנצמד'. ממלאים את הגליל הזה ב'אדמה' מכניסים לתוכה את הייחור - שיהיה בגובה כ 20 ס"מ וחצי ממנו בחוץ. את הגליל הזה, מכניסים לתוך עציץ קטן, מכסים בשקית של סנויץ - כמו שעשית, ומעמידים את העציץ הקטן בתוך כלי עם מים בגובה 1 ס"מ. העציץ 'ישתה' את המים, ואתה תשמור שתמיד יהיו בכלי מים בגובה 1 ס"מ כשהייחור יצליח ויגדל, תוכל להעביר אותו לעציץ יותר גדול, כשהוא נמצא בתוך הגליל קרטון, בלי להוציא אותו משם, וככה לשתול אותו. הקרטון, במשך הזמן, יתפרק והשורשים יתפרצו לאדמה שבעציץ הגדול.. ברור ?!

רוּפֵן

New member
ראיתי ש...

שנינו "התפללנו" שלא מדובר ב'פולים קלויים'...
אם כן, אני מעדיף "קולומביה".. ו..ללעוס אותם ! כשגרתי במרכז, היינו 'עושים שוק' ביום חמישי בשוק של פ"ת. היה לנו סיבוב קבוע.. באחת התחנות, הייתי עוצר אצל דוכן הקפה ומקבל חופן קטן של פולים קלויים מבעל החנות, ללעיסה - הוא היה משוגע כמוני.. יש בית קפה קטן, מיוחד ואיכותי ביוקנעם, שם.. בעל הבית, מגיש קפה ברמה גבוהה. על הצלוחית, תמיד יש כמה פולים משובחים, ללעיסה..

הוא לא

קולה. אני ביקשתי ממנו שיביא לי לא קלווים, וגם אני אגב גר בפתח תקווה וסבא שלי קנה את הפולים בשוק פ"ת,

רוּפֵן

New member
אני מאוד "חושש" שמפולים כאלה.. לא..

יצא לך כלום ! נכון, הם לא עברו 'קלייה' אך עברו תהליך של הבשלה / התססה.. כשקוטפים את הפרי האדום מהעצים, מגלישים את הפירות לאורך 'מגלשות' רשת ארוכות, עם הרבה מים וכך יורדות הקליפות בדרך, ולמטה, מגיעים הפולים הלבנים הצמודים אחד לשנים ב'ציפה' שלהם. שם, משטחים את הפולים על משטחי בטון או אדמה כבושה לתהליך ארוך שנקרה הבשלה/התססה. פולי הקפה, בשלב זה הם לבנים, שומניים ומרים כמוות. אי אפשר לטחון אותם או לעשות קפה מהם, גם אם קולים וטוחנים אותם, כי הם שומניים ושומן לא נמס במים. הפולים נשארים בשמש החמה מספר שבועות, כשפועלים עוברים ממשטח למשטח, כל יום, והופכים אותם עם מגרפות עץ מיוחדות, כדי ש'ישתזפו' מכל הכיוונים, לאט לאט בשמש. בתהליך ארוך זה, השומנים שבפולים, משנים את הרכבהם השומני בהשפעת קרינת השמש, והופכים ל'שמנים אתריים'. שמנים אתריים כן מסיסים במים ולאחר שהפולים סיימו את ההתססה הזו אוספים אותם ואורזים בשקים, ומוכרים ללסוחרים. אז בדיוק כמו "מקלות וניל" שיש להם זרעים קטנים בפנם, אך עברו התססה, ולכן הם לא "חיים", כך גם עם פולי הקפה. הם 'מתים' מבחינת הנבטה וגידול. צר לי, חשבתי שקיבלת זרעים ממישהו שמגדל עץ קפה.

צפנתי

New member
מחזקת את רופן...הפולים הם חצאים

של הזרע, ולדעתי מחצאים לא תצא חצי כוס קפה...

למעלה