קפה 48 בקטנה

קפה 48 בקטנה

טוב, אז אתמול היינו בבימה עם המשפחה לראות את "בוסתן ספרדי" (חביב, אבל קשה לי להתחבר למשהו חסר עלילה לחלוטין, עם אווירה מיושנת שכזאת) ואחרי שנגמר חשבנו שיהיה נחמד ללכת קצת בשדרות רושטילד. אז מה יותר מתאים מאשר לעבור את כל שדרות רושטילד וללכת לקפה 48 לארוחת לילה קלילה? אז זה מה שעשינו. היו עוד כמה מנות על השולחן מעבר לשתי המנות שאפרט עליהן, ומהביסים שהגנבתי פה ושם הן היו חביבות, אבל הן לא היו המנות *שלי* ולכן אני לא ממש יכול לבקר אותן. אז:
לחמניית קייטנה עם שפונדרה, קטשופ ביתי וחמוצים - מנה פשוט גאונית. כל המרכיבים בה מלבד השפונדרה הם כביכול מרכיבים "ילדותיים" וזולים, אבל דרך העשייה שלהם היא ברמה מאוד גבוהה- הקטשופ היה מעט מתקתק וממש ניתן היה להרגיש את טריות העגבניות, הלחמנייה עצמה קיבלה השחמה מדוייקת בתנור, והחמוצים התפוצצו מטעם. כל זה בא בשילוב עם בקר בבישול ארוך שהצליח להיות לעיס לחלוטין עם טעמים עמוקים של בשר, והופס יש לנו מנה מנצחת

קראק פאי - כי איך לא?
אז מסקנות- הרעיון של לעשות עוגת שיבולת שועל הוא מבריק, ואני באמת יכול להגיד שמעולם לא טעמתי כזה דבר. חם, עמוק, מתוק אבל דווקא בא עם קרם/קצפת מלוח/ה מעט (עוד רעיון חכם). הבעיה היחידה? קצת נסחפו עם החמאה. אני לא רואה איך הייתי מסיים את זה לבדי. זה נורא חבל כי אני מרגיש שעם פחות חמאה זאת באמת הייתה יכולה להיות אחת העוגות הכי טעימות בעולם, אבל כרגע היא סובלת קצת מכבדות יתר.

לסיכום, קפה 48 היא מסעדה חכמה. לא רק הפרודקטים טובים אלא גם המקוריות והמחשבה מאחורי המנות נהדרת ואני מת על השילוב של מתוק עם מלוח, שיש שם כמעט בכל מנה (לא רק בקינוחים). שווה.

bruno01

New member
תודה על הדיווח.

אני מסכים מאוד עם השורה התחתונה שלך

יש לי נטייה לקחת את המנות המפורסמות ביותר

בכל מקום שנקרה בדרכי
בגלל שאני לא מקבל הרבה הזדמנויות לאכול במסעדות טובות, אני כבר הולך על מה שיש סביבו הייפ (הטרטר הפלשתיני במזללה, אדמה בכתית, פלאפל חצילים באדורה, וכו' וכו'). אני מודע לכך שהיו גם תלונות על הקראק פאי אבל לי יש נטייה ללכת עם המיינסטרים.

shironet3

New member
כן, זה נכתב בהומור, בשל מעורבותי הרגשית

בהחזרת הטארט טופי מלוח שוקולד לתפריט

inבאלי

New member
עשית לי חשק ללחמניה הזו

את בוסתן ספרדי ראיתי לפני 10 שנים נראה לי וכבר אז היה לו ניחוח(חיובי בעיני) של נוסטלגיה.

passioneta

New member
אני הופעתי בבוסתן ספרדי לפני 33 שנים!

לצערי לא קבלתי את הסולו של "שחרחורת יקראוני" בגלל אפליה על רקע עדתי...

Gרר

New member
תודה על הדיווח

אף פעם לא ניסיתי אבל לא נראה לי שצריכה להיות לי בעיה לחסל פרוסה שלמה... כיף לשמוע שסך הכל אהבת.

salo22

New member
תודה על הדיווח

מזכיר ימים רחוקים של שפונדרה שבושלה חצי יום לפני שהחברים באים לראות כדורסל, תבנית גדולה לחמניות וקונדימנטים וכמובן התוספת הכי טובה לאוכל שומני, בירה קפואה.. הניסיון היחיד שלנו בקפה 48 היה כמו שדיווחתי בעבר בינוני לטעמינו, אבל בהחלט היה אפשר להרגיש שם את ההכנה העצמית.

למעלה