קפה, שמעתי ש...

אבי 122

New member
קפה, שמעתי ש...

במחקרים שנערכו לאחרונה
הגיעו למסקנה, ששתיה של 8 כוסות קפה ביום
- עשויה להגן מפני התקף לב.

מה דעתכם ?

רותי 2905

New member
שתיה מרובה של קפה

עלולה לפגוע במערכות רבות בגוף ולגרום להרבה מאוד נזקים מידיים החל באיבוד נוזלים וכלה בעצבנות, חרדות ועוד וכדאי לשקול זאת למול תועלת עתידית לא ודאית

0 אור 0

New member
נשמע הזוי לגמרי

ואני בטוחה שניתן למצוא גם מחקרים לא מעטים שיעידו על כך ש 8 כוסות קפה ביום דוקא תהפוך אותך לאדם יותר עצבני ומועד להתקפי לב,
למרות שאני האחרונה שאגיד לבן אדם שהקפה עושה לו את טעם החיים להפסיק לגמרי, בכל זאת יש מספיק מידע מצטבר לנזקים של קפה בכלל ובהפרזה בפרט - ו 8 כוסות זו ממש הפרזה

0 אור 0

New member
ואם לא הייתי מנהלת הפורום והחשש שמישהו יקח את

ברצינות אז הייתי מפרסמת את התגובה הראשונה שעלתה בדעתי - ששכחו לציין שליד הקפה צריך סיגריה
(לא להתייחס ברצינות בבקשה)

המחקר

על 400 אלף אנשים מראה ש 6 כוסות קפה מאריכים את החיים ב 15% וגם כוס אחת תורמת (5%)
לי זה עושה רע, אם אין הטייה של המחקרים זה מעניין

hal767

New member
לא במקרה קפה מתלווה לסיגריה.

לרעלי הסיגריה ישנה השפעה מרדימה ואצל רבים הם גורמים לירידה בלחץ הדם.
קפה, כידוע, הוא מעורר ומעלה את הדופק ואת לחץ הדם. באופן זמני כמובן.
מעשן שאינו צורך חומרים מעוררים (קפה, קקאו, תה ירוק, קולה וסמים מעוררים אחרים) ימצא את עצמו חסר אנרגיה, מסוחרר, מנומנם, לא מרוכז, ועל כך נאמר "עבירה גוררת עבירה".

hal767

New member
לבדוק מי מימן את ה"מחקרים".

קפה פוגע בלב ובעצם בכל הגוף.

עוד יגיע היום שמחקרים מטעם חברות המייצרות חומרי ניקוי ימליצו על שתיית אקונומיקה לשיפור הבריאות...
בעצם מי ששותה מי ברז הוא צרכן של אקונומיקה. הכלור שמוסיפים למים הוא אקונומיקה...
מה שנשאר כדי לקדם את רווחיה של יצרנית הרעל הזה הוא לפרסם מחקר שאקונומיקה זה בריא.

izackv

New member
אין דרך לבצע ניסוי מדעי בתזונה.

לפחות לא כאשר אנחנו מצפים לקבל יכולת ניבוי סבירה - שהיא מה שמבדיל בין מדע ל"בערך".
למשל "2+2", (עשרוני) יתן את התוצאה "4" בסבירות גבוהה עד למאוד. זה מדע מדוייק. פיזיקה קצת פחות מדוייקת. תזונה? הרבה פחות.

למדע יש כמה מגבלות בתחום התזונה:
- אי אפשר לבודד רכיב תזונה ספציפי.
- יש השפעה של גורמים חיצוניים רבים (איכות אוויר, רעש, איכות המים, צפיפות לקמ"ר ועוד)
- יש השפעה של נתונים אישיים של הנבדקים (מסת שריר, גנטיקה, רמת PH טבעית, משתנים הורמונליים שונים, יכולת הגוף להתמודד עם כולסטרול, עם סוכרים, רמת פעילות גופנית, סוג פעילות גופנית ועוד...)

---
בגלל המגבלות האלה ומגבלות נוספות, ניסויי התזונה הם בעיקרם ניסויים סטטיסטיים או ניסויי מעבדה מנותקים.

מניסוי מעבדה מנותק - קשה מאוד להסיק לאדם חי.
בגלל זה תהליך ה FDA לאישור תרופות הוא תהליך ארוך, מורכב ומחייב פאזות של ניסויים מחוץ למעבדה!
כלומר - אפילו תרופות שמהונדסות בקפידה ולכאורה כל מרכיביהן ידועים למפתחים - לא יכולות להסתמך על ניסויי מעבדה כדי להוכיח איך הן יפעלו באדם חי.

בניסויים סטטיסטיים יכולות להכנס אלפי טעויות משעשעות.
היתה פעם טענה (מוכחת מדעית) שהראתה שילדים שישנו עם אור בלילה היו בסיכון גבוה לפתח קיצרות רואי בגיל מבוגר יותר.
הטענה הוכחה באופן סטטיסטי מובהק.
אחרי שנים של הסתמכות על הטענה הזאת, היא נבדקה שוב.
המסקנה?
הורים קצרי רואי בדרך כלל משאירים אור דולק בלילה כדי שאם יצטרכו לגשת לילדיהם לא יתקלו במכשולים וקירות.
קצרות רואי מכילה רכיב תורשתי.
ולכן הקשר האמיתי היה בין קצרות רואי של ההורים לשני המשתנים האחרים: השארת אור בלילה וקצרות רואי של הילדים.
(ולא בין השארת אור בלילה וקצרות רואי של הילדים)
זאת דוגמא שממחישה היטב את אחת המגבלות של ניתוח סטטיסטי.
ויש עוד הרבה.
---

לזה צריך להוסיף את העובדה שהרבה ניסויים מגיעים מכיוון של אינטרסים ברורים.
החלוק הלבן לא הופך אנשים לפחות אנושיים - ולכן במקום שמעורב כסף גדול, עלולה להיות גם הטיה של תוצאות.
בעיקר כשמראש אי אפשר להגיע לתוצאות חד משמעותיות.

לזה צריך להוסיף את העובדה שירחוני המדע מפרסמים ניסויים, אבל בדרך כלל לא יכולים לבדוק את פרוטוקול הניסויי עצמו או לוודא שהניסוי אכן עמד בפרוטוקול.
אם הניסוי מהפכני, הירחונים (המובילים) יבקשו התייחסות מקבוצת מחקר אחרת או אפילו ידרשו שקבוצת מחקר אחרת תצליח לחזור על תוצאות הניסוי.
בדרך כלל זה לא קורה והניסוי מתפרסם ללא שום בקרה חיצונית.

והכי חשוב -
עיתונים פופולרים כמו YNET למשל - בדרך כלל לא מסוגלים להבין ניסוי.
הם נוטים להוציא כמה משפטים מהקשרם ולצאת בכותרות שלפעמים אין קשר בינן לבין תוצאות הניסוי עצמו כלום.
הרבה פעמים אין התייחסות לעוצמת הקשר שהתגלה, לסוג המחקר, לבקרות, לביקורות, להסתייגויות ועוד.

---
טוב, זה היה ארוך...
אני הולך לשתות עוד כוס אספרסו בשביל להתאושש

בוקר טוב.

ינוקא1

New member
ומחקר אחר גם מצא

שאצל נשים ששותות הרבה קפה היו הרבה הרבה פחות בעיות וכריתות כיס מרה מאשר בשאר האוכלוסיה.

אני לא דוחה מחקרים אלו על הסף , ואני חושב ש"ראש פתוח" ויושר זה מאוד חשוב - אם חקרו ומצאו כך , צריך לבדוק למה.

ההשערה שלי אישית היא שמזון המתאים לאיבר אחד לפעמים פוגע באיבר אחר.

לכן יתכן מאוד שלקפה יש השפעה מטיבה על הלב , אך הייתי עושה גם "מחקרי המשך" ושואל את השאלות הבאות :

1. האם תוחלת החיים אצל "צרכני קפה" כבדים ארוכה יותר מאשר אצל שאר האוכלוסיה ?

2. האם לצרכני קפה כבדים יש מחלות מהם הם סובלים יותר מאשר שאר האוכלוסיה ?

(אגב , לי אישית קפה עושה כאבי בטן).

אביתר30

New member
שטויות. אני כבר יותר מחודש בלי קפה וקפאין.

ומרגיש הרבה יותר טוב.
קפה מלבד כל החסרונות שלו. גם סוחט את מאגרי האנרגיה וגורם לתשישות
יש לקפה כל כך הרבה חסרונות שאין טעם בכלל לנסות לפרט
מספיק לציין את העובדה שהוא מונע את ספיגת כמה מינרלים החשובים ביותר - אבץ ומגנזיום ועוד..

izackv

New member
חחחח? דיברתי על הסכנה שבהצהרה

על דברים שהם "בטוחים" או "שטויות" או "מרזים" על סמך מקרה מבחן בודד. (או סתם על בסיס תחושה/שמועה/או כי "כולם יודעים ש")

הפסקת שתיית קפה יכולה לתרום להרזיה. ויכולה לפגוע בהרזיה.
קפה מונע ספיגת אבץ ומגנזיום? לחלוטין?
כלומר אם אני שותה 4 כוסות קפה ביום, בטוח חסר לי אבץ?
מה המנגנון שבעזרתו קפה "סוחט את מאגרי האנרגיה"?
ומה הכוונה בכלל (מבחינה ביולוגית/כימית) במשפט "סוחט את מאגרי האנרגיה"? (מעלים מולקולות ATP?)
אם קפה "גורם לתשישות" אז זה אומר שבהכרח אחרי כוס קפה אני אהיה תשוש יותר מאשר לפניה? שעתיים אחרי אני אהיה יותר תשוש מאשר הייתי אם לא הייתי שותה קפה?

כנראה שיש לקפה יתרונות (כמו למשל נוגדי חימצון), יש לקפה חסרונות. ועדיין - אף אחד לא יכול לנתח את זה באופן מדעי. למה? על זה דיבר הפוסט הראשון שלי באשכול הזה.

ומבחינת נסיון פרטי?
אני הורדתי נס קפה (5 כוסות ביום) לגמרי ולא היה שום שינוי בבריאות.
ואז הורדתי מאכלי חלב.
השינוי היה מהיר מאוד ומורגש מאוד.
ואז הוספתי כמה כוסות אספרסו מידי פעם - ושוב לא היה שינוי.
ואז הורדתי את רוב הפחמימות המורכבות והמצב השתפר אפילו יותר.

יצא לי לראות אנשים שהרזו כשפסיקו עם הקפה - בעיקר בגלל שהם שתו אותו מראש עם סוכר ועם עוגיות.
יצא לי גם לראות אנשים שהפסיקו עם קפה, החליפו אותו במשהו כמו נסטי והשמינו.
אצלי להפסקת השימוש בקפה לא הייתה שום השפעה על המשקל.

לדעתי,
מוצרי חלב ופחמימות מורכבות גורמים הרבה יותר נזק מכוס קפה מדי פעם. ואם עושים שינוי - כדאי להתחיל ולהתמקד בהם.
הם גם משפיעים מאוד על השמנה. שוב - הרבה יותר מקפה.

אבי 122

New member
אביתר, האם תוכל לשתף

כמה קפה שתית בעבר ?
איך הצלחת להתגבר- על ההרגלי השתייה שלך ?

אביתר30

New member
זה קל ופשוט

לפני כשנה שתיתי כ6-7 כוסות , וראיתי שקשה לי להירדם
אז הורדתי את השתיה בערב..וראיתי כי טוב..
אז המשכתי להוריד את הכמות עד שהגעתי ל 2 כוסות
באותה תקופה גם רזיתי , אמנם זה בא עם דיאטה אבל עשיתי את הדיאטה גם לפי כן
מסתבר שהקפה מנע ממני לרזות וכשהורדתי את כמות הקפה , הגוף הגיב יפה ורזיתי
וכאמור לפני כחודש הפסקתי לגמרי. אמרו לא לקפאין. תוצאות מובטחות.

אבי 122

New member
קפה, לא זכור לי

שקראתי על מחקרים שגילו,
ששתית קפה מונעת ספיגת מינרלים.

אביתר30

New member
עזוב אותך מחקרים ותיאוריות.אין חכם כבעל נסיון

מי שלא יכול לפתוח את הבוקר בלי קפה הוא מכור.
זה הזמן להיגמל . ולהיות חופשי משוחרר ומלא אנרגיה
השלם הוא יותר מסך חלקיו. פשוט תפסיק ותראה אם זה עושה לך טוב או לא..

למעלה